Lilly Schönauer - Gyarapodó család

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Liebe mit Familienanschluss
német romantikus film, 89 perc, 2013

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A sikeres belsőépítész, Johanna Gruber a válása óta, most első ízben bocsátkozik férfival kapcsolatba. A kései boldogságnak semmi sem állna az útjában, sőt mindkét felnőtt gyermeke szimpatikusnak is találja a Klaust, az államügyészt, aki szinte kényezteti az anyjukat.

Pont ekkor történik meg a hihetetlen esemény. Egyszerre csak ott áll a teraszon Walter, akit 20 évvel ezelőtt látott utoljára. Annak idején a nő fülig szerelmes volt az irodalomprofesszorba, és követni is akarta az USA-ba. Ugyanakkor Johanna már terhes volt a lányával, Marie-val, és az eszére hallgatva -, az akkori férje mellett dönt.

A meglepetésszerű viszontlátás elfelejtettnek hitt érzelmeket vált ki újra - amelyeket a meghökkent Klaus előtt úgy-ahogy titkolni is próbál. Ugyan bölcsebb lenne, ha nem találkozna újra Walterrel, mégis az egykori szerelmével tölt egy éjszakát, ami az egyébként is ingatag helyzetét nem egyszerűsíti le. Ebben a feldúlt lelkiállapotában közli vele a lánya, Marie, hogy őrjítően beleszeretett egy bizonyos Tomba, akinek az apja itt tartózkodik az USA-ból látogatóban.

Johanna fejében elkezd mocorogni a kisördög. Talán Marie és Tom féltestvérek lennének? Ha igen, hogyan adja ezt a lányának tudtára? És amikor a fia, Max ott áll remegő térddel az anyja előtt és bevallja, hogy homoszexuális, Johanna számára ez a legkisebb gond…

Stáblista:

Szereplők

Johanna Gruber
Walter Kern
Klaus Richter
Marie Gruber

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 17:53:33 3/10