Könyörtelen csapás

Bakancslistához adom
Kill Switch
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai akciófilm, 96 perc, 2008

Értékelés:

101 szavazatból
Szerinted?

Jacob Stillwell (Steven Seagal) az ország egyik legkiválóbb gyilkossági nyomozója. Könyörtelen és rendkívül hatékony módszerei miatt tisztelik a törvény mindkét oldalán. Úgy tűnik azonban, hogy legújabb ügye kapcsán emberére akadt: Lazerus (Michael Filipowich), a ravasz és perverz sorozatgyilkos ámokfutásával egész Memphist rettegésben tartja. Kétségbeesett hajsza kezdődik, melynek során Stillwellnek alá kell merülnie a város erőszakban tobzódó alvilágába, hogy kézre kerítse a gyilkost, mielőtt újra lecsapna.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
norbertobaggio jan. 04. 21:02:37
Mire kezdett volna érdekes lenni vége lett hmmmm...
5/10
Dr. Classic 2023 júl. 22. - 13:34:44 5/10
Megnéztem mert megfogadtam hogy minden Seagal filmet megnézek. 😁
Semmi extra, a szokásos. Viszont itt mindenki a vágást kritizálja (jogosan), de azt csak nekem tűnt fel hogy a lőpárbajokban egy-egy pisztolyból közel 150 lövést is leadnak? 😁
Mindenesetre a "nem vagy a szavak embere" beszólás az brutális nagy poén. 👌
Hungariancorazon 2019 nov. 24. - 03:20:06
De abszolút nem látni a verekedést, mert olyan rosszul van forgatva!
Miért jó ez nekik?
Hülye tv-k megveszik még az ilyeneket is.
2/10
sorozatneked.hu 2019 jan. 21. - 12:49:25 2/10 Előzmény olahmiki1959
2/10

Egy újabb értékelhetetlen Segal film. Sajnos. :( Nem is tudom melyik film volt az utolsó jó alkotása. Talán a 2001-es Sebhelyek? Ebben a filmben a vágások egy borzalom. Amikor az elején kirúgja az ablakon a pasit és vagy 10-szer ismétlik/vágják össze az egészet. A többi verekedős jelenetről nem is beszélve. :(
pubem 2017 ápr. 10. - 01:26:30
Latszik, hogy mindenki Seagal miatt nezte meg a filmet es aszerint ertekelte. Kivancsi vagyok, most megy... A vagasro ertem mirol beszeltetek mar most is.
Mint vmi vampires filmvagas. Fura, nala a nyers ero volt a lenyeg. Naturalizmusban. Es nem a durvasagot csipazzuk, hanem a tiszta technikat.
5/10
doktormacko1 2015 dec. 05. - 00:23:14 5/10
5 / 10 Nekem nem jött be.
wowow 2015 jan. 22. - 03:09:19
Ez meg mi a redvás vágás a verekedésnél, akciónál? Ezt melyik nyomoronc hagyta jóvá?
apuska 2014 máj. 13. - 03:05:07
"Sok vágás, dublõr, hátulról filmezés" - nem értitek a filmmûvészetet... A történések látomásszerû feldolgozása... Mindössze ennyirõl lehet szó, ezért vannak szénné vágva a verekedések, meg a hihetetlen gyorsaság érzékeltetése végett. A hátulról filmezés megint csak a gyorsaság, meg a pusztító hatás plasztikusabb érzékeltetése miatt van. A dublõr, a fiatalkori "Én" áttûnéseit jelképezi. Ez az idõugrás egyébként világosan látható, már csak a "dublõr" dúsabb hajviseletébõl is. A jelenetek gondolatébresztõk, már, ha láttad emberünket fiatalon (elgondolkodhatsz a különbségen). Nem kell egybõl rosszra gondolni, lehet másik filmet nézni, bár ebben az idõsávban csak hasonló színvonalat találni! :-)))
Sajnos, Pista bá filmjeinek minõsítési kategóriája régóta szánkázik lefelé az ABC-ben.
offtopic
convar 2013 dec. 02. - 17:12:45 Előzmény olahmiki1959
"Az elsõ, nagy filmjeiben, amelyekkel népszerû és világhírû lett, pont az volt az érdekes, hogy elképesztõen hatékonyan, kõkeményen, és realisztikusan mutatta be az aikido stílust, ami addig hiányzott a harcmûvészeti filmek palettájáról, és valóban úgy küzdött, mint egy igazi mester, aminthogy akkor még az is volt."

Most is az. Aikidozni még most is tud(na, ahogy magad is írtad).
convar 2013 dec. 02. - 17:01:36
Alig egy hónapja láttam de már egy filmkockára sem emlékszem belõle.
olahmiki1959 2013 júl. 10. - 17:22:33
Bizony!
Nagyon jó zenész volt, és egy igazi nagy egyéniség, mind a megjelenését, mind a zenei tehetségét tekintve.
Többek között az eredeti, 1971-ben forgatott "Shaft" címû filmnek is õ volt a zeneszerzõje.
Dolphus Lundgrennus 2013 júl. 10. - 11:30:33 Előzmény _mason_
Már csak a jó öreg Isaac Hayes miatt megnézem, lehet, hogy ez volt az utolsó filmje - amúgy tudjátok, hogy elsõsorban kiváló soul zenész volt?
7/10
_mason_ 2013 márc. 25. - 17:35:52 7/10
ez is tipikus Steven Seagal film:harc,harc,harc.ezeknek éppen ez a lényege.másképp nem is lenne Seagal film.ez teszi élvezhetõvé :)
jólenne 2013 jan. 09. - 00:07:48
Ez a film nagyon jó, de azért elég gagyi. Lásd eddigi hozzászólások.
?????
????
???
??
?
wader25 2013 jan. 08. - 22:15:34 Előzmény Tekercs
csak a pisztolyra térek ki.
azért tartja a pisztolyt -bénán- :) mert hivatásos rendor Los Angelesben.lövészetet és közelharcot is oktat ugzan ott.
csak ennyi ehhez.láttam már kövérebben is filmekben meg a dokumentum filmben amiben bemutatják hogy rendör ott is testesebb.de az igaz hogy a régi filmjei sokkal jobbak.ujjabban vagy kommandos vagy földet ment...
olahmiki1959 2013 jan. 08. - 06:48:35
Seagal utóbbi években készült filmjeinél én is észrevettem, - amirõl már többen is írtatok, - hogy sajnos, a verekedéseket már nem õ csinálja. Gondolom, a kora miatt, meghízott, elnehezedett, már nem olyan gyors mint régen, és emiatt észrevehetõen dublõrrel dolgozik, ami számomra egy hatalmas csalódás.
Az elsõ, nagy filmjeiben, amelyekkel népszerû és világhírû lett, pont az volt az érdekes, hogy elképesztõen hatékonyan, kõkeményen, és realisztikusan mutatta be az aikido stílust, ami addig hiányzott a harcmûvészeti filmek palettájáról, és valóban úgy küzdött, mint egy igazi mester, aminthogy akkor még az is volt.
Éppen ezért borzasztóan illúzióromboló látni egy valaha jobb napokat látott, és méltán népszerû akciófilm-sztár eléggé szánalmas vergõdését, amint újabb-és újabb, vacakabbnál vacakabb filmekkel próbálja visszaszerezni a hajdani népszerûségét.
Kár, hogy nem tud váltani, és ha már nem tudja olyan ügyesen megcsinálni a látványos jeleneteket, akkor vissza kellene térnie az eredeti, letisztult aikido stílushoz, amiben például nem szoktak rúgásokat használni, és mégis, hatékonyan le lehet vele szerelni a támadókat.
Seagal összes "nagy" filmje gyakorlatilag évtizedekkel ezelõtt készült, azóta pedig általában "B", sõt, sokszor "C" kategóriás filmekben játszik.
Elég szomorú, hogy nem tudta idõben, a csúcson abbahagyni...
1/10
Mekk mester 2012 dec. 31. - 10:12:15 1/10
Én nagyon szerettem Seagal filmjeit, de ez egyszerûen botrányos. Az elsõ verekedésnél abbahagytam nézni, mivel úgy vágták, hogy minden ütést 3-4-szer újra mutattak, mintha elakadt volna a tû a lemezen. Tizedmásodpercenként ugrott a kép, mintha nem bírta volna a gép lejátszani a videót. Elcsépelt klisékbõl álló, tartalmatlan, fárasztó, idegesítõ, kategórián aluli szar. Nagyot csalódtam:-(
4/10
Tekercs 2012 dec. 23. - 15:52:04 4/10
hát ez egy nagy nudli. ha nem lenne mellette seagal neve, a kutya nem lenne rá kíváncsi.
az akciójelenetekben már nem is a jóember szerepel, és ez az elején nagyon csúnyán látszik is. ez az utóbbi filmjeire majdnem mind igaz. a sztori ezerszer elsütött klisékbõl áll össze, mintha pista bácsi az eddigi filmjeibõl ollózta volna össze. a bunyók, lövöldözések indokolatlanul hosszúak, és már erõsen a zs-kategória jegyeit hordozzák magukon a soha ki nem fogyó pisztolyok, és a 30 ütést is kibíró rosszfiúk tekintetében. persze a diszkóban 1-1 ütés elég mindenkinek, a szobában a jóembert pedig hússzor is falhoz csapja, és az arcával bontja le az épületet. a fõhõs karaktere számomra nem keményfiú benyomását kelti, hanem egy beteg szadistáét. a nevek egyenesen viccesek. a fõmanus king, gondolom a rendezõ után. a beceneve villám, hûha. a storm névtõl sem bírnak elszakadni, pista bának volt a neve valamelyik filmjében. a poénok meg, hát az ember inkább sír a beszólásokon. "készülj fel a halálra" :)
és ami még idegesítõ: ennyi akciófilm után az öreg még mindig valami hihetetlenül bénán tartja a pisztolyt...
kár érte, pedig a régi filmjeit elnézegettem
4/10
hammer 2012 dec. 13. - 01:32:06 4/10
Nagyon ócska. Pistát a bunyók közben csak hátulról mutogatják. A kamerának a mozgása, bár inkább a vágás miatt meg, ha hajlamos lennék az epilepsziás rohamokra, már régen kifeküdtem volna.
goodboy 2012 jún. 11. - 21:21:50 Előzmény Rahar
Nos úgy gondolom, továbbra is, hogy egy ilyen tipusú filmnek csak egy nagyon vékony történetre van szüksége és nem kell túl bonyolítani. Az emberek úgy sem a történet mélységéért néznek ilyen filmeket. És bizony néha egy nehéz nap után inkább ilyen filmet nézek meg ami úgymond teljesen kikapcsol, ha másért nem legalább elaltat.Ez nem azt jelenti, hogy az összes B kategóriás akciószemetet szeretem, de vannak ezek közt is gyöngyszemek. Tény ez a film nem egy gyöngyszem, de nekem valamiért bejött.
Összes hozzászólás