Matula kalandpark

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar ifjúsági film, 68 perc, 2011

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Tamás megrögzött városlakó, retteg a rovaroktól és a hüllőktől, utálja a természetet. Bátyja balesete folytán azonban úgy alakul, hogy neki kell vezetnie az erdő közepén egy madártábort 10-12 éves gyerekeknek. Egy ideig minden jól megy, míg nem az egyik éjszakán különös hang veri fel álmukból a táborozókat: farkasüvöltés... Izgalmas ifjúsági kalandfilm.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Vaszilij Zajcev 2012 dec. 22. - 07:59:43 8/10
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy régen nagyon sok, valóban szórakoztató ifjúsági film készült. Csak néhányat említenék a teljesség igénye nélkül: Az öreg bánya titka (sorozat), Utánam, srácok! (sorozat) Csutak (sorozat), Keménykalap és krumpliorr (klasszikus, alapmû), Égig érõ fû ( a másik alapmû ), Gyermekrablás a Palánk utcában, Fantasztikus nagynéni a zseniális Ruttkai Évával, amely film - véleményem szerint - az egyik legsikerültebb alkotás ebben a kategóriában.

Az is tény, hogy 1990 után vajmi kevés ifjúsági film készült, és azok is a feledés homályába merültek. Éppen ezért inkább örüljünk ennek könnyed szórakozást biztosító, egyszerû kis családi filmnek, hibáival és fogyatékosságaival együtt! Fölösleges a történetet, a cselekményvezetést, a szereplõk játékát összehasonlítani más, korábbi alkotásokkal, nem érdemes. Ez a film nem akar többnek látszani, mint ami valójában, nem akar semmit üzenni a nézõnek, egyszerûen csak szórakoztatni kíván. És azt gondolom, hogy ez sikerül is. Úgy vélem, sok hasonló magyar filmre volna szüksége a mai ifjúságnak.
10/10
Kisbalas2 2012 márc. 06. - 13:42:15 10/10
Szerintem poénos és vicces kis filmecske.
Ráadásul benne van a legújabb Quadron 5 demója, plusz Trokán Nóri melle, mi kell még?
Vagabundusz 2012 febr. 28. - 13:17:43 Előzmény system
A régi "jó" ifjúsági filmeket anno én is nagyon szerettem. Mostanság a gyerekeimmel néztem meg õket. Most is nagyon tetszettek, de ettõl függetlenül szörnyû gyerekszínészeink voltak. Totál tehetségtelenek. Egy-két kivételtõl eltekintve!
maraczi 2011 dec. 24. - 21:17:59
Nekem tetszett !
feketevipera 2011 dec. 24. - 20:17:25
Én csak belenéztem, de számomra elég gagyinak tûnt az egész. Az alapötlet tényleg nem lett volna rossz, csak nem ilyen megvalósítással. Számomra a legpozitívabb élmény az volt, amikor beláthattunk Trokán Nóra dekoltázsába a lecsókészítéses jelenetnél. Egyébként meg - hogy stílszerûek legyünk - a magyar filmnek egy idõ óta "gyerekbetegsége" az, hogy a gyerekszínészek többsége csapnivalóan alakít, tisztelet a kivételnek. Manapság szerintem kevés a tehetséges gyerekszínész, na meg talán kevesebb lehetõséget is kapnak, mint régebben, gyerekfilm alig-alig készül, azok is meglehetõsen gyengécskék szoktak lenni.
1/10
system 2011 dec. 24. - 19:27:34 1/10
Minek ilyen filmre pénzt kiadni ? Bûûûûûn rossz !!! Unalmas történet, borzalmas színészi teljesítményekkel. Betanult szövegekbõl összeállított snittek. Persze a mai fiataloknak nincs mihez hasonlítani ezt a "színvonalat"...... De jó, hogy nekem még megadatott igazi, jó magyar ifjúsági filmeket látni anno !!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu