Ne bízz senkiben!

Bakancslistához adom
While Justice Sleeps
amerikai filmdráma, 84 perc, 1994

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Férje halála után Jody Stokes (Cybill Shepherd) lányával, Samanthával (Karis Paige Bryant) visszatér a szülővárosába. Régi barátjuk, Winn (Tim Matheson) sokszor vigyáz a kamaszlányra, akivel szemmel láthatóan jól kijönnek egymással. Egy véletlen balesetet követő orvosi vizsgálat során azonban kiderül, hogy Winn és Sam között szexuális kapcsolat alakult ki. Jody azonnal jelenti az ügyet a rendőrségen, ám hamarosan szembesül vele, hogy Winn a jogi kiskapukat kihasználva meg fogja nyerni az ügyet.

Stáblista:

Szereplők

Jody Stokes
Winfield 'Win' Cooke
Samantha 'Sam' Stokes
Spencer 'Spence' Cunningham
Ned Stokes
Molly Jo Cooke

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 jún. 18. - 20:18:23
Megnéztem a filmet. Nem rossz, de sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. A szituációk sokszor életszerûtlenek, a párbeszédek erõltetettnek tûnnek, viszont az amerikai kisváros bigottsága, szûklátókörûsége, tespedtsége tökéletesen kiderül a filmbõl.
A fõszereplõ kislány, aki szerintem hét, vagy nyolc éves lehet, tökéletesen hitelesen, eszköztelenül, abszolút természetesen játszik, talán õ tetszett a legjobban az egész filmben.
A szinkron sajnos nagyon irritálóra sikeredett, a hangnak a minõsége kifogástalan, de a színészek mesterséges hanghordozással, teátrálisan, affektálva, néhol meg negédesen beszélnek, szinte az egész filmben nincs egy hétköznapi, természetes mondat. Hogy ez miért van, nem tudom, talán ezt kérik tõlük a szinkronstúdióban, de nagyon zavaró.
A filmben felvetett probléma - a pedofília - egyébként sajnos eléggé aktuális, ahogy a hírekben hallani, szinte hetenként buknak le a világot átszövõ hálózatok, amelyek ezzel foglalkoznak.
Kicsit több figyelemmel, gondossággal egy igazi, drámai, "nagy" filmet lehetett volna csinálni az alapötletbõl, így csak egy egyszer nézhetõ, tv film szintû alkotás lett belõle.