Michel Houellebecq elrablása

Bakancslistához adom
L'enlevement de Michel Houellebecq
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia vígjáték, 93 perc, 2014

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A film a nálunk is népszerű Michel Houellebecq író eltűnéséről szól, akit nőgyűlölete és alkoholizmusa mellett híres könyveiről ismerünk. 2011-ben azonban egy könyvturnén eltűnik. A film félig dokumentum-, félig fikciós film stílusában mutatja be az elrablás történetét. Houellebecq fogvatartói lengyel romák, akik az írót nagyra tartják intellektusa miatt, és végül egy ironikus fordulattal az író is megszereti fogvatartóit. A filmben az író saját magát alakítja.
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 18. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
funfun 2014 okt. 28. - 10:49:55 10/10
10 pont, bár valamiért nem jelenik meg az értékelõ. Az elején kissé vontatottnak tartottam, de csak néhány perc telik el így. Az elrablástól egyszerûen zseniális és rendkívül szórakoztató.
Az összefoglalót olvasva így utólag is elgondolkodom, a lengyel romák kik is voltak? Mert volt egy idõs lengyel férj francia feleséggel, aki összesen háromszor járt Lengyelországban, és volt egy roma fickó az elrablók között, a fiúk egy barátja. A "végül egy ironikus fordulattal az író is megszereti fogvatartóit" azon kívül, hogy nyelvtanilag elég pongyola, nem is igaz. Nem végül, nincs ironikus fordulat, hanem egy folyamat az egész. Pedig tényleg érdekelne, hogy lehet valakit megszeretni egy ironikus fordulattal. Végül.
10/10
Igazgató1 2014 szept. 28. - 21:30:52 10/10
Ilyen filmet még nem láttam. Látszólag szinte semmi nem történik, elrabolnak egy írót, majd hosszú intellektuális beszélgetések a versírásról, bokszleckék, de hogy kirabolta el az egyébként eléggé antipatikus írót,az nem derül ki. A figurák egyébként szerethetõek, a légkör családias. Akciófilm kedvelõknek nem ajánlom. 10/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu