Magányos helyen

Bakancslistához adom
In a Lonely Place
amerikai filmdráma, 94 perc, 1950

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

"Én vettem ki a pisztolyt Bogart kezéből" - dicsekedett Ray, hogy megszabadította A máltai sólyom és A nagy álom sztárját a gengszterfilm sablonjaitól.
Az egykor sikeres, most munkanélküli hollywoodi forgatókönyvíró, Steele életét a filmes világ értékrendjével szemben érzett megvetése és hirtelen dühkitöréseivel szerzett rosszhíre keseríti. Rádásul egy gyilkosság vádja alól is tisztáznia kell magát, s barátnője sem érzi már jól magát mellette...
A jellemrajzokra épülő, fura melodráma az erőszak árnyalt természetrajzát adja.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Dixon Steele
Laurel Gray
Brub Nicolai rendőrőrmester
Lochner rendőrkapitány
Mel Lippman

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
berto49 2015 szept. 23. - 15:24:44 9/10
SPOILER!
Noir+melodráma keveréke, de a szerelmi szál dominál. Bogey egy hirtelen haragú, azonnal a végletekig bepöccenõ forgatókönyv-írót játszik, akit alaptalanul (a film alapjául szolgáló regényben valóban õ a tettes!) gyilkossággal vádolnak és közben találkozik az igazi nagy szerelemmel. A szerelme, Gloria Grahame nevével most találkoztam elõször, de nem is bánom, mert teljesen jellegtelen, 12=1 tucat jelenség. Nagy elõnye a filmnek, hogy nincs happyend. Sokan állítják, hogy H. Bogart legjobb filmje. Én azonban a Casablancát tartom annak.
ad mala 2012 aug. 08. - 17:36:44
Kiváló film, ha azt vesszük hogy 1950-es, még melodramatikusnak se mondható, bár mai szájízzel egy kicsit az, de nem bántóan. Mert amikor kezd az lenni, akkor kezd eluralkodni a nézõn is az a bizonyos bizsergetõ érzés, hogy hú, itt most valami nagy szívás lesz és vibrál a levegõ és nem tud minket zavarni, hogy kicsit túlmelózzák (korabeli színjátszási stílus, ennyi). Egyébként gondoljunk bele a nõ helyzetébe, nem csoda ha agyonidegeli magát. Ez egy nagyon remekül megírt, kicentizett dráma, amellett Bogart csodálatosan játszik, a többi karakter és színész is nagyon jó. Idõtálló alkotás, nem csodálkozom az imdb 8 ponton sem.
7/10
adamnagysweetmovie 2010 nov. 06. - 13:44:13 7/10
szolg.közl: mûsorcsere volt a Mûcsarnok Filmklubban, 10-én Az építész hasát(Greenaway) vetítik. (Ez a film 3-án ment.)
7/10
adamnagysweetmovie 2010 nov. 06. - 11:38:06 7/10
Pont olyan önreflexív és szenvelgõ, mint egy Wenders-film. Eluralja a melodráma, ami csak nyúlik, nyúlik. Bogart önmagát felégetõ, magányra ítélt karaktere menti a helyzetet, de a film szerintem ezzel együtt is súlytalan tétekkel játszik.