Leni Riefenstahl - Mélytengeri hangulatok

Bakancslistához adom
Impressionen unter Wasser
német dokumentumfilm, 45 perc, 2002

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Leni Riefenstahl 2003-ban, 101 éves korában elhunyt. Élete utolsó évtizedeit Svácjban és Afrikában töltötte és elvarázsolta az ottani núbiai törzs élete, eredendő egyszerűsége és boldogságérzete. 98 évesen készített két dokumentumfilmet Afrikáról. Az első Álmom Afrikáról című, a második a Mélytengeri hangulatok. A tenger mélyére száll kamerájával és megörökíti a tenger titkát, növény- és állatvilágát. Egyébként "rendkívül fiatalon", 65 évesen kezdett búvárkodni, s 98 évesen is a Maldív-szigetekre igyekszik egy új mélytengeri búvártanfolyamra. Legutolsó filmjét tehát nem sokkal halála előtt forgatta, azért, hogy felhívja a figyelmet a tenger élővilágának kétségbeejtő helyzetére. A tenger élőlényei - a korallzátonyoktól kezdve az egzotikus tengeri flóráig - lenyűgöző, megismételhetetlen képekben, fantasztikus zenei aláfestéssel tárulnak elénk. "E film képeivel szeretném ráébreszteni a nézőket arra, hogy mit veszítenek, ha nem lesznek képesek megállítani a tenger élővilágának további pusztulását." /Leni Riefenstahl/

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
matesan 2007 jan. 06. - 10:04:53
Nagyon tetszett a film. Fontosnak tartom az ilyen és ehhez hasonló filmek vetítését.Szeretném újra látni.
samesz 2007 jan. 06. - 09:57:39
Egy blogban hívták fel rá a figyelmemet, de sajnos késõn olvastam. Ismétlés mikor? Üdv.
bekere 2007 jan. 06. - 08:15:25
Gyönyörû volt, minden kép egy külön világ, ezekkel a felvételekkel lehetne igazán az embereket a természetvédelem fontossága mellé felsorakoztatni! Egy kicsit értetlen vagyok, hogy nem volt megfelelõ hírverése...azt hogy Gyõzike hogyan öklendezik orba szájba reklámozzák, a szép és hasznos dolgok - amibõl tanulhatunk magára marad! Biztos vagyok, hogy megfelelõ reklámmal legalább annyian megnéznék! Nagyon nagy szükség lenne a megismétlésére, de egy komolyabb hírverés mellett! Várjuk!
Kefír 2007 jan. 05. - 22:02:39
Pásztázva a csatornákat azonnal leragadtunk a néhány pillanatra feltûnt képek láttán, pedig más csatornát kerestünk. A víz alatti világ - természet alkotta - fantasztikusan változatos lényeinek ilyen impozáns és kiváló minõségû bemutatása láttán nem tudtunk "szabadulni" az élménytõl és még pisilni sem álltunk fel a képenyõ elõl, mert lemaradunk valamirõl. Mintha a valaha forgatott legszebb filmek legjobb pillanatait láthatnánk egy válogatásban, kommentár nélkül, de a hangulathoz illõ zenei aláfestéssel. Nagyon sok ilyen témájú filmet láttunk már, de ez örökké emlékezetes marad.
Sajnos, csak véletlenül tévedtünk ide. Lehetett volna hírverése, hogy többeknek adasson meg az élmény.
(Jó lenne, ha megismételnék, mert az elsõ felét nem láttunk.)