Marple: Királyok és kalandorok

Bakancslistához adom
Marple: The Secret of Chimneys
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 89 perc, 2010

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Anthony Cade-et, a mindenre kész kalandort Afrikában felkeresi egyik barátja, Jimmy Garth és üzletet ajánl. Anthonynak Stylptitch gróf vagyont érő, sokakat kompromittáló emlékiratait kellene eljuttatnia Londonba, egy újság szerkesztőségébe. Szívesen vállalja a feladatot, mert ugyancsak hozzá kerültek bizonyos Virginia Revel szerelmeslevelei, egyúttal ezeket is visszajuttathatná jogos tulajdonosának. Londonban többen is megpróbálják megszerezni az emlékiratokat; a szobájába betörve azonban a kézirat helyett a leveleket viszik el. A tolvaj - felismervén tévedését - a levelek aláíróját, Virginia Revelt kezdi zsarolni. Virginiának azonban semmi köze sincs a levelekhez, viszont az a feladata, hogy az emlékirat megszerzése végett segítsen elcsábítani Anthonyt. A társaság egy vidéki birtokon, Kőváralján találkozik, ahol Mihály herceg, a herzoslowakiai trónörökös éppen üzleti megbeszélést folytat. Anthony akkor érkezik, amikor lövés dördül, és Mihály herceget holtan találják. A gyanú Cade-re terelődik, ám csakhamar kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik, továbbá, hogy az események - így a kéziratért és a levelekért folyó harc - hátterében valójában egy régen a kastélyban elrejtett, elrabolt koronaékszer felkutatása áll.

Stáblista:

Szereplők

Miss Marple
Young Lomax
Lord Caterham
Bill Eversleigh
George Lomax
Lady Virginia Revel
Anthony Cade

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
doraamadeusz 2018 aug. 27. - 09:37:44
A fönti ismertető valóban az írónő művének tartalma, ehhez a filmhöz semmi köze! Érdemes elolvasni a könyvet!
Edmond Dantes 2017 jan. 04. - 10:21:06
Megnéztem. A regényt nem olvastam és/de biztos h más mint a film cselekménye. Ami viszont tuti h a fentebb leírt ismertetõnek szinte semmi köze nincs a film cselekményéhez, valszeg a regény (és/de NEM a film) ilyen-olyan összefoglalója. Az h Miss Marple-t beleírták, nem ront az élvezeten, mivel nélküle is más mint amit Agatha Christie írhatott. Aki szereti az Agatha-i hangulatú filmeket Miss Marple-lal vagy nélküle, nyugodtan nézze meg, nem fog csalódni...csak még egyszer: NE olvassa el a fenti ismertetõt: félrevezet és (el)ijesztõ.
Edmond Dantes 2014 febr. 16. - 11:37:31 Előzmény P@nni
Az eredeti cím: The Secret of Chimneys magyarul Chimneys titka azaz Chimneys egy helység neve, ahol a kastély van...és ahol "királyok és királynõk töltötték el a hétvégéket, és diplomaták találkoztak". (Forrás: Hadnagy-Molnár: Agatha Christie krimikalauz)...a kalandorokról nem tudok, de biztosan vannak :)
Edmond Dantes 2014 febr. 16. - 11:34:28 Előzmény mérlegelõ
Nem, nem, szó sincs "kémények" titkáról! Az eredeti cím: The Secret of Chimneys magyarul Chimneys titka azaz Chimneys egy helység neve, ahol a kastély van.
Greta21 2014 febr. 08. - 15:35:17
Én is olvastam AC összes regényét többször is, itt sorakoznak a polcomon, de az összes adaptációt szeretem ettõl függetlenül, nagyon szívesen megnézem azokat is, akár többször is!Nagy kár boncolgatni a különbségeket.
Edmond Dantes 2013 ápr. 30. - 14:09:53
AC mindenesetre nem szerette, ha "megerõszakolják" és majdnem mindig úgy vélekedett, hogy ez történt. Amióta nem él, a helyzet "fokozódik", különösen az utóbbi években, muszáj-valamit-újítani alapon. Az utólag beleírt Miss Marple(ok) önmagában nem (nagy) baj(ok), dramaturgiailag olykor hasznosak is lehetnek,és érdekesebbek,mint 1-1 szürke detektív, csak sajnos az új Marple-ok elég hullámzó teljesítményt nyújtanak...
christie13 2012 febr. 03. - 17:37:38 Előzmény mérlegelõ
Nos...én is meglepõdtem amikor Miss. Marple-t megláttam a filmben! Nem is beszélve a film történeséirõl?! Szinte semmi köze az eredeti könyvhöz! Szerintem akik nem olvassák AC. könyveit, teljesen átvannak verve az ilyen filmekkel! :(
mérlegelõ 2011 máj. 09. - 20:29:40
Még a '30-as évekbeli elsõ magyar /klönyv/fordítás "nyerte el" e címet - végülis nem olyan rossz, tekintve, hogy kalandorokban és koronás fõkben nem szûkölködik a regény /a filmet egyelõre még nem volt szerencsém látni/; mégiscsak furcsda lett volna nagybetûs Kémények titkának titulálni, nálunk nem szokás a kastélyoknak egyedi neveket adni, s ez különösen "snassz" - a nagyobb baj sokkalta inkább, hogy eredetileg NEM-MARPLE-regényrõl van szó, s a kortárs filmfabrikátorok ismételt erõszakot tettek egy jobb sorsra érdemes ACH-n...
P@nni 2011 máj. 09. - 12:56:55
Hogy ebbõl a címbõl -és a tartalombó- hogyan lett Királyok és kalandorok cím, arra kíváncsi lennék. :-(