Nesze neked, Pete Tong!

Bakancslistához adom
It's All Gone Pete Tong
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-kanadai vígjáték, 90 perc, 2004

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

Frankie Wilde, ez az egyedülálló, zseniális tehetséggel megáldott személyiség, az egyik legmenőbb DJ. Mikor a filmben először látjuk, a szupersztárok fényűző életét éli Ibizán: siker, hipermodern villa, bombázó feleség, whiskey és drog, amennyi csak belefér. Ő az élet császára, mikor hirtelen szörnyű tragédia éri: veleszületett hallási rendellenessége szédületes gyorsasággal rosszabbodik. Miközben az ibizai főszezon a legnagyobb lendületben tombol körülötte, ennek a hallásából élő embernek csak az egyik füle funkcionál, az is csak 20%-osan. Hallása olyan gyorsan romlik, hogy Frankie heteken belül teljesen megsüketül, és így képtelen keverni, azaz képtelen a munkáját ellátni. A rajongók hamar elfordulnak tőle, a lemeztársaság ejti, a bombázó feleség a legjobb barátjával lelép, a menedzsere felmondja vele a szerződést.

Frankie a depresszió mélységes bugyraiba zuhan, és így begubózva próbál nem tudomást venni a bajokról. Egyetlen barátja, a kábítószer lassan az őrületbe kergeti. Vajon ki tud-e mászni Frankie ebből a szakadékból, vajon le tudja-e győzni az őt üldöző démonokat? Képes lesz-e hallás nélkül is érezni a zenét, és visszaszerezni a régi dicsőséget? Egyáltalán vissza akarja-e szerezni?

A film elnyerte a 2004-es Torontó Filmfesztiválon a Legjobb Kanadai Film Díját, 2005-ben a Gen Arts Filmfesztiválon a Legjobb Film, valamint a Közönség Díját és a US Comedy Arts Filmfesztiválon a Zsűri Különdíját.
Bemutató dátuma: 2005. december 8. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Szereplők

Frankie Wilde
Pete Tong
Max Haggar
Jack Stoddart

Hozzászólások

Szerinted?
idõjós1010 2015 ápr. 14. - 00:37:11
Paul Kaye egy nagyon nagy figura. Nélküle ez a film nem is lett volna az igazi. Viszont maszív részt az alapsztori az ami nálam a hátán vitte az egészet. Enyhén dokumentumfilmszaga volt az egésznek, és nem csak a rengeteg közbevágott riport miatt éreztem ezt. Nem volt ez a történet igazán kerek. Csak amolyan összevágott egyveleg. Összességében viszont tetszett.
10/10
Rhynmei 2014 júl. 15. - 10:17:45 10/10 Előzmény tapodeer
Szerintem nézd meg újra a filmet, mert fogalmad sincs ki az a Pete Tong.
tapodeer 2014 máj. 25. - 09:42:22
Illetve hát legyen akkor farkas. Pete-t mostmár meg értem, bekavart nálam is a cím.
Tudjátok mi jelent meg még bennem, miközben néztem? A fõszereplõ is simán lehetett volna egy proli,focista szintû jelenség, de sokkal több szeretnivaló van benne és nem csak az egyszerû lelkeknek. Nem csak a szenvedélye miatt, hanem az az eredõ belsõ, ami mentes mindenféle embertársakra káros jellemhibától (ami amúgy oly gyakori a világban). A film dokumentumjellegét adó kiszökelléseiben a megszólaltatottak többségérõl is süt és sugárzik, hogy ezek emberek, jó emberek. Lehet, hogy némelyik koxol, mint állat, de jó emberek. Van abban azért valami riasztó - és naivság is lenne mást vizionálni - hogy a tömegeknek tulajdonképpen mindegy milyen jellemtulajdonságokkal bír az, akit sztárolnak. Azon kevés filmet egyike ez, ahol a hírnév, a por nem fonódott egybe az erõszakkal, a tipikus maffiás-debil és erõszakos érzelmi világú karakterekkel, hanem teljesen elkülönült attól, nélkülözte azt, nem tudom, megfigyelte-e ezt valaki. Ez még egy külön, extra szimpátiatényezõ nálam.
tapodeer 2014 máj. 25. - 09:15:56
A feleségével való hanyatlást lerendezték kemény 1 jelenetben, ez nem tetszett (asztalnál vacsora, kiabálás az érthetõség jegyében). Nyilván ez egy folyamat volt, még ha másfél órás is a film. A partis jelentek kiválóan hozták a feelt, amennyit egy film átadhat ebbõl a világ teteje-érzésbõl, annyit ez átadott, még a laiukusnak is szerintem, imádtam. Ezen felül nagyon felkavaró volt számomra, zenéltem én is és bár nálam a folyamat elnyújtottabb, de jelen levõ. Valahol irigylem Pete-t, nem kell többé a romláson stresszelnie, õ már bizarr és kényszerû értelemben révbe ért. A drámai vonal viszont a mûfajhoz/játékidõhöz képest rendben volt, fõleg a tökig tolt potira vetõdõ meredt és rettegõ tekintet, próbálkozás a fejhallgatóval, pirosba tolás, de semmi. Hát igen.. Sokmindent ad az élet, társ elvesztése/elhalászása, karrierek, életutak derékba törése, de talán mind közül ez a legkegyetlenebb. Mert még ha valaki gyökeres változáson is kényszerül átmenni, nem gyakorolhatja a szenvedélyét, legalább ott a zene, gõzkieresztõnek, gondolatrendezõnek, léleknyugtatónak, de ha az sincs.. A szenvedély kiírthatatlanságának mivoltát nem egy látványos, csattanós jelenetben érhettük tetten, de nem ám. Ott jött át legjobban, mikor a "doboz sarkában" tolmács akart lenni és hogy majd õ hogy nyomja.. Igényelte a szereplést, a közönséget, a szenvedélye megélését és kamatoztatását. Aki sikeres - nem csak ebben a szcénában, akárhol - az ettõl az! A fellépés is egy csodálatos dolog. Ezt nem érdemelte, mégis megkapta. A személyes tragédia kifejezés ennél jobban nem illik semmire.
Valamit nem értek, Pete eltûnt, kaptunk egy rendezõi, feltételezett befejezést(?), az executive producerek listájában viszont ott a neve.
Tetszett viszont, hogy bár az elején a kulturálisan nem túl acélos szövegelésekbõl azt gondolhatná a nézõ, nem kizárólag gyerekeknek/hülyéknek készült rendezést láthattunk, a bulis, vad énjét megtestesítõ kutyára gondolok itt, egyszerûbb szemlélõ ezt nem talán tudja hova rakni.
8/10
Sadenal 2014 máj. 01. - 14:44:29 8/10
Remek film volt és külön tetszettek a partis jelenetek meg azok a részek amikor elvesztette/"újra rátalált" a hallására. :O Aki teheti nézze meg, mert jól ki lett töltve az a 90 perc bár a bulikból lehetett volna több így is jó volt. :)


8/10
10/10
vakasszony_visszanez 2013 aug. 31. - 22:11:48 10/10
Paul Kaye tökéletesen passzol Frankie Wilde karakteréhez.
muszáj 10 pontot adnom rá,mert anno 2006-ban nagyon nagy nyomott hagyott bennem
8/10
sanderb 2013 jún. 06. - 17:28:36 8/10
Maradjunk annyiban, hogy dráma, és kifejezetten jól filmre vitt dráma. 10/8
9/10
BradPitt35 2012 jan. 23. - 00:01:49 9/10
Ez nálam messze van a vígjáték kategóriától, de a film az nagyon jól sikerült. 9/10
10/10
lotto 2011 dec. 20. - 20:10:00 10/10
Nagyon eltalálták a Frankie Wilde stílusát,karakterét, jó film jó zenékkel!

Azért durva téma lehet így megsüketülni amikor a zenédbõl élsz, mindenki sztárol, ezrek elõtt lépsz föl.
Kajak dumák vannak benne.

A maci/vagy farkas lapátolja a kokszot az arcába:DD , vannak poén jelenetek benne!
9/10
Ochoa 2011 ápr. 17. - 16:25:22 9/10
Valóban jobban üt a film hogy az elején írják hogy igaz történet, de azért a végén kiderül hogy kitalált személyek és történetrõl van szó. Talán mindeki jobban örült volna ha igaz lenne. Nekem még így is nagyon tetszett, bár az a farkas kinyirta az agyam egy kicsit. :) Még így is 10/9 a jó forgatókönyv és a fõszereplõ miatt.
10/10
Anonymus007 2011 márc. 21. - 17:24:42 10/10
Srácok nem tudom, hogy vagytok vele, de tekerjetek a stáblista végére! :D Azt hiszem ez kimeríti a "véletlen egybeesés" és a "kitalált személyek" ritka egybeesését. Szerintem nem egyezik meg a wikipedia-s dj azzal, akirõl a film szól. Ugyanakkor a film elején (WTF?!) mi ez a "megtörtént esemény alapján" v mi... O.o Akkor mindenki eldöntheti mit akar hinni?! :D
Az értékelésrõl annyi, hogy van akinek nagyon be fog jönni, van akit nem fog meghatni. És ez zenétõl független sztem. (Bár visszagondolva lehetett volna benne kicsivel több party-jelenet, de ez már a "mi lett volna ha..." kategória. :D)
Battafia 2011 febr. 16. - 21:35:30 Előzmény coldsilent
Sziasztok! Pontosítanám azt a tévhitet, hogy Frankie Wilde nem egy valós Dj. Ez volt az egyik neve,ismertebb nevén Dj Sammy. egy kis háttérinfó ...


http://en.wikipedia.org/wiki/DJ_Sammy

a kép alatt lehet olvasni, hogy milyen néven futott,illetve fut a fiatalember...
10/10
coldsilent 2011 febr. 08. - 21:33:16 10/10 Előzmény CsiróCsiró
A címe azért az, ami, mert Pete Tong mûsorában szerepel az elején. Tong, aki az intejút készíti vele a stúdióban, és gondolom Frankie válaszai miatt kapta a címet.
Habár a film ezt sugallja, de mégsem igaz, hogy a fõszereplõ valódi személy lett volna. Nem létezett Frankie Wilde nevû DJ.
CsiróCsiró 2010 szept. 02. - 08:37:55
Nekem is nagyon tetszett a film. Jó zenék,remek sztori (bár kételkedek abban,hogy valóban megtörtént) , és a fõszereplõ is zseniálisat alakított.

Viszont elképzelhetõ,hogy valami elkerülte a figyelmem,de tulajdonképpen miért is ez a film címe?
9/10
thorgard89 2010 márc. 09. - 22:27:02 9/10 Előzmény makitati
Jó film, Paul Kaye nagyon jól játszotta a szerepét. 9 pont
makitati 2010 márc. 03. - 22:41:06
Ez a film nagyon jó!!! De nem értem, hogy miért vígjátéknak kiáltották ki, ha egy filmdráma. Legalábbis én nagyon is annak tartom. Hihetetlen megrázó, és elgondolkodtatja az embert egy csomó mindenrõl. Én speciel jó párszor megkönnyeztem egy-két részt. Nagyon szép, és nagyon-nagy a mondanivalója. Aki csak teheti, nézze meg! Megéri!
DarkGirl 2010 jan. 20. - 17:59:05
Én is kíváncsi vagyokrá. Megfogom nézni. :)
Rahel 2010 jan. 20. - 16:49:05
-Ez egy nagyon nagy film Paul Kaye alakításával!!
6/10
furbee 2010 jan. 20. - 16:43:39 6/10
Engem valahogy abszolut nem fogott meg ez a film, mindenki agyondícsérte, hát megnéztem végre és csalódtam. Egyszer nézhetõ, de valahogy nem vagyok kibékülve ezzel a filmmel :(
10/10
falabu 2009 szept. 27. - 21:16:43 10/10
Hát nekem all time favorite a film, örök klasszikus. Zene, történet, szinészek 10/10. Akinek tetszik ez a film ajánlanám a Berlin Calling-ot, annyi a para vele h német nyelvü.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu