Monte Cristo grófja

Bakancslistához adom
Le comte de Monte Cristo
francia-olasz tévéfilmsorozat, 49 perc, 1998

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt koholt vádak alapján letartóztatták és If várába zárták, ahol közel húsz évig raboskodott ártatlanul. Mikor végre sikerül megszöknie, ott áll névtelenül, Isten és ember által elfeledve egy számára ismeretlen világban.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Edmond Dantes/Monte Cristo grófja/Busoni abbé/Lord Wilmore
Fernand De Morcerf
Villefort
Bertuccio
Camille de la Richardais
Valentine De Villefort
Edmond Dantes Jeune
Faria abbé
Danglars báró
Albert De Morcerf
Maximilien Morrel

Hozzászólások

Szerinted?
Morgo54 2022 júl. 19. - 16:36:40 Előzmény Morgo54
Bocs, rosszat írtam, a 20 év múlva a három testőr folytatása, a Monte Cristo-é a Holt kéz.
Morgo54 2022 jún. 29. - 20:18:22 Előzmény Edmond Dantes
A folytatást a 20 év múlva címen keresd.
Edmond Dantes 2022 jún. 04. - 08:51:58 Előzmény lonapost
Milyen régen írtam ebbe a topikba ... de itt vagyok :-) Szerintem időben, terjedelemben ez lehetett:
https://www.imdb.com/title/tt0148018/fullcredits
napraforgó 2022 jún. 02. - 11:00:49
lonapost 2022 jún. 01. - 10:53:55 Előzmény Edmond Dantes
Én is láttam a 60-as években azt a sorozatot, talán olasz volt. Az volt az összes közül a legjobb, és valóban a regényhez legjobban hasonlított. Nagyon jók voltak a szereplők is kiválasztva.
10/10
DarkGirl 2014 jún. 20. - 19:00:05 10/10
Minden részét láttam,nagyon jó volt! :)
10/10
10/10
Hana05 2014 jún. 18. - 18:57:26 10/10
Nagyon jó sorozat! Tudom, hogy a könyvhöz képest ebbõl sok minden kimaradt és máshogy történt, de ez most akkor is meghozta a kedvem az elolvasásához :)
Edmond Dantes 2014 máj. 12. - 11:30:55
Ha a nicknevem jogán :) meg amúgy is hozzászólhatok:
Kölyökkorom óta kedvencem a regény. A 60-as évek közepén ment a TV-ben egy sorozat (talán angol?), az maradt meg bennem h az a sorozat törekedett a leghitelesebben/legrészletesebben a regényfolyam feldolgozására és a karakterek kibontására. Még nem ástam be magam IMDb-be, talán fellelhetõ, melyik (volt) az. Lehet h ma már az se tetszene, nem tudom. Minden egyéb általam látott feldolgozás, a Depardieu-set is beleértve, többé-kevésbé ostoba zanza, leegyszerûsített, rosszabb esetben átírt zagyvalék és/vagy jutalomszerep Marais-nek stb. A Depardieu-srõl itt már írtam, ld. 22-es hsz-t, fenntartom, nagyon is.

Világ ura: a szüleim -szintén még tini koromban- felhajtottak valahonnan egy ilyen címû "mûvet" v annak valamilyen zanzáját (rég volt...), hááát, amennyire emlékszem, számomra valami rettenet volt. Dumas-hoz köze nincs, el sem tudom képzelni, hogyan hozhatta össze tákolmányát a szerzõ még Dumas életében (szerzõi jogok stb.), talán egy irodalomtörténész többet tudhat errõl.
Forrás itt (is): http://hu.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas_(%C3%ADr%C3%B3,_1802%E2%80%931870)
meg itt (is)
http://de.wikipedia.org/wiki/Der_Herr_der_Welt_(M%C3%BCtzelburg)
Valóban, a Dumas-regény vége nem varr el minden szálat, olyan mint sok mai film = meghagyja a folytatás lehetõségét számos továbbélõ fõ karakter révén, de a Dumas-folytatás elmaradt. A Mützelburg-férc semmiképpen nem az és fõleg: emlékeim szt méltatlan az alapmûhöz.
filoszemitabélus 2014 máj. 07. - 12:31:32
A regényalak Edmond Dantes alias Gróf Monte Cristo egy kimondottan szép és finom, elegáns megjelenésû férfi.
Depardieu-ról elmondhatunk bármit, csak éppen ezeket a tulajdonságokat nem. Akármilyen jó színész ezt nem tudja magáról elhitetni.
Van az ellenkezõjére is példa: a "Quo Vadis" lengyel filmváltozatában (tökéletes adaptációja a regénynek) a nem különösebben jóképû Boguslaw Linda el tudja magáról hitetni, hogy õ kora legszebb férfija Petronius.
10/10
MegLes 2013 okt. 16. - 19:11:35 10/10
Ez is "csak" egy film , egy mûvészeti alkotás, egy regény után - és ugye azt tudhatjuk a csak egy kupléból, hogy : "Stux, maga jobb, mint egy Dumas - regény ..." Mint minden ezen a Földön, ez sem tökéletes - de azért lehet használni valamire . Adott esetekben segíthet is - nem tökéletes embereken .
Jobb a jó részét figyelembe venni annak, aminek csak lehetséges .
A magyar szinkron , szokás szerint , csodákat mûvel - IGAZÁN ESHETNE TÖBB JÓ SZÓ RÓLA , ÁLTALÁBAN ...
Az eredeti szereplõk is karakteresek , a kosztümös - jelleg jólesik . És az, hogy egyáltalán sorozat készült a mûbõl, ráadásul éppen francia .
Szerintem Depardieu annyit tett bele ,amennyit kellett, tudott . Ismerve õt, volt honnan merítenie a saját életébõl és személyiségébõl is .
Edmond Dantes az egyik , a sok közül , ami , véleményem szerint, abszolút az õ szerepe .
Többek között, erre is õ , Gerard Depardieu született .
6/10
calibos 2013 okt. 10. - 03:40:11 6/10
Nem olvastam a könyvet de elfogom egyszer.
Megnéztem ezt a változatot is, több szempontból nem tetszik ez verzió:-(

Szeretem Depardiau-t jó színésznek tartom de itt ez a bosszúálló szerep nagyon rosszul áll neki, vagy csak szar forgatókönyvet kapott, pont az õ karakterének állna a szerep, mégis alig hozza a kötelezõt. Olyan jeleneteknél amikor a sötét, drámai mimikára lenne szükség olyan pofát vág mint egy óvodás kiskölyök. Nem igazán tud azonosulni a karakterrel.

Néhány fontos mellékszereplõnek alig van szerepe pl. Fernand De Morcerf, alig szerepel, alig megtudni róla valamit.Rutinos színész Jean Rochefort de itt engem nem gyõzz meg.
Edmond Dantes 2013 okt. 09. - 19:53:35
Megnéztem a most is futó sorozat 5-6-7. részét, utolsó/8. rész pénteken. Röviden: ez egy katasztrófa, egy rettenet. Több feldolgozást is láttam már. Azoknál tudni lehetett, hogy közük nincs vagy alig van közük a regényhez, mivel a regényt lehetetlen 90-120 vagy akár 180 percbe tömörítve visszaadni. De ez a terjedelmes feldolgozás azt sugallja, hogy "szöveghû", pedig dehogy. Kb. 15-20% stimmel, a többi zagyva turmix vagy kitalált fordulat. Brrrr.
Pünkösdi Kató 2013 szept. 20. - 21:22:30 Előzmény Edmond Dantes
Értem, köszönöm, hogy megírtad. Én most látom elõször a sorozatot, a regényt nem olvastam. Nemrég készült belõle musical, ezért gondoltam, hogy filmen is szeretném látni. Érdekes a sorozat, izgalmas.
Edmond Dantes 2013 szept. 17. - 21:41:37 Előzmény Pünkösdi Kató
A sorozatot eddig nem láttam, de a regényt elég jól ismerem. Az általad leírtak alapján ez a következõ ügy: Monte Cristo egyik fõ ellensége (elárulója) Danglars, aki idõközben dúsgazdag bankár/tõzsdespekuláns és báró lett. Monte Cristo lefizet egy telegráf kezelõt, hogy az egy spanyolországi lázadásról szóló hamis üzenetet juttasson el a Belügyminisztériumba. A belügyi titkár, Debray (szerepel?) Danglers-né szeretõje és õk a híreket másoknál hamarabb megtudva, másokat megelõzve adják-veszik a részvényeket, amiknek az árfolyama éppen az ilyen hírek hatására megy fel vagy le. Ebbe a buliba beszáll Danglars is és a fenti "úton" értesülve a (másnap hamisnak bizonyuló!) hírrõl, hogy Spanyolországban lázadás tört ki, ügynökein keresztül sietve túlad a spanyol részvényein, hogy ne bukja be azokat vagy kevésbé bukja be mintha nem adta volna el. Másnap viszont kiderül, hogy a hír hamis volt, Spanyolországban minden oké, lázadás nem volt, Danglars pedig a nyomott áron eladott részvényei miatt hatalmasat bukik az üzleten,az áron alul eladott részvényei és az elmaradt haszna miatt: másnap ezek a részvények eredeti áruk fölé ugranak. Az akció tehát Monte Cristo bosszú-akciójának egyik állomása, Danglars anyagi tönkretétele a cél.
Pünkösdi Kató 2013 szept. 13. - 22:50:36
Vki megmagyarázná a részvényes sztorit?
Sajnos a neveket nem tudom. X eladta a részvényeket délután, vkik megvették. De akkor mi volt az a sok hadonászás a papírokkal és dobták be középre? Hiszen akkor még nem tudták a vásárlók vagy a többi részvények, hogy a spanyol részvény semmit sem fog érni. Mivel X - rosszul - tudta, hogy a részvények értéke nulla lesz, ezt el is mondta. Akkor hogyhogy nem mentek neki a vásárlók, hogy értéktelen vackokat adott el? Amikor jött a hír, hogy hamis volt az üzenet, akkor is nagy volt a tömeg, megint csak hadonásztak, a bedobott részvényekkel mi lesz?
(A mai részvényekkel sem foglalkozom, de filmekben már láttam ilyen sztorit, mindig zavaros volt. :((
yuri 2013 aug. 23. - 22:12:00
Köszönöm!
epercs 2013 aug. 23. - 22:05:03
8 részes
yuri 2013 aug. 23. - 21:55:46 Előzmény BradPitt35
Elnézést, én ezt a változatot nem ismertem! Meg tudná valaki mondani, hány részes a film? Köszi!
napraforgó 2013 aug. 22. - 17:50:58
Én a Louis Jourdan fõszereplésével készült 1961-es filmet szeretném látni. Szerintem az volt a legjobb.
The Count of Monte Cristo (1961 film)
Összes hozzászólás