McQueen

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol dokumentumfilm, életrajzi film, 111 perc, 2018

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A divatvilág brit fenegyerekéről, Alexander Lee McQueen divattervezőről szól ez a lenyűgöző dokumentumfilm. A 2010-ben tragikusan fiatalon elhunyt tervezőzseni, az angol munkásosztályból érkező divatkreátor többször nyerte el a Nagy-Britannia Legjobb Divattervezője címet. Antikomformista, szenvedélyes, szürreális, ugyanakkor morbid tervezői stílusa nemcsak a ruhák tervezésében, de extravagáns divatshow-k rendezésében is megnyilvánult. Tervezett ruhákat mások mellett David Bowie-nak, Björknek, Lady Gagának és Rihannának is, de még Kate Middleton is előszeretettel visel az Alexander McQueen nevével fémjelzett ruhákat.

A McQueen-t a világ egyik legrangosabb függetlenfilm fesztiválján, a Tribeca Filmfesztiválon mutatták be, ahol a dokumentumfilm kategóriában versenyzett. Az író-rendező páros Ian Bonhôte a Peter Ettedgui a filmben korábban soha nem látott felvételeken mutatja meg a leghíresebb divatházak és bemutatók világát. Exkluzív interjúkban kollégái, barátai, és családtagjai beszélnek McQueen fantasztikus tervezői adottságairól és magánéleti küzdelmeiről. A film zeneszerzője Michael Nyman (Számokba fojtva, Prospero könyvei, Gattaca, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, Zongoralecke) – Alexander McQueen egyik kedvenc filmzene szerzője volt.
Bemutató dátuma: 2018. december 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
TitusLivius 2019 jan. 25. - 01:55:40 10/10
Egy kib4szott zseni volt, a külseje egy panelproli sziluettje, belül meg egy elszabadult, megfékezhetetlen fény felé tolulás...... Ilyen szürreális lényt csakis Isten alkothat. Ad és elvesz.