Kutyabaj

Bakancslistához adom
Mon chien Stupide
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-belga vígjáték, 106 perc, 2019

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Henri (Yvan Attal) középkorú író, aki 25 éve írt egy sikeres regényt, de azóta csak küzdelem az élete. Cécile-lel, a feleségével (Charlotte Gainsbourg) és négy gyermekükkel éldegél – nem túl boldogan. Aztán minden megváltozik, amikor egyik esti sétája során egy hatalmas kutyát talál a parton, aki mellé szegődik és befurakodik a család életébe. A kutya szépen lassan megváltoztatja az életüket. Mindenki átértékeli a jelenlegi helyzetét és más hozzáállással folytatja, mint azt korábban tette.

John Fante regényéből a rendezést és az adaptációt is magára vállaló Yvan Attal a Haláli temetést is jegyző Dean Craig forgatókönyvéből készített nem csak kutyabarátoknak ajánlható vígjátékot.
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Eszter.Sz febr. 03. 22:07:13 4/10
Felénél abbahagytuk. Unalmas, erőltetett. Egyfolytában üvöltöznek, a mihaszna gyerekeik pedig bicskanyitogató stílusban beszélnek a szülőkkel és egymással.
9/10
Nótárius 2023 máj. 20. - 08:14:52 9/10
Volt néhány számomra meglehetősen zavaró dolog ebben a filmben, de a párbeszédes részek érdemi vonulata olyan figyelemre méltóan igényes tartalmú irodalmi élménnyé összegződött bennem, hogy mégis szinte csak ez utóbbi alapján értékeltem.
DUNAWÖLD 2023 máj. 14. - 02:08:44
"Az én hülye kutyám". Ígéretes...