Nevada Smith

Bakancslistához adom
amerikai western, 128 perc, 1966

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Nevada Smith fehér apa és indián anya gyermeke. A szüleit három bandita legyilkolja, mert szerintük fehér ember nem állhat össze indián nővel. Az árván maradt ifjú elhatározza, bosszút áll a gyilkosokon. Mivel nem ért a fegyverekhez, Jonas Cord segítségét kéri, aki megtanítja őt a használatukra. Az egyik banditával késpárbajban végez, sérüléséből egy indián lány gyógyítja fel. Amikor megtudja, hogy a másik börtönben van, oda is követi őt. Már csak a harmadik, a legveszélyesebb fickó van hátra.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tamas Kugyela 2019 nov. 01. - 08:56:36 Előzmény feketevipera
Szerintem jó film. Ki milyen vonalon követi, mi a jó benne saját maga tudja. Bármit bele lehet írni, tenni, lenginkább vinni 1 filmbe. Van akinek szakma, tudás, jelnt mivel szórakoztatatja a közönséget bekerül a film a szórakoztató iparba, listára, és aki szereti megnézi. Akinek időtöltés, hobbi, mint hozzám hasonlóan sokaknak az is más szemmel nézi. Nem kell ezekbe a filmekbe semmit bele venni a nézőnek csak eldönteni melyik film tetszett neki. Lövöldés minden westrnben van kevesebb, több ha nincs benne sok az nem is baj ez csak 1 fonál a westernek részéről. Hol a többi? 10-es
feketevipera 2010 dec. 15. - 13:18:45
Hogy õszinte legyek, láttam már fordulatosabb westerneket is. A Nevada Smith az unalomig ismert témát (bosszú) járja körül, fõhõsünk félvér, ami szintén nem szokatlan az ilyen történetekben. Viszont akad benne pár olyan szál, ami miatt a film szerintem kicsit erõltetett lesz. Ilyen dolog az, hogy Max bankot rabol, csak azért, hogy börtönbe (illetve egy büntetõtelepre) kerülhessen, onnan pedig kiszabadítja a szülei egyik gyilkosát, hogy aztán késõbb megölhesse õt. Ez a bõ két óra is sok, a cselekmény elég lassan csordogál. Viszont ami pozitívum, az a lélektani vonulat, még ha ez nem is annyira erõs. De Max szinte végig a hõs és a bûnözõ közötti vékony mezsgyén egyensúlyoz, néha még talán át is lépi ezt a határvonalat, amikor gátlástalanul tör a célja felé. A karakterek közül is õ a leginkább egyénített, a többiek eléggé fekete-fehér figurák. Szóval érdemes megnézni a filmet, viszont aki lövöldözõs westernre gondol, az talán csalódni fog.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu