Miss Marple - Nemezis

Bakancslistához adom
Marple: Nemesis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 94 perc, 2007

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Miss Marple levelet kap az elhunyt milliomos, néhai Jason Rafiel ügyvédjétől, amelyben arra kérik fel, hogy nyomozzon ki egy feltételezett bűntényt, amely után sem bűnjel, sem másféle nyom nem maradt. Mint a levélből kiderül, Jason Rafiel Marple kisasszonyt egy csodálatos busz-körutazásra is befizette. A program szerint az utasok a legszebb régi udvarházakba és parkokba látogatnak el. És ez még nem minden: amennyiben Marple kisasszony megfejti a rejtélyt, 20 ezer font lesz a jutalma. Az útitársai közt van Elizabeth Temple, aki az ősi Rafiel házat, az Abbey Ducis-t akarja felkeresni. A hölgy különös történeteket tud a Rafiel famíliáról... Aztán egy nap szörnyű dolog történik: Elizabethet egy felülről lezuhanó márványszobor halálra zúzza. Miss Marple nyomozni kezd.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Miss Jane Marple
Verity Hunt / Margaret Lumley
Michael Faber
Matthew Broadribb
Amanda Dalrymple
Raymond West
Georgina Barrow
Mr. Raeburn

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
The Cortez 2022 okt. 01. - 01:27:31 4/10
Mivel 1 Miss Marple-epizódról van szó, így már előre éreztem, hogy ez Refn eddigi életművének legrosszabb darabja lesz. Ahogy sejtettem: a sztori unalmas, a párbeszédek szarok, a megvalósítás röhejes, a színészi játék pocsék. Egyedül a főszereplő öregasszony író unokaöccse az egyetlen jól megírt karakter, és egyedül az őt megformáló Richard E. Grant alakítása ér valamit. A film legerősebb pontja kizárólag a fényképezés, meg az elején, illetve a végén felcsendülő zene. Refnnek ez az alkotása nyilvánvalóan bérmunka volt, ami meg is hozhatta az anyagi áttörést, mert ezután jöttek csak a nagyobb költségvetésű, látványosabb filmjei.
Edmond Dantes 2017 jan. 10. - 10:47:55 Előzmény dralizs78
Az illetõ történetesen benne van. Alig maradt valaki a könyvbõl ebben a feldolgozásban, úgyhogy a lehetséges tettes(ek) köre már csak emiatt is nagyon beszûkül. A fenti port-ismertetésben említett Elisabeth Temple s e m szerepel ebben a filmben, az ismertetõt olyasvalaki írhatta, aki olvasta a regényt vagy a regény rövid ismertetõjét, de ezt a filmváltozatot biztosan nem látta: ha látta volna, nem írná, hogy "...amennyiben Marple kisasszony megfejti a rejtélyt, 20 ezer font lesz a jutalma. Az útitársai közt van Elizabeth Temple" már csak azért sem, mert ebben a filmben a kitûzött jutalom összege csak 500 Font.
dralizs78 2015 márc. 02. - 05:37:00
Ha jól emlékszem(márpedig jól emlékszem)ez a filmfeldolgozás arról ismert,hogy itt más a gyilkos,mint az eredeti regényben.Sõt a gyilkos karaktere be sincs a könyvben.Ez már pofátlanság!
Edmond Dantes 2013 márc. 20. - 16:43:16
Én is a "szöveghû" Christie-adaptációkat szeretem. Ez a 2007-es változat viszont annyira eltért az eredetitõl, hogy önmagában már szinte jó...lenne, ha el tudnánk felejteni, mibõl készült. A gramofonon megszólaló Mr.Rafiel mint ötlet pedig nyilvánvalóan a Tíz kicsi négerbõl jött át.
direne 2012 máj. 17. - 10:18:35
Ha jól emlékszem, ez egy izgi kis könyv. A filmet is régebben láttam már, háááát. Nem értem, miért kellett ebbõl a remek kis krimibõl ilyen nyomasztó filmet készíteni, kicsit sem szimpatikus, pszichopata-gyanús szereplõgárdával. :-))
1/10
FEmma 2009 márc. 13. - 22:07:05 1/10
Azt hiszem, eddig ez volt a legdurvább rész... Mármint hogy ennek volt legkevesebb köze a könyvhöz. Nem is tudom, miért adták ugyanazt a címet neki, mint az AC-könyvnek??!! Borzalom. Megyek és megnézem a Joan Hickson-féle feldolgozást, hogy kicsit megnyugodjak :)))
moqus 2009 márc. 07. - 23:18:29
Folyjon az ítélet, mint a víz, és az igazság, mint a bõvizû patak.
Darney 2009 márc. 07. - 22:07:44
Mi volt az az idézet??
"Folyon az ????? mint a víz és a ?????? mint a bõvízü patak."