Nora Roberts: Kék füst

Bakancslistához adom
Blue Smoke
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 92 perc, 2007

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

A Hale-család pizzériáját elpusztító szörnyű tűz szemtanújaként, a 11 éves Reena Hale élete örökre megváltozik. A szomszédok és a rokonok ugyan összefognak, hogy átsegítsék a nehéz helyzeten a családot, s még az éttermet is sikerül újjáépíteni, ám a kislányt attól kezdve szinte mágnesként vonzza a tűz rejtélye. Reena éveken keresztül azon fáradozik, hogy megértse ezt a megállíthatatlan erőt, s azért tanul, hogy egy napon nyomozó és tűzvizsgáló lehessen. A rendőrség gyújtogatási csoportjának tagjaként aztán számos rejtélyes tűzesettel kell megbirkóznia, amelyek azonban furcsamód mind valahogyan az ő életéhez kapcsolódnak. A nyomozások során pedig rájön, hogy rajta kívül mást is megbabonáznak a lángok, ám az a valaki nem legyőzni akarja a tűzet, hanem megszállottan uralni és felhasználni szörnyű terveihez.

Stáblista:

Szereplők

Reena Hale
Bo Goodnight
John Minger
Bianca Hale
ifj. Joey Pastorelli
Reena 11 évesen
id. Joe Pastorelli

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Zoltán74 2016 ápr. 09. - 13:54:55
Mint film, érdekes volt, nekem tetszett, talán az eleje kissé vontatott, de aztán felpörögnek az események. Viszont mivel véletlenül éppen tûzvizsgáló (is) vagyok, néhány szakmai megjegyzésem lenne.
1. A tûzvizsgáló a valóságban nem megy be az tûzbe. Neki akkor van dolga, amikor már a tûzoltók eloltották. Természetesen az elsõdleges vizsgálati cselekményeket már a tûzoltó elvégzi, hiszen õ van ott elõször a helyszínen és sok mindent lát. A tûzvizsgáló a tûzoltó által gyûjtött adatokat is felhasználja.
2. Képtelenség, hogy egy tûzoltó vagy nevezzük bárminek, még teljes védõfelszerelésben is, ennyi ideig a lángok között legyen úgy, hogy alatta, felette mindenütt ég a ház, hiszen ott akkora a hõmérséklet, hogy az ember nem jönne ki élve.
3. Megjegyzem, az USA-ban nem tudom, hogy van, de nálunk pl. nõ egyáltalán nem lehet tûzoltó (tehát aki ténylegesen tüzet olt).
melcsiboszi 2014 júl. 29. - 16:54:05
Érdekes film, bár kissé kiszámítható, sejteni lehetett a végét, hogy ki lesz a gyújtogató... a két kedves, Josh és Hugh halála nekem drámaibb volt, mint a legvége, fõleg nem értettem, hogy egy nyomozónõ+tûzvizsgáló (?)hogy nem tudja ennyire megvédeni magát, hogy gyakorlatilag teljesen tehetetlen volt a végén a gyújtogatóval szemben, semmivel sem volt különb, mintha egy átlag nõ lett volna, akinek nincs semmilyen önvédelmi ismerete, mintha nem is rendõr lett volna... maga a történet tetszett, a vége csalódás volt. Azért szívesen ajánlom megnézésre! :)
pneklara 2013 júl. 16. - 07:11:13
Ez a Nora Roberts egy írásipari szakmunkás. Gyártja a regényeket, érzõdik rajtuk a kitaláció, a csinálmány, a kimódoltság.
Ez a történet is körzõvel-vonalzóval lett tervezve, mint a kõlevesbe:ebbõl is egy kicsikét, abból is,hogy az olvasó-nézõ lebilincselõdjön. Mi már a film elején sejtjük, hogy ki gyújtogat a tûzoltónõ közelében, de õ végig sötétben tapogatózik. Szinte már nevetséges, hogy jönnek a kedvesek egymás után, s mindegyik tûzhalált hal.
Végül is izgalmak váltják egymást, némi humor is fellelhetõ a filmben, és a készítõk úgy gondolhatták, hogy bájos a fõhõsnõ felvillanó mosolya, mert ezzel sokszor éltek a film során.
Aki annyit vár a filmtõl, mint amit N. Roberts tucatkönyveitõl el lehet várni, annak nem lesz hiányérzete a film után sem. De a nagy filmalkotások kedvelõinek végig az mocoroghat a gondolataiban, hogy ilyenre idõt, pénzt paripát áldozni?
8/10
Rocsi Kati 2011 nov. 06. - 14:31:28 8/10 Előzmény Rahar
A regényei olvasva sokkal jobbak, izgalmasabbak, mint a belõlük készült filmek, melyek nem igazán adják át az alaptörténet izgalmasságát. Ettõl függetlenül szeretem ezeket a filmeket, csak a vetítés idõpontjával bajom. Aki dolgozik, szívesebben nézné pénteken, vagy szombaton ezen a késõi órán.
4/10
Rahar 2009 szept. 29. - 22:52:56 4/10
Én szeretem az izgalmas és az általam csak furfangosnak nevezett filmeket, régen krimi-nek hívták õket, mostanában thriller-nek. Mostanában több sokkal csavarosabb, érdekesebb és meglepõbb furfangos filmet láttam. Szerintem elég kiszámítható volt ennek a filmnek a története, a szereplõk pedig csak egyszerû karakterek, néhány emberi tulajdonsággal felruházott bábok, a filmben. Ahhoz képest, hogy csavaros története van több logikai hibát is találtam benne. Aki Nora Roberts rajongó annak szerintem tetszeni fog, de aki szereti a furfangos, csavaros történetû filmeket, és látott is néhányat, az kerülje el, mert elég gyenge film, tipikus tévéfilm.
Naphinel 2009 febr. 11. - 10:33:49
Az összes Nora Roberts film közül ez volt rám legnagyobb hatással. Ez után a film után írtam meg életem elsõ - bár akkor meglehetõsen silány - novelláját. Na, azóta már eltelt vagy két év, és még mindig írok, immáron egy írókör álandó tagjaként. XD
Mit nem tesz az emberrel egy film.

Maga a film nagyon érdekes és izgalmas, csak a végérõl pont lemaradtam, mert apa bohóckodott. :-S
Szal foggalmam sincs, hogy menekült meg a csajszi, és mi lett a csávóval.
Pech, de majd adják még - remélem.
10/10
Vicaevi78 2008 ápr. 30. - 23:40:36 10/10
Imádom :) Az összes Nora Robert-es könyvet imádom, sosem fogy ki a jó történetekbõl :)
Mindenkinek ajánlom nézni és olvasni is :)
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás