Lizzie Borden fejszét fogott

Bakancslistához adom
Lizzie Borden Took an Ax
amerikai krimi-dráma, 91 perc, 2014

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

1892 egyik forró nyári napján Lizzie Borden hazatér a massachusetts-i Fall Riverbe az apjához, a mostohaanyjához és nővéréhez, ám vérbefagyva találja a szüleit. A rendőrség gyorsan kikérdez több gyanúsítottat a városban, de a bizonyítékok Borden legkisebb lányára mutatnak. A vasárnapi iskolában tanító nő lesz az első számú gyanúsított. Lizzie ügyvédje, Andrew Jennings szerint elképzelhetetlen, hogy nő képes lenne elkövetni ilyen szörnyűséget, brutálisan legyilkolni a családját egy fejszével.

Stáblista:

Szereplők

Lizzie Borden
Emma Borden
Andrew Borden
Hosea Knowlton
Abby Morse Borden
Alice Russell

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nikato jún. 02. 18:51:36 7/10
SPOILER lehet: Mostanában megint sok dokut és filmet néztem róla, 100%, hogy Lizzie volt. 1. 1,5 órán át a gyilkos nem fog ott bújkálni, úgy, hogy senki nem veszi észre. 2. Vizet vihettek le lavorban előtte a pincébe a fürdéshez. 3. A szobalány is benne volt, kapott az örökségből egy jutányos összeget, még az is lehet, hogy az apával ő végzett. 4. Pár nappal előbb Lizzie mérget vásárolt. A család hasfájásra panaszkodott, de a birkahúsra fogták. 5. Lizzie folyton változtatta a vallomását, a doki ráfogta a hasfájás elleni gyógyszerre. 6. Összeférhetetlenség volt a bíró és Lizzie ügyvédje között, az ügyvéd egykori kormányzó volt, aki még anno a bírót kinevezte bírónak. 7. Lizzie barátnője látta Lizziet, hogy elégette a kék ruháját, olyan feltételezés is van, hogy 3 réteg ruhát viselt a gyilkosság ideje alatt és mindig levett egy réteget. 8. A baltát is elmosta, bekente galamb vérrel, a nyelét elégette. 9. A nővére és a szobalány később nem beszéltek vele, talán megszólalt a lelkiismeretük. 10. Vagyona a mostoha családjára szállt volna, de így a 2 lány kapta, ezután már kedvükre ismerkedhettek férfiakkal, Lizzie állítólag nőkkel is. Lizzie (2018), The Legend of Lizzie Borden (1975), Kibogozott rejtélyek (2019, 1 epizód), G. W. Cooper y. tube. Nagyon jók. SPOILER VÉGE
7/10
nikato 2021 aug. 30. - 18:54:46 7/10
Legenda övezi, újranézve és utána olvasva.. SPOILER LEHET: Volt ideje, de ugyanakkor nem volt náluk bevezetve a víz, ha meztelenül is végzett velük, hogy tudott olyan gyorsan lefürdeni, megcsinálni a haját, visszaöltözni a viktoriánus korabeli ruháiba? (Fűző stb.) Ha csak nem segített neki a szobalány, vagy a tesója, de inkább a szobalány. Lényegében ez a film is sejtette az igazságot ami sose fog kiderülni. Anno nem hitték el, hogy egy nő képes lenne ilyesmire és nem volt elegendő bizonyíték sem. SPOILER LEHET VÉGE
beubhd 2020 máj. 22. - 06:14:40
Nem rossz film. Van egy stílusa, amit még nem koptattak halálra.
metalstorm 2016 szept. 20. - 12:45:07 Előzmény nikato
Lizzy Borden egy jó zenekar! :) Ez Lizzie Borden... hát nézhetõ... :)
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 10:43:55 Előzmény frenchbullie
Sok feldolgozása volt: http://en.wikipedia.org/wiki/Lizzie_Borden#Film_and_television / in popular culture
AC-nél mint olvastam, a Temetni veszélyes-en kívül további 3 regényben is megjelenik a LB-téma (és-vagy a versike):
Órák, Az alibi, Az elefántok nem felejtenek.
frenchbullie 2015 máj. 20. - 05:48:37
Üdv! Nahát, ezt sem tudtam, mármint, hogy zenekar (is).

Szerintem épp ez volt a lényeg, hogy rossz érzéseket akartak kiváltani:-) Belõlem is kimondottan rossz érzést váltott ki, mikor a zöldfülû rendõr kirohant rókázni, pfuj:-)
Úgy gondolom, Christina Ricci nagyon jól játszik, jól alakítja a furcsa, deviáns, "haragszomazegészvilágra" nõt. Bár nekem alapból mindig durcásnak tûnik, bármiben látom, vagy talán mindig ilyen szerepek találják meg. Ahogy nézni bír, az nem semmi!!!

A film zenéje nagyon tetszik.

Egyébként a készítõk biztos nagy reményeket fûztek a filmhez, mert készítettek egy sorozatot is a sztoriból.
7/10
nikato 2015 máj. 19. - 23:19:16 7/10
A Lizzy Borden az egy zenekar. :D Viccet félretéve, ez a film bennem nagyon rossz érzéseket váltott ki. Nem jött be.
frenchbullie 2015 máj. 15. - 11:25:15
Én sem tudtam, de most már tudjuk:-) Mármint, hogy van egy ilyen film... S hamarost meg is lehet tekinteni:-)

Off Eddig váltig meg voltam gyõzõdve arról, hogy a Lizzie-s négysoros, Christie ötlete teljes egészében, mint mondjuk a Ferde házban olvasható versike, ami másik kedvencem. Nagyon szeretem, hogy Christie gyakorta valami vers vagy mondóka köré építi fel a történeteit. Akár Joe Alex, akinek a bûnügyi regényeit szintén emiatt kedvelem. Milyen üdvös pl., hogy Kipling nem csak a Dzsungel könyvét, hanem a Mandalay-t is megírta, így volt mibõl ötletet meríteni, az Ahol nincs tízparancsolat-hoz.
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 15. - 11:06:43
Nem tudtam h van ilyen film, de nekem is AC ugrott be róla rögtön :)
Egész életében foglalkoztathatta a rejtélyes ügy, más mûveivel kapcsolatban is megemlítik a "szakírók" az esetet is, a versikét is.
frenchbullie 2015 máj. 15. - 11:01:57
Üdv! Nekem mindenrõl Agatha Christie, vagyis a regényei jutnak eszembe:-) Ahogy szemem elé került ez a filmcím; Lizzie Borden fejszét fogott, egybõl beugrott a Temetni veszélyes-ben olvasott versike. Spoiler, mert zanzásítva bár, de talán a film tartalmát írja le;

Lizzie a fejszét remekül kezelte -
édesapja fejét negyvenszer beverte.
S látván az eredményt, amelyet elére,
negyvenegyet ütött a mama fejére.

S egybõl kíváncsi lettem a filmre is:-) Eddigi szerepei ismeretében pedig úgy vélem, Christina Ricci jó (lesz) Lizzie-ként...
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu