Lourdes - Szent Bernadett legendája

Bakancslistához adom
Lourdes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-luxemburgi filmdráma, 180 perc, 2001

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A dél-franciaországi Lourdes az egyik leglátogatottabb katolikus zarándokhely mind a mai napig. A Loudes-i Bernadett legendája egy új megközelítés annyiban, hogy a történetmesélő párhuzamosan a mába is helyezi a legendát, egy fiatal pár sorsán keresztül. Bernadett sokáig senkinek sem mondta el az "Úrnő" szavait. De a látomásaink híre hamar elterjedt. Lourdes egyszeriben megtelt hívőkkel és kételkedőkkel. Kereskedőkkel a jó üzlet reményében, de kíváncsi szabadgondolkodókkal és egyszerű emberekkel is, akiket a remény vezérelt. A Pireneusok lábánál eldugottan fekvő kis faluból egyszeriben élettel teli hely lett. A fiatal és gyenge Bernadett egy szegény családból származik. Amikor Szűz Mária megjelenik neki Lourdes közelében, a Massabielle-i barlangban, senki nem hisz a lánynak, annak ellenére sem, hogy követve a Szűzanya kérését, egy forrást fakasztott a kezével. Az esetről hallani sem akartak a helyi hatóság. Végül, amikor Eugénia királyné vizet kért a forrásból beteg fia részére, a helyi papok is meggyőződtek Bernadett jelentőségéről. A fiatal orvos, Henri Guillaumet, miközben a tuberkulózisban szenvedő feleségét, Calire-t elkíséri a szanatóriumba, találkozik és megismerkedik Bernadett-tel. A Lourdes-i forrás vize egy éjszaka alatt meggyógyítja Claire-t, de ennek ellenére Henri továbbra is kételkedik Bernadett képességében, és szemfényvesztőnek kiáltja ki. Mindaddig, míg Henri újra nem találkozik Bernadett-tel, aki időközben nővérként és ápolónőként dolgozik, és végül megtalálja a középutat a hit és a modern tudomány között, és nagyon komolyan hisz Bernadett-ben és magában a hitben. Ráadásul Claire iránt érzett szerelme is megerősödik ez idő alatt.
Az Úrnő azt kérte, hogy mondjam meg a papoknak, hogy vonuljanak körmenetben a barlanghoz. Az Úrnő azt is kérte, hogy mondjam meg a papoknak, építtessenek ott egy kápolnát. Nagyon egyszerűet. Egészen picikét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?