Mexifornia

Bakancslistához adom
Bordertown
amerikai vígjátéksorozat, 21 perc, 2016

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Fal a mexikói határon, bevándorlás-ellenes törvény, drogcsempészet és persze politika minden mennyiségben - a Family Guy alkotói, Mark Hentemann és Seth MacFarlane új animációs sorozatukban sem kímélik az amerikai társadalmat. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy a Mexifornia (Bordertown) egy fiktív városban játszódik az amerikai-mexikói határon, könnyű elképzelni, hogy a provokatív rajzfilm miért verte ki olyan sokaknál a biztosítékot az Egyesült Államokban.

Az animációs sorozat két családról szól, akik egy sivatagi városkában élnek a határ közvetlen közelében. Míg azonban a vaskalapos határőr, Bud Buckwald nem sok mindent tud felmutatni, szomszédja, a tíz éve az Egyesült Államokban élő Ernesto Gonzalez már sikeres vállalkozó.

A pikáns komédiában nemcsak a kulturális különbségek, hanem olyan aktuális témák is előkerülnek, mint az illegális bevándorlás, és az Egyesült Államokban élő mexikóiak helyzete. Arra azonban valószínűleg még a készítők sem gondoltak, hogy néhány ötletük később az elnökválasztási kampányban is előkerül.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Marton12 2021 jún. 23. - 16:58:53 5/10
Eleg gyengén sikerült, de legalább jobb lett, mint a Brickleberry. Ebben a sorozatban van egy pár irritáló karakter, pl. Gert Buckwald, na tőle hányingerem van. Aztán ott van az a deformált valaki, akinek láb áll ki a fejéből. Ilyen baromságoktól plafonon vagyok. A hangok jók voltak, meg a sztori is jónak igérkezett, de a sorozat végére csalódtam.