Monsieur Ripois

Bakancslistához adom
francia-angol filmdráma, 110 perc, 1954

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

René Clément a korabeli filmkritikák tanúsága szerint a hivatalos francia filmművészet első számú alkotójává lett az ötvenes évek közepére. Nincs év, hogy ne nyerne valahol fesztiváldíjat. Nem lehetett könnyű ezzel a "teherrel" megbirkóznia, de a Monsieur Ripois fényesen bizonyítja, hogy sikerült neki. A Londonban forgatott film érdekes alkotás. Úgy érzi a néző, hogy megelőzte korát, s olyan képsorokra, jelenetekre figyel föl, amelyekhez hasonlóak csak öt-hat évvel később, az "új hullám" idejében váltak szokásossá. Maga a hős, az idegenben tétován sodródó nyelvtanár is igazi "anti-hős", éppen ellentéte azoknak a karaktereknek, akiket Gérard Philipe játszani szokott. Az élvhajhász szoknyavadász tragikomikus alakja magában hordozza már a modern ember erkölcsi értékvesztését, kiúttalanságát. Gérard Philipe, aki nem csak e korszak, hanem talán a francia film jelképe is lett mindörökre, rendkívüli charme-ja mögött merész gúnnyal és keserűséggel ábrázolja "korunk hősét".
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Don Victor febr. 09. 01:10:59 9/10
Nem a megszokott szerep Gérard Philipe-től ez a nehezen szerethető figura, aki minden nőnél csak addig köt ki, amíg előnyös és kényelmes számára, aztán amikor valóban szerelmes lenne talán...
Magyarul nem sikerült megtalálni, eredetiben töltöttem le, és feliratot is csak angolul tudtam letölteni hozzá. Nem tudom, magyarul hogy oldották meg a szinkront, de eleinte kicsit fura volt, ahogy az angol és a francia keveredik. Bár valahogy érzékeltetni kellett, hogy a helyszín Anglia, gondolom. Érdekesség, hogy Philipe is megszólal párszor angolul (csak pár szót mond).
Itt már "érett férfi", bár még mindig csak 32 éves. De ahogy gyámoltalanul a távolba néz a londoni utcán, meg tudom érteni, miért vált pár év alatt a nők bálványává.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu