Kísértések

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 85 perc, 2002

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Marci, a fiatal és tehetséges programozó, anyjával él. A fiú sokat gondol az apjára, akit sosem ismert meg. Emellett gyors karrierről és sok pénzről álmodozik. Amikor néhány falat ételért hozzászegődik egy kis cigánylány, a fiú élete gyökeresen megváltozik. A kis Juli különleges képességeit felhasználva Marci bankszámlákat akar feltörni, ami jelentősen megkönnyítené útját a fényűző élet felé. A fiú nincs tisztában azzal, hogy az önzetlenül szerető Juli "megvétele" egy életre szóló kötelék kezdetét jelenti. A cigánylány Marci és barátnője - Elvira - közé áll.
Bemutató dátuma: 2002. március 7. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
AttilaG. 2019 febr. 20. - 20:15:33
Kíváncsi lettem erre a filmre. Viszont arra is, hogy miért szerepel 2 színésznő neve is kétszer a stáblistán.
7/10
arcansas 2011 szept. 21. - 13:36:56 7/10
Még szerencse,hogy éjjel nem tudtam elaludni,így ráakadtam a filmre.Hát nem csalódtam,nagyon tetszett!Némelyik jeleneten,akkorákat röhögtem-a szomszédok biztos felébredtek rá :D Rég láttam már magyar filmet,ami ennyire lekötött volna.Valósághû.
10/10
WAndi 2011 szept. 20. - 21:54:42 10/10
A jómúltkor véletlenül akadtam rá a magyar filmezés eme gyöngyszemére. nem bírtam otthagyni a filmet. Azt hiszem, beállítom a vekkert, és megnézem megint.
Ford Mustang 2011 szept. 20. - 16:19:26
Ez szerencsére a jó magyar filmek táborát erõsíti, gondolom ezért rakják hajnalra, nehogy egy jó filmet nézzen a nép.
balta zoltán 2011 szept. 20. - 15:47:21 Előzmény nouvelle
Kamondi nem kis névtelen rendezõ, hanem a ma élõ magyarok között az egyik legjobb. sajnos az igazán "nagyok" már alulról szagolják a kolompért(Bódy, Huszárik), de meg kell becsülni a még élõ igaz mûvészeket, mert a koltairobik és árpaattilák dáridója közepette, még õk próbálnak valami nézhetõ és nem okádékszagú valamit varázsolni a vászonra-képernyõre. tudom, a kultúrának már leáldozott a napja, de a szélmalomharcosok voltak, vannak, lesznek. és egyszer ennek az otromba kornak is leáldoz a napja!
1/10
Pinyo76 2011 márc. 23. - 02:08:20 1/10
2002-ben fekete-fehér film remek ,hiányoltam még a zöldes,sárgás,lilás,kékes árnyalatokat benne talán színesebb lett volna ...
offtopic
kgyuri0 2010 jún. 30. - 12:49:56 Előzmény nouvelle
Mi lehet a problémád KósánéKovácsMagdával?
mulao 2010 jún. 23. - 14:10:04
Arra nem is gondoltam, hogy a film folytatását, a késõbbieket akarja kifejezni. Érdekes meglátás, köszönöm, hogy megosztottad velem!
marie1 2010 jún. 23. - 04:19:02 Előzmény mulao
SPOILER!!!!

A ház eltûnése számomra egy érzet, amit mindenki másképp értelmezhet, és rád van bízva, hogy miért tûnik el. Számomra azért, mert azért abban valaki meghalt. Nem is kicsit...és akkor egy kicsit mindennek vége van. Másrészt meg konkrétan eladósodhatnak, elveszthetnek egy házat egy ügyvédi költségre. Mert azért abból kimosakodni, hogy felelõtlenül "megvásárolunk" egy cigánylányt, aki megöl valakit...nem semmi pert vonhat maga után. De hangsúlyozom, csak én értelmeztem így a magam számára
marie1 2010 jún. 23. - 04:01:15 Előzmény kgyuri0
Szerintem az "égek a vágytól, hogy a mezõgazdaságban..." az egy poén, én hangosan nagyot nevettem rajta. Talán nem is az a cél, hogy a figurák szimpatikusak legyenek, hanem, hogy a maguk valóságában megmutatkozzanak. Sõt, véleményem szerint az sem baj, ha valaki amatõr egy filmben,talán hitelesebb is.
Érdekes megfigyelés, én nem vettem észre, hogy a cigányokkal beszélve a fiú használta a "zseniális" kifejezést, de mivel õ saját magából indul ki, nyilván olyan szavakat használ, ami az õ városi szókészletében benne van. Úgyhogy magamról is feltételezem, hogy kellõ közvetlenséggel bármilyen szavakat használnék bármilyen más kultúrájú népek közé keveredve.
marie1 2010 jún. 23. - 03:52:43
Szerintem pedig zseniálisan jó a film. Nagyon valósághû. Elgondolkodtató, megmozgató, dinamikus. Mert ha körbenézünk, akkor ez van. Vagy még ez sem. Nem szabad Amerikával összehasonlítgani.
Básti Juli egy tök átlagos anyát hoz, aki majomszeretettel csüng a gyerekén, és vergõdik a saját élete és a fiáé közt. Nagyon sokan ebbe a hibába esnek. Úgyhogy nem megalázó a szerep, hanem nagyon is karakteres. Aki ezt nem érti, az egyszerûen nem lát maga körül ilyen embereket. Vagy nem veszi észre.
Szóval, engem minden képkocka lekötött, jól játszottak a szereplõk,jó volt a sztori is, a zene is , pedig Melistõl valami borzalmat vártam.
Igazából a színes és fekete-fehér megoldást nem értettem teljesen, de nem is tartottam lényegesnek. Viszont jó volt az konszolidált "új apuka" és az átlag szõke barátnõ figurája is, az "igazi apa" és persze Juli is. Szóval sikerült mélységében jól kibontani a karaktereket (amennyire ez másfél órában mûködhet).Szerintem nem volt "felvágom az ereimet" stílusú "vergõdõs" film, Azokat én is elunom.
Nem ragozom tovább,úgy gondolom: megérte rá pénzt adni.
bamboo 2010 jún. 23. - 02:03:42
színes, fekete-fehér, magyar filmdráma

xddd
1/10
nouvelle 2010 jún. 23. - 00:48:02 1/10
még csak annyit:
Básti Julinak nagy érvágás volt ez a film. sajnálom, hogy kénytelen ilyen megalázó szerepeket elvállalnia, ilyen névtelen kis rendezõk filmjeiben!
giccs az egész
szégyen!
1/10
nouvelle 2010 jún. 23. - 00:33:29 1/10 Előzmény Eszk
egyetértek
aki erre a moslékra pénzt adott, azt elõbb vetném börtönbe, mint Szalainé Szilágyi Eleonórát vagy Kósáné Kovács Magdát!
1/10
nouvelle 2010 jún. 23. - 00:30:53 1/10 Előzmény tomi976
ami a mai magyar mûvészfilmeket illeti az egyszerûen katasztrófa!
mû, dekadens, felvágom az ereimet stílusú egytõl egyig!
biztosan ez a divat az elcseszettfejû magyar bölcsészek, illetve a kultúrsznob társadalom körében.
miért nem lehetne egyszer valami vidámat alkotni, valami kevésbé nyomasztó(rossz értelemben nyomasztó, unalmas nyomasztó), kirekesztettektõl menteset?!
mondjuk az az egy tény vigasztal, hogy hajnali 2 kor kezdik el vetíteni, és pártucat fáradhatatlan bölcsészen kívül nem hinném, hogy bárki is megnézi.
egy tanács: ezt a filmet érdemesebb lett volna színesben elkészíteni és nem pedig majmolni Antonionit!
tomi976 2010 ápr. 09. - 20:44:27
Én 5 percet bírtam.
1/10
brainticket 2010 ápr. 09. - 08:45:17 1/10
Miért kell szinte minden az utóbbi idõben készült magyar filmnek ilyen borzalmasan mesterkéltnek, erõltetettnek, idegesítõnek lennie? Kb. negyed órát bírtam nézni ebbõl a szörnyûségbõl.
far vik 2010 ápr. 09. - 07:32:04
Baromi idegesítõ film, ha ez is szándéka volt a rendezõnek, ez sikerült. Nem volt egy normális karakter, az biztos, de hát ez nem amerikai film. Mindenesetre jól illik a nagy magyar "vergõdésfilm"-es vonalba...
kgyuri0 2010 ápr. 09. - 01:25:39
Elõször ismét leszögezem, szeretem a magyar filmeket.
De ez totál car volt.

Elõször is a fantasztikum és a realitás aránya teljsen rossz volt: ami realista kellett volna legyen, az szimbolikus volt, és fordítva.
Egyébként is falnak megyek, ha egy történetbe belecsempésznek valami ezotériát, természetfeletti adottságot(mint a cigánylánynak itten)
A dialógusok csikorogtak erõltetetségükben(„égek a vágytól hogy a mezõgazdaságban(…)”, elég életszerûtlen az is, hogy valaki cigányokkal beszélve elõszeretetel használja a „zseniális” szót).
A fiú végtelenül, bicskanyitogatóan ellenszenves, az anyja szintén, a baráttnõje úgyszintén, a férfi szereplõk(apa, anya szeretõje, tanár) szintén meglehetõsen természetellenesek Most még az általam igen kedvelt BástiJulit se tudtam szeretni. MiklósMarcell egyfolytábanDobóKatát idézi föl nekem, az ennyire tehetségtelenül amatõr. Igen hasonlított közben egy másik Marcellre(Nagy Marcell), aki a Sorstalanságban szerepelt(Sajnos azt a filmet is biorzalmasnak tartom, elrettentõ példa a barakkok között sorban álló foglyok idétlen dûlöngélése – Fére értést elkerülendõ: a regény nagyon tetszett, nem lett volna szabad Koltay kezébe adni, hogy így legyalázza. Tényleg összetévesztettem a két Marcellt, de utánanéztem,s látom, nem azonosak.
Lehetett volna a kis cigánylány üdítõ színfolt az amatõr bájával(vannak igen jó példák még magyar filmgyártásban is). De egyáltalán nem volt az sem.
10/10
ienysiv 2010 ápr. 08. - 23:12:19 10/10
Hû ez nagyon jó film volt!Kár,hogy eddig elkerülte a figyelmemet.Mégiscsak létezik jó magyar film?Alig akarom elhinni!Nagyon örülök neki!:))Nem láttam még Kamondi filmet,mondjuk a Mindent anyámról a Pesti Színházban is az õ rendezése,és az is nagyon jó!:))
Összes hozzászólás