Film

Lány kilenc parókával /Heute bin ich blond/

magyarul beszélő, német-belga filmdráma, 115 perc, 2013 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?
Sophie huszonegy éves, életvidám lány. Alig kezdi el az egyetemi tanulmányait, amikor az élete fenekestül felfordul, rákbetegséget diagnosztizálnak nála. A megrázkodtatást követően Sophie úgy dönt, hogy az életet választja, az álmait, a boldogságot, a szerelmet. Nem várja meg, hogy a kemoterápiás kezeléstől kihulljon a haja, önmaga leborotválja azt, majd kilenc különböző színű és fazonú parókával fejezi ki a hangulatait. Az orvosi kezelések mellett a kilenc új személyisége esténként beleveti magát az életbe.

Bemutató dátuma: 2014. április 10. (Forgalmazó: MTVA)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Sophie Ritter
Saskia Ritter
Dr. Friedrich Leonhard
Wolfgang Ritter

Linkek:

Vélemény:


2016. február 25. 14:28
Youtube-on fent van. Többet vártam a filmtől. 10/6 Ahhoz képest jó volt, hogy német. De ez inkább lányregény, mint egy rákos lány harca az életbenmaradásért. Olvastam pár rákos nő blogját, akik sajnos meg is haltak. Az sokkal felkavaróbb volt. Ajánlom mindenkinek Pete Zsófi (egy fiatal anyuka) blogját, aki nem hiszi el, hogy ilyen fiatalon, egy páréves gyerkőccel maga mellett ilyet tehet vele az élet. A végén már mindenét kivetette, csak hogy túléljen, de hiába. Ajánlom mindenkinek: http://marpedigenebbenemhalokbele.blog.hu/ (csak három oldal)

2016. január 13. 00:29
Nos!
A film összességében rendben van.
Olyan , amilyennek egy drámának lenni kell. Van egy fő probléma és az adott probléma köré gyülemlő karakterek, no meg azok fejlődése. Színészi teljesítmény oké! Van a rákos lázadó lány aki kellőképpen rákos és lázadó, van az apa, aki laza és apa, tehát túlsok mindent nem kellett kihozni belőle, ő is rendben van. Van az anyuka, aki már átélte azt amit a lány éppen átél, itt már adódtak problémák. Ebből a karakterből szerintem jóval többet is kilehetett volna hozni, vagy legalább is jóval többet annál, hogy minden rendben lesz, megfogsz gyógyulni stb. . A szituáció ismétlődéséből, a helyzet súlyából egy kis anyai őrületet, persze a szükséges határok keretein belül elvártam volna a filmtől. Ez csak a kisebb problémám a filmmel. A nagyobb, hogy azt a hatalmas íráskészséget, amivel a lány rendelkezik teljesen figyelmen kívül hagyták. Egyszerűen csak megemlítették, hogy ír aztán lett belőle valaki. Persze sejthető, hogy a narrátor elbeszélése, maga a blog, de nekem akkor is hiányzott a forma, az írás fontosságának megjelenítése. Van egy jelenet a filmben, amikor a lány par...

2016. január 11. 17:35
Igen? Én csak a könyvet olvastam.
Ilyen gyógyulásoknál az ember mindig szeretné tudni, hogy végleges-e, vagy ami elrendeltetett, az előbb-utóbb jön...Akkor remélem, hogy sikeres volt a harca ennek az életvidám lánynak. Kösz., hogy válaszoltál:)

Összes hozzászólás