Ne félj a sötéttől!

Bakancslistához adom
Don't Be Afraid of the Dark
amerikai-ausztrál-mexikói horror, 99 perc, 2011

Értékelés:

75 szavazatból
Szerinted?

Az építész Alex elvállalja a Rhode Island-i régi kastély felújítását. A munka idejére beköltözik az új barátnőjével, Kimmel, valamint Alex előző kapcsolatából származó kislányával. Míg a férfit leköti a munkája, Kim próbál jó kapcsolatot kialakítani a lányával. Miközben Sally lassan fölfedezi a házat, különös hangokra lesz figyelmes, melyek a pincébe vezetik. A hangok elmondják, hogy őt várták, és játszani hívják. A kíváncsiságtól vezérelt kislány akaratlanul is megnyitja a pokol kapuját, kiszabadítva ezzel a szörnyeket, melyek az életükre törnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
danek87 jan. 12. 10:23:52 5/10
Most megnéztem egymás után a 1973-as eredetit és ezt a remake-et.Túlzottan egyik se nyerte el a tetszésem de egy kicsit szerintem jobb az eredeti.Néhány változtatástól eltekintve nagyjából megegyezik a két verzió.Az eredetinek a játékideje mindössze 1 óra 15 perc így hamarabb beindul a sztorija.Nincs benne kislány,a feleséget hívják Sally-nek,aki látja a koboldokat de nem hisz neki a férje.A koboldok a korhoz képest egész "rémisztően" néznek ki benne.A remake-el ellentétben vér illetve gore szinte egyáltalán nincs benne, viszont a hangulata tipikus 70-es évekbeli old-school horroros.A remake-ben ami tetszett az a minimális gore,viszont kislány egy idő után már idegesített, és több ilyen típusú film után már nagyon klisé hogy nem hisz neki senki.Nálam az eredeti 10/6 , a remake 10/5.
5/10
sorozatneked.hu 2018 máj. 26. - 19:24:46 5/10 Előzmény Noncika
5/10

Érdekes alaptörténet, hangulatos ház és azért néha félni is lehetett. Kár, hogy nem tudtunk meg többet a gonoszokról. Bailee Madison jó gyerekszínész lenne? Engem nagyon zavart az alakítása végig a filmben. :(
tobywong 2017 júl. 05. - 10:08:28 Előzmény Brenda Meeks
Hihetetlen számomra, hogy ezeknél a filmeknél pont a legizgalmasabb résznél nem figyelnek az emberek.

***SPOILER***
Amire te keresed a választ, az pont annál a résznél van, amikor magyarázatot kapunk a szörnyek törtènetére. Amikor Kim elmegy a könyvtárba, amit az agyonszúrkált öreg mondott neki, ott mondja el a konyvtáros sràc, hogy ezek a manók nem csak gyerekfogakkal ès csontokkal táplálkoznak, hanem sokszor el is hurcolnak magukkal embereket, hogy új tagokat toborozzanak, ezzel bõvítve a csoportot. Tehát a végén Kim hangját halljuk, már az õ oldalukon. És ezt õ már akkor eldöntötte, mikor a kislányról vágta le a kötelet.

***SPOILER VÈGE***
1/10
ammok001 2015 okt. 07. - 16:53:35 1/10
Hogy közelítsen a valódi értékéhez(5ös) adok rá 1 nagy 1est,mert kissé fellett itt pontozva...
timcsuska 2014 dec. 30. - 17:02:35 Előzmény Atis88
Ez a film tényleg vacak volt,semmi félelmetes nem volt benne. Azok a lények vagy mik meg egyenesen viccesek,de semmiképpen sem ilyesztõek :-)
5/10
Atis88 2014 júl. 22. - 13:05:57 5/10
Nagyon gyengusz egy film. 5/10.
4/10
..tigergirl.. 2014 jan. 04. - 20:18:55 4/10
Mielõtt megnéztem, utánaolvastam kicsit itt porton, és láttam, hogy sokan leszólták, de volt néhány pozitív komment, hát gondoltam adok neki egy esélyt, mert volt már arra példa, hogy másoknak nem tetszett, nekem meg igen... hát kár volt...
Elég ijedõs vagyok, meg parázós, de hogy egyedül, sötétben néztem a filmet, és egyszer nem volt olyan, hogy megijedtem volna, az azért egy horror/thriller filmnél szerintem gáz.
Az alapsztori nekem bejön, és ahogy elõttem már írták, többet is kihozthattak volna belõle, illetve láttam olyan kommentet is, hogy szörnyek (erõs túlzás, inkább lényecskék) helyett lehettek volna szellemek... nos ezzel teljesen egyetértek, én speciel sokkal jobban f*sok az olyan filmektõl, amikben szellemek, démonok és ilyesmik vannak, mint amikben valami pszichopata van, vagy amiben szörnyek, ellenpélda van, de ez a film nem az.
A kislány nem volt benne olyan vészes, mint ahogy mások mondják, Katie Holmes is jó volt benne, az apa karaktere idegesített engem kicsit, de emiatt nem vesztett sokat az értékén, azt maga a kivitelezés már lehúzza... én 4 pontot adtam rá...
6/10
DJ yugi 2013 júl. 10. - 18:07:28 6/10
Az ötlet alapjáraton tetszik, a megvalósítás sajnos nem. Többet is ki lehetett volna hozni ebbõl a történetbõl. Ha azt vesszük, akkor nagy "gyilkolászás, vérömlés" nem volt, amit sok horror filmnél már megszokhattunk. Összesen három gyilkosság történt (az öreg férfi, aki az elején van, annak a fia, és Kim). De nem is igazán gyilkosság volt mivel az elhurcolt emberek is a "csoport" tagjaivá váltak.

Egyszer mindenképpen megnézhetõ, de nem egy maradandó alkotás.
10/10
Delora 2013 jún. 20. - 22:02:16 10/10 Előzmény Brenda Meeks
SPOILER!

Az elején az öreget is berántották. Nem hiszem hogy azért tették, hogy megegyék. Spontán megölték, mint a csajt is.
Az hogy mellettük állt, az kicsit túlzás. Szerintem ahhoz az állapothoz amiben volt ( ott ragadt lélek/szellem ),ez illett leginkább. Vagy szabadulni akar, vagy csatlakozik a közösség nézetéhez :D
Az meg hogy a rajzot oda fújta a szél, szimpla filmes fogás. Ha csak simán elhajtanak a kocsival, az nem üt akkorát, mintha ismét hallhatnánk a hangjukat. Nekem a végén lett egyértelmû, hogy az elhunytak szellemeinek a hangját halljuk, és nem a kis dögöket.

SPOILER VÉGE!

Amúgy lehetett volna kicsit kigondoltabb is, mert az alapötlet nem rossz. A képi világ meg a hangulat is klassz, csak a sztori megvalósításánál mintha spóroltak volna a pénzzel, meg a kreativitással. :S
Azért egy 7est kaphat.
Brenda Meeks 2013 máj. 23. - 12:06:32
Visszaolvastam a kommenteket, de igazából senki sem tudta megmondani, hogy az utolsó pár percben pontosan mi is történik! ????
A film szerintem tele volt logikai bakikkal, de mivel nem számítottam egy nagy filmre, így szemet hunytam felettük, a szép képi világ a színek, és a zene miatt. Szóval bár a történet ratyi volt, a hangulata mégis jónak mondható.

SPOILER:

... de könyörgöm a végére miért kellett beletenni, ezt a számomra teljesen értelmetlen "csavart" ?! Vagy más lát ebben valami logikát? A kis fogtündérek gyerekcsontokkal és fogakkal táplálkoztak, akkor miért vitték magukkal a nõt? Ha már véletlenül berántották, akkor miért nem jöttek vissza a gyerekért, aki az igazi áldozat lett volna? És az, hogy egy zárt ablakok és ajtóknál feltámadó szél felkapjon és célirányosan a pincébe, a kazánhoz vagy mihez fújja a rajzot... Szóval ennek az esélye kevesebb mint egy a milliárdhoz... Meg az a szöveg a végén? Ha a manók beszéltek, akkor miért állt a pártjukon a nõ (ha szellem, ha nem szellem, az már igazából mindegy). Nekem ez teljesen értelmetlen. Úgy kellett volna abbahagyni, hogy az apa elautózik a kislánnyal és pont. Vagy más lát ebben értelmet? Akkor kérem magyarázza el, mert most úgy érzem kidobtam ezt az idõt az életembõl, és ez nagyon bosszantó.

SPOILER VÉGE.
hangyás 2012 dec. 04. - 01:11:37
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚristen ez borzalmaaaas a legroszabb "horror" amit valaha láttam... :/ :/ :/
Dius 2012 nov. 19. - 15:29:50
Ez nem félelmetes film?
Majd' becsináltam a bemutató alatt is! :)))
inujásákágume21 2012 nov. 12. - 00:29:19
Ekkorát ritkán csalódok filmek terén én mint horror kedvelõ,nagyon vártam még akkor...de sajnos teljesen mást kaptam,egy unalmas idióta gyerekeknek való mesefilmet kis b*zi manókkal,nem is értem egyszerûen,tipikusan új,modern film jó alapsztorival és színészekkel és egy gyökér csapattal akik megalkották ezt...tipikus új horror,beállhat a sorba a többi jó alapsztorijú "új" filmek közé...10/6..kár érte
6/10
jonny0762 2012 nov. 07. - 17:00:49 6/10 Előzmény suncipoci
egyszer nézhetõ,10/6,s a sztori ba elég sok hülyeség volt,ez a film messze van a horrortól.
9/10
suncipoci 2012 nov. 01. - 20:55:48 9/10
Jó kis ijesztgetõs film, kár ennyire leszólni.
66 2012 szept. 23. - 23:07:36 Előzmény aniknight
Légyszi legközelebb használd a Spoilert ha leírod egy film végét!
aniknight 2012 szept. 20. - 20:17:13
***SPOILER PÓTOLVA***

Most akkor a csaj meghalt hogy lehúzták gondolom! A végén akkor mi az a nõi hang?? Õ is ilyen izéé lett vagy mi???
3/10
hunzizz 2012 aug. 29. - 15:46:55 3/10
Én is ma néztem meg...nem értem miért ezt a kislányt választották erre a szerepre?! ÓÓÓborzalom az alakítása..sokszor lelassítottam,néztem a játékát,sokat néz félre,nem adja bele magát teljesen a szerepbe.
Ez még tini-horrornak is pocsék.Többet vártam,bár a történet elég sablonos,ahogy olvastam.A vége viszont meglepett.
***spoiler***
vajon miért nem ásták ki a nõcit a mélybõl?? Talán mert tényleg része volt a kis játszmának?!Már évszázadok óta ott élnek lent az eltûntek?! Õk beszélnek szerintem is...ha tévedek,írja le vki. mi a döfi a végén:-))
**spoiler vége***
Azé'végig szenvedtem...3/10
1/10
ChristiNANA 2012 aug. 29. - 10:03:12 1/10
Már régóta szerettem volna megnézni ezt a filmet, de számomra is nagy csalódás volt! :( Körülbelül a feléig néztem meg, aztán ki is kapcsoltam a tévét.... Katie Holmes-nak még örültem, de a kiscsaj viselkedése már a kezdetektõl fogva nem tetszett, arról már ne is beszéljünk, hogy valami ijesztõbbet vártam ~SPOILER~ néhány "gonosz törpénél" ~SPOILER~ , lévén, hogy a film elvileg thriller... Már bánom, hogy idõt pazaroltam rá... :/
1/10
senior321 2012 aug. 28. - 23:15:32 1/10
Ezt a filmet ma sikerült megnéznem.Nagy csalódás volt megmondom õszintén.

SPOILER!

Az tényleg vicc,hogy a végén csak úgy hagyták a csajt eltûnni a nagy mélységben.
Meg ilyen kis rohadékokat úgy csapdostam volna egyesével a falhoz,hogy nem igaz.Fõleg,ha a kislányom és a nejem életérõl lenne szó.

SPOILER VÉGE!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu