Lilly Schönauer: Két pasi meg egy nagyi

Bakancslistához adom
Meine Mutter, meine Männer
német romantikus film, 89 perc, 2014

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az életben nem minden történik úgy, ahogy az ember eltervezi. Jenny, a müncheni operaház műszaki igazgatója megtudja, hogy exe, Erik, fontos díszletre kap felkérést. Amikor Jenny valamennyire feldolgozza ezt, kiderül, hogy gyermeket vár. De ki a gyerek apja?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
grosz_i 2023 jún. 01. - 15:56:12 4/10
Képek linkje a filmhez: https://www.kino.de/film/meine-mutter-meine-maenner-2014/

Filmismertető:

A meglepő hírek ritkán járnak egyedül: Jenny, egy müncheni operaház műszaki igazgatója rájön, hogy volt barátja, Erik egy fontos produkció díszlettervezője lett. Másodszor pedig, amint túljutott ezen a sokkon, kiderül, hogy terhes. És ez messze nem minden.

Még mindig az öröm és a terhességgel kapcsolatos bizonytalanság között vívódik Jenny, aki bejelentés nélkül meglátogatja édesanyját, Juttát. A szabadelvű hippi hölgy valójában egy ibizai kommunában él, de egyelőre lányával és barátjával, Tobiasszal száll meg – és hamarosan feltűnést is kelt a jól rendezett yuppie háztartásban. Ebben a kaotikus helyzetben Jenny nem találja meg sem a nyugalmát, sem a bátorságát, hogy elmondja Tobiasnak a hírt, a születendő babáról. Tudja, hogy ambiciózus barátja mindenekelőtt arra vár, hogy végre átvegye apjától a cég irányítását, és persze a pelenkázás nem része a karriertervének.

De még a szakmailag sikeres, harmincas évei közepén járó Jenny is túl fiatalnak érzi magát ahhoz, hogy anya legyen. Eközben Jutta mama minden lehetőséget megragad, hogy szemügyre vegye Tóbiás özvegy apját, Romant. De Jenny érzelmi élete is felbolydul, amikor Erik megjelenik. Soha nem tudta túltenni magát a szakításon, és nem tart sokáig, hogy régi érzései újra fellángoljanak. Amikor Tobias véletlenül tudomást szerez a terhességről, és nem reagál kifejezetten örömmel a hírre, Jennynek fel kell tennie magának a kérdést, hogy valójában mit is vár el az élettől – és kit szeretne maga mellett tudni...