Mokaszin

Bakancslistához adom
Spotswood
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál vígjáték, 97 perc, 1992

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Wallace elismert szakember, akinek a termelékenységi hatásfok növelése a specialitása. Egy hatalmas autóalkatrész gyárban gyakorolja a szakmáját. Ám amikor legújabb feladataként egy reménytelenül pancser kis mokaszinkészítő üzembe kell elmennie, hogy felmérje annak hatékonysági fokát, úgy érzi egy másik világba és egy másik századba csöppent. Terveiben gyors modernizáció, azonnali racionalizáció, ésszerű centralizáció és még sok egyéb "ció" szerepel. Csakhogy a gyakorlatban minden másképp alalkul: miután találkozik az üzem vezetőségével és az alkalmazottakkal, miután részt vesz hétköznapi életük néhány eseményében, miután akarva-akaratlanul is, de egyre jobban belelát ennek a "családias" közösségnek a titkaiba, már egyáltalán nem olyan könnyű a döntés...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

    1992
    Legjobb film jelölés: Mark Joffe

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
stupek2 2015 aug. 23. - 13:35:06 5/10
Ahhoz képest, hogy ausztrál film, én végig angolnak néztem a ronda nõk és a jellemtelen öltözködés miatt. A film sem dobott feligazán.
Edmond Dantes 2012 jan. 31. - 21:48:58 Előzmény sancibi
Igen, nekem is lemaradt az eleje. Úgy látom az utóbbi két commentbõl, hogy mások is mostanában veszik elõ,én pár hete vettem fel. Kissé nyögvenyelõsholmi.Hopkins kedvéért végig lehet nézni. Az "én" idõmben úgy hívták ezt a szemléletmódot: romantikus antikapitalizmus. A film elkészülte óta, azaz a Zelmúlt 20 év alatt valszeg tényleg végleg tönkrement (volna) a gyár. Egyébként ma és nálunk ismét van áthallása a dolognak...
offtopic
feketevipera 2012 jan. 31. - 20:50:15 Előzmény Angelika
Akkor ne vedd komolyan, szíved joga. Egyébként úgy látom, te sokkal mélyebben, részletesebben elemezted az általad látottakat, és már meg is gyõztél arról, hogy ez egy remekmû, gyorsan meg is változtatom a véleményemet. Köszönöm, hogy ilyen alaposan kivesézted a témát.
Angelika 2012 jan. 29. - 19:02:07 Előzmény feketevipera
Éppenséggel nem teljesen komolyanveendõ véleményecske.
sancibi 2012 jan. 07. - 13:37:18
Újabb csatorna 2 napon belül, amelyik semmibe veszi a mûsor kezdési idõpontját.
Beprogramoztam a masinámat 10 perccel korábbra és még sincs meg a film eleje!!
Vajon mikor kezdhették el a vetítését????????????????????????????????????????
feketevipera 2011 dec. 12. - 00:08:46
Egyszer éppenséggel megnézhetõ vígjátékocska, túlzás lenne azt mondani, hogy ez Anthony Hopkins legjobb filmje. Igazából nem is az a harsány vígjáték, inkább amolyan csendesen mosolygós, és viszonylag egyszerû emberek sorsát állítja elénk, így a nézõ is könnyen beleélheti magát a helyzetükbe. Nem taglal túlzottan mély filozófiai problémákat, de ha esetleg másért nem is, azért érdemes belenézni, hogy meglássuk, milyen az, amikor Hopkins kissé könnyedebb filmben vállal szerepet.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu