Napsugár

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott I / 62. rész, 46 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Dila egyedül érzi magát, úgy gondolja, hogy senki sem áll mellette. Míg Firat és Elif nászútra mennek, Günesre Fulya és Alper vigyáz. Sude titkos adatokat szivárogtat ki Ferayének. Ümran asszony pedig eléri, hogy senki ne maradjon rajta és férjén kívül a házban...

A műsor ismertetése: "Soha nem tudhatod, de lehet, hogy életed legnagyobb fájdalma egyben a legdrágább kincsed is" – ez az alaptétele a török szériának. A sorozat egy életét újrakezdő nő, Elif történetét mutatja be, aki rádöbben, hogy már tíz éve hazugságban él. A sorsát merőben átíró, féltve őrzött titokra akkor derül fény, amikor férje egy balesetben életét veszti. A gyásztól és a gyermektelenségtől szenvedő özvegy tudomására jut- szembesül azzal, hogy házastársának volt egy másik, rejtett élete, és született egy lánya. Elifet Sera Kaya (Egy csodálatos asszony ) kelti életre, a felbukkanó férfi főhőst, Firatot pedig Berk Oktay ( Tiltott gyümölcs) alakítja, az anyja szerepében pedig az idehaza is több sorozatból jól ismert Esra Dermancioglu látható ( Remények földje, A sors útvesztői, A szultána)

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Záporeső9 máj. 29. 14:32:19
Azért ez a Dila - tényleg egy elmebeteg . Jól alakítja a színésznő.
7/10
napraforgó máj. 21. 07:26:42 7/10
Szegény Elif, kicsit meghülyült. Amit művel Firattal az már túlzás. Elvileg szereti, de gyakorlatilag meg nem bízik benne. És sajnos még csak meghallgatni sem hajlandó.
Pedig Firat sokat tett érte, azért, hogy Günessel maradhasson. Hiszen Günes gyámságát Ümran kapta meg, így Firat továbbra is a kislánnyal lehetett volna, amikor csak akar, Elif nélkül is.

Persze Firat családja sem semmi. Apja, anyja gonoszok, egymást marják, Dila alapból nem normális, ő mindent és mindenkit tönkretesz, saját magát is és a környezetét is. A gond az, hogy Günes ott van a kerszttűzben és Elif sem tudja megvédeni, mivel lefoglalja a Firatra való állandó gyanakvás.

A nagyokos Firat meg mindebből semmit nem vesz észre, csak azon van kiakadva, hogy Elif nem bízik benne feltétel nélkül
7/10
napraforgó máj. 20. 10:17:22 7/10
Még jobb ötletem támadt Ferayával kapcsolatban. Láthattuk azt a levelet, amelyet egy bizonyos Kemál írt Ümrannak, amely szerint nem veheti feleségül. Nem volt magyarázat, hogy miért. Talán Ümrán apja kényszerítette a szakításra.
Ümrán apja egy roppant erőszakos ember lehetett, aki hozzákényszerítette a lányát ehhez a Cemilhez.
Mi van, ha ez a Kemál később megnősült és az ő lánya Feraya? Firat féltestvére, és a nő most bosszút akar állni az apja miatt.
Azt hiszem, ez a legvalószínűbb lehetőség a 3 közül.
7/10
napraforgó máj. 20. 07:31:42 7/10 Előzmény Záporeső9
Igen, az egyik ötletem volt, hogy ez a Feraya talán Firat egyik elhagyott nője lehetett, de most már nem ezt gondolom. Ha ismerné, akkor a Feraya Holding névről már beugrott volna neki.
Most inkább arra tippelek, hogy ez a nő Cemil úr házasságon kívüli lánya, aki a mellőzöttség miatt akar bosszút állni az apja családján, főleg a törvényes örökösnek tekintett Firaton.

Esetleg valami nagyon múltba nyúló viszály van a háttérben, akár még a nagyszülőkközött. Talán valami felmenő tönkretette ennek a Ferayának a családját a múltban és a nő most fellép a családját tönkretevő család ellen. Ez mondjuk eléggé a haragtartó törökökre vallana....

Azon csodálkozom, hogy Elif és Firat már nem is próbálják megszerezni Günes törvényes gyámságát - azon a sorozat úgy átsiklott, hogy a kislány eleve Elif gyermekeként lett anyakönyvezve.....
Záporeső9 máj. 19. 19:32:54 Előzmény napraforgó
Mindenkinek felelnie kell a tetteiért. Ümran sem ússza meg! Csak még addig sok víz lefolyik a Dunán... és lesz még egy két bonyodalom... - szerintem. Nekem nem tetszik az új nő, aki szerintem nem Firat barátnője volt. Valami más lehet a háttérben. A fényképek kapcsán meg az a véleményem, hogy a rendezők már elfelejtették azokat az epizódokat, amiket említettél a fotókról. Az öltözködésük is érdekes, mert azegyik bundában van, a másik meg alig ruhában. "Csontvázakról" tán még hallunk.
7/10
napraforgó máj. 16. 20:22:15 7/10
Cemil nagyon ügyesen bebiztosította magát. Ha megtalálna halni, az ügyvédnő leleplezi a gyilkosági szándékát. Meg talán egyebet is
De mire célzott Mehves? milyen csontvázak vannak még a szekrényben?
7/10
napraforgó máj. 14. 06:17:09 7/10
Honnan szerzett Dila ennyi rengeteg fotót Hakanról, meg kettőjükről, hármójukról??? Mert a sorozat elején mindössze 2 fotója volt Hakanról, meg az újszülött lányukról, és azt is egy fiók aljára ragasztva őrizte. Mehves találta meg és már nem is emlékszem, hogy végülis mi lett vele. Most meg egy rakás fotót tett ki a nappaliba, meg Günes szobájába is. Honnan szerezte őket????
7/10
napraforgó máj. 14. 04:04:01 7/10
Ennek a Sudénak manófülei vannak. Na meg lóarca.
7/10
napraforgó máj. 13. 11:09:39 7/10
Most, hogy Ümran félig-meddig kénytelen volt kiadni magát Elifnek, én biztos vagyok benne, hogy még jobban fogja gyűlölni és még rafináltabban fog keresztbetenni neki.
Vagy ráhagyja Dilára és Sudéra, akik gyűlölik Elifet.
Na és lehet, hogy Cemilt is megpróbálja majd elpusztítani.
Kérdés, hogy az az ápolónő, akit a doktor küld mennyire lefizethető. Mert ugye egy végzetes injekció....

De úgy látom, hogy most majd inkább a céggel fognak foglalkozni. Sudét belekényszerítik az árulásba. Nem tudom, ki az az új nő, a rivális cég tulajdonosa, de gyanítom, hogy talán Firat egy régebbi barátnője, kedvese, elhagyott szeretője, vagy valami ilyesmi. A nő bosszút esküdött ellene és most megpróbálja tönkretenni.
7/10
napraforgó máj. 10. 19:53:23 7/10
A vipera jól vegyítette az igazságot a hazugságokkal, így elérte, hogy a naív Elif hallgasson. Bár azt nem tudom, hogy a párnával való fojtogatást mivel magyarázná ki. mert nekem úgy tűnt, hogy Elif ezt is látta valamelyest.

Én Elif helyében sokkal keményebb lettem volna. A hallgatásért cserébe Günes gyámságát kértem volna a boszorkánytól, valamint azt, hogy hagyja abba a szemétkedést vele szemben. Engem nem érdekelt volna a meséje, ott akármit bekamuzhatott volna. Az egyezség tiszta - Günes és állítsa le magát.

De hát itt semmi sem úgy történik, ahogy logikus lenne.
7/10
napraforgó máj. 09. 21:06:17 7/10
Én ráéreztem, hogy Ümrán azért nem szereti a lányát, mert valamiképp erőszak által fogant a férjétől.

Cemil tudta, hogy Firat nem az ő fia. Vajon mi késztette arra, hogy mégis elvegye a terhes Ümránt? Talán Ümrán apja lefizette?
7/10
napraforgó máj. 09. 07:12:56 7/10
Mivel a kómás Cemil úr nincs kórházban, kíváncsi lennék rá, hogyan táplálják? Mert enni nyilván nem tud. És ki teszi tisztába minduntalan? És már jó 6 éve kómában van, mert Dila eltűnése után Ümrán tőle is meg akart szabadulni.
Nincs mellette állandó ápolónő. Ümrán nyilván nem ápolja és Dila se. Mehvesre hárul minden. Ő főz, ő tálal, ő takarít (mindenesetre ő húz tiszta ágyneműt), és úgy általában mindent ő csinál. Van ugyan egy fiatalabb nő is a házban, aki segít neki, de annak még a szavát se hallottuk.
7/10
napraforgó máj. 03. 11:20:10 7/10
Már jelzik előre, hogy Ümran férje nemsokára magához tér. Én meg azt várom, hogy mikor kerül elő Firat vérszerinti apja.
7/10
napraforgó máj. 03. 11:20:10 7/10
Már jelzik előre, hogy Ümran férje nemsokára magához tér. Én meg azt várom, hogy mikor kerül elő Firat vérszerinti apja.
7/10
napraforgó ápr. 26. 19:07:33 7/10
Szinte már sajnálom, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Ez az Elif annyira fárasztó, annyira ésszerűtlenül cselekszik. Nem lehet segíteni rajta.
Már majdnem a sorozat felénél járunk, de még mindig csak a szenvedés van.
Igazából ez már nem történet, nem cselekmény, csak szenvedés. nekünk, nézőknek.
7/10
napraforgó ápr. 23. 06:50:04 7/10
Nagyon nehezen viselem Elif cirkuszait. Sokkal intelligensebb nőnek hittem, aki nem csinál ilyen elviselhetetlen cirkuszokat.
Sajnos a sorozat majdnem annyira rossz, mint egy eltúlzott mexikói szappanopera.

Firat türelmét viszont csodálom, én a helyében már rég megtéptem volna Dilát, amennyit átvágta.
Ümránon csodálkozom. ő eddig majomszeretettel csüngött a fián, most meg úgymond mindenáron segít őt "legyőzni".
Egyszerűen nem értem, mi kifogása van Elif ellen? Elif csinos, rendes nő, megfelelő foglalkozása is volt. Talán nem olyan gazdag családból származott, mint Ümran, na de Ümrán sem a magasabb körökből választott eredetileg, hisz egy pásztor, vagy paraszt volt az első szeretője, a fia apja. Most meg mindenáron el akarja taposni Elifet. Hogy közben az unokája is tönkremegy, az nem érdekli.
Remélhetőleg Günesnek lesz annyi ereje az Eliffel töltött hetek után, hogy ellenálljon a két gonosz nő ármánykodásainak.
7/10
napraforgó ápr. 21. 08:05:04 7/10 Előzmény Brigi52
Firatnak lehetne gyereke, legfeljebb nem Eliftől. De mindegy is, hisz Günes az unokahúga, vagyis Ümran unokája. Firat örökbe fogadhatná.
Ümránnál a gyerek-kérdés szerintem csak egy szólam, egy kifogás, baromira nem érdekli őt semmi, ez sem.
Amúgy Firat sem Ayaz-származék, úgyhogy az ő gyereke biztos nem vinné tovább az Ayaz vérvonalat.
Vagy Ümran azt akarja, hogy Firat annak a szegény parasztnak a vérvonalát örökítse, akivel ő annak idején összefeküdt?
Képmutató nőszemély. Inkább azt kéne akarnia, hogy a fia boldog legyen, ráadásul az unokája a családban maradjon. Szívtelen, gonosz asszony.
Az Ayaz vérvonalat csak Dila tudná örökíteni, és ezt meg is tette Günessel. Azon meg könnyebb lenne változtatni, hogy a gyerek ne a Kara vezetéknevet viselje, hanem Ayaz legyen.
Vagy itt megint arról van szó, hogy csak a fiú utód számít? Primitív hozzáállás.
1/10
Brigi52 ápr. 21. 06:16:10 1/10 Előzmény napraforgó
Elifnek nem lehet gyereke, így Firatnak nem lehet saját gyereke, ezért ellenzi Ümran
7/10
napraforgó ápr. 20. 07:51:35 7/10
Érdekes volt, hogy a gyerekek mennyivel megértőbbek a felnőtteknél. Eleinte mennyire szekálták Günest, elvették a játékait, összetépték a fényképét, stb. Aztán Günes hatására egy csapásra megváltoztak és segíteni akartak neki.
Az epizód végén látszott, hogy az alvó Günes ágya mellett ott voltak azok a plüss játékok, amit korábban elvettek tőle.
7/10
napraforgó ápr. 20. 07:47:23 7/10
Ennek a Firatnak emberfeletti türelme van. A helyében én már megtéptem volna Dilát. De egy-két pofont biztos lekevertem volna neki.
Látszik, hogy a nő nem normális, csak játszmázik. Kicsit sem érdekli a lánya, csak "le akarja győzni" Firatot. hogy miért, az rejtély, hisz Firat mindig rendes és megértő volt vele.

Ümran viszont sokkal érthetetlenebb. Ő állítólag szereti a fiát - hát hogyne, mert az a szerelmétől van - mégis tönkreteszi az életét. Az ember azt hinné, hogy egy anya boldognak akarja látni a gyermekét. Vajon mi kifogása van Elif ellen? Elif egy rendes nő, talán nem olyan magas körökből származik, de nem lehet egy rossz szót se szólni rá. Valami olyat mondott a nő, hogy özvegy (vagyis már nem szűz). Na és? Artról senki sem tehet, hogy a házastársa idő előtt meghalt. Ha nem ő ölte meg, akkor miért lenne ez hiba egy újabb kapcsolatban?

Nem értem én a törököket és igazából nem is érdekel a különös erkölcsi világuk.
Összes hozzászólás