Nővéremnek

Bakancslistához adom
A ma soeur!
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia-olasz filmdráma, 83 perc, 2001

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A 15 éves Elena és a 12 éves húga, Anais egy hosszú, forró nyarat töltenek együtt a szüleikkel. Hogy elűzze unalmát, Elena az ideje nagy részét Fernandóval, a jóképű, jogi egyetemre járó olasz fiúval tölti. A nővérek egy csöppet sem hasonlítanak egymásra. Miközben a kényszerevő kövér hugica csak vágyik a szerelemre, a szép nővére gyakorolja is, mindezt mindig az ő szeme láttára. Féltékenység, együttérzés vagy elutasítás, amit Anais érez a szexualitás jelenlétében... A valóság azonban kegyetlenebb játékot tartogat még számára.

Stáblista:

Szereplők

Anais Pingot
Elena Pingot
François Pingot, az apa
Fernando anyja

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Csibebaba 2013 szept. 04. - 21:41:49
Érdekes és elgondolkodtató film volt, az biztos... Sokkoló is egyben, fõleg a vége, de végig döbbenetes volt. Viszont amit a kislány mondott a végén, az volt a legérdekesebb. Õ, aki végighallgatta, ahogy a nõvérét rábeszéli a fiú, hogy tegyen meg olyat, amit még nem akar, és amit aztán hallhatóan (!!) nem élvezett, sõt, fájt neki, máshogy gondolja, mi is az erõszak... Számára az volt az erõszak, amit a nõvérén követtek el. És döbbenetes, hogy ez mennyire így van. (most attól eltekintve, ami aztán késõbb vele történt)
Judga 2013 ápr. 18. - 07:36:52 Előzmény Ancsa885
Nem haragudj, nem mondhatod el a film végét, nem ronthatod el mások filmnézését!
9/10
Vérone1992 2012 szept. 29. - 14:55:57 9/10
itt egy link (angol felirattal): http://gorillavid.in/39ac172pxei3
pozsizsuzsi 2009 ápr. 09. - 17:03:58
Köszi. Azért kár, hogy nem láttam végig, mert engem bizony odaszögezett. Úgy, mint a tegnap esti borzalom, a "Genya" is.
Ancsa885 2009 ápr. 09. - 15:56:58 Előzmény pozsizsuzsi
***SPOILER***
A film végén, miután az a férfi megöli a lányt és az anyját, megerõszakolja a kislányt. És mikor a kislányt a rendõrök kivezetik az erdõbõl, azt mondja h „Nem erõszak volt!” v. vmi ilyesmit... (Pedig a férfi tényleg megerõszakolja, bár a végére úgy tûnik h a kislány elkezdi „élvezni”. :/ Végül is az lett amit akart, olyan vette el a szüzességét, akit nem szeretett...de h pont az aki a nõvére és anyja gyilkosa...ez elég beteg, szerintem.)
pozsizsuzsi 2009 ápr. 09. - 02:03:49
Árulja már el nekem valaki spoiliban, mit mondott a kislány?
(nálunk elszállt a kábel a film végére...)
Ancsa885 2009 ápr. 09. - 00:20:46
Nekem is nagyon tetszett a film! Elég érdekes és tanulságos volt.
Gusztustalan, ahogy a pasi mindent bevet annak érdekében, hogy megkapja azt szegény, naiv lányt... (Igaz h õ is durván flörtöl vele, de látszik h erre még nem áll készen, és ezt a pasi is nagyon jól tudja!) De azt például nem értem, hogy egy 12 éves kislány hogy vágyhat a szexre, mert õ arra vágyik, nem a szerelemre, ahogy a nõvére…(mikor pl. a medencében is van :S az elég fura volt..) A vége pedig nagyon megdöbbentõ volt…szó szerint „ütõs”…:D És amit a kislány a végén mond..az felteszi az i-re a pontot!
Érdemes megnézni!
Viszont nem nagyon értem h miért ez a film címe…
9/10
Madmoiselle Dee 2009 ápr. 08. - 23:37:59 9/10
igen én is:D:Dkegyetlen volt xD hehe:D
Klauu 2009 ápr. 08. - 21:49:36 Előzmény Madmoiselle Dee
igen-igen, én néztem! :D nekem is tetszett xD és pont elcsíptem a film elejét, szal elejétõl végéig néztem :D
9/10
Madmoiselle Dee 2009 ápr. 08. - 13:12:14 9/10
igen,ez nekem is tetszik:Dh ilyen filmek mennek.azt hinné az ember h itt csak ilyen hülye filmek mennek,de közben tele van elvontabb filmekkel is.és ezt nagyon bírom.
tegnap nem nézte vki azt a Terkeles rajzfilmet?:Dfél12körül volt de én halálra röhögtem magam:D:Daz is kicsit ilyen beteges volt:D
Klauu 2009 ápr. 07. - 22:51:25
én is csak kapcsolgattam és muszáj volt megnéznem :D épp aludni készültem, de ez jobban érdekelt :D hát a végén én nem tudtam, h sírjak vagy nevessek... nevettem is azon, h a kiscsaj h elkezdte élvezni a megerõszakolást, viszont sírhattam vna, amikor a kamionos megölte a nõvérét meg az anyját :S kár, h nem az elejétõl láttam a filmet :S de tetszett ez a brutalitás, meg érdekesnek találtam, h a csaj képes a húga elõtt szexelni... :D én is elmeséltem 1ik bnõmnek mien filmet láttam... xD meg télleg... azt lehetett hinni, h majd karambol lesz... áhh, még lehetne mit írni, de mind1, jó film volt! ;) az M2-n esténként mindig ien jó filmek mennek :D ien brutális filmek :D ez tetszik! xD
9/10
Madmoiselle Dee 2009 ápr. 07. - 22:42:42 9/10 Előzmény kac
Teljesen 1etértek.fõleg az utolsó mondataiddal. : )
kac 2009 ápr. 07. - 21:57:46
én is teljesen véletlenül kezdtem el nézni, és nálam is úgy volt, h egyszerûen ottragadtam. baromi jó film, rég láttam már ilyet, vagy legalábbis, rég volt már, h egy film ennyire megragadott volna. sztem az apró kis utalásoktól ( pl.: ahogy a lány kívánja saját és anyja halálát ), képbeálltásoktól ( a kamionos jelenet ), és a nemvárt lezárástól lett nagyon jó. a szereplõk és a párbeszédek is el lettek találva, bár az tény, h nem nagyon passzolt a kishúghoz egy-egy kifejezés/mondat, de ettõl nem lett rosszabb. egy dolog zavart a végén: a pasi miért támadja meg õket, ha nem is akarja kirabolni a családot? és a zseniális: a film utolsó mondata, amit a kishúg mond. attól lett a film az, ami. egyszerre sokkoló és nyomasztó. nagyon ott van.
9/10
Madmoiselle Dee 2009 ápr. 07. - 21:10:50 9/10
Húú..hát nem is tudom h hol kezdjem..tegnap megnéztem ezt a filmet.én is csak egészen véletlenül kapcsolatam oda,de vmiért ott ragadtam,de örülök neki.
azóta sem tértem teljesne magamhoz.ma szinte egész nap errõl beszéltem a barátnõmmel.mondtam neki is h nézze meg.
aztán most végigolvastam az összes hsz-t és végig csak bólogattam.nagyon dúrva ez az egész..a végén én is azt vártam h mikor ébred fel a kiscsaj,aztán amikor azt mutatták h bepisil akkor ébredtem rá h o-oo ezt nem álmodja.szinte fel sem fogtam h mi történik o_O olyan gyors volt meg hirtelen.éreztem h vmi történni fog mert voltak utalások.ah elöttem már leírták 1x a kamionos résznél számítottam rá.aztán amikor a növér mondta h legszivesebben megdögölne,akkor már azt vártam h már csak percek kérdése.de akkor megnéztem h mi a címe a filmnek mert azt sem tudtam és az h Nõvéremnek..akkor már biztos voltam benne h meg fog halni..de h így..:S
igazából nagyon kiváncsi lennék h mi van a huggal,meg a srác vajon valaha megtudja e h mi történt,vagy elfogták e a pasit aki ezt csinálta,és õ miért csinálta..
a másik h többen írtõk h szerintük a hug nem teljesen normásis..szerintem csak 1edül volt és unatkozott(pl amikor énekelt meg fetrengett a vízben),nem votl bolond sõõt sokkal több esze volt 12v13 évesen mint a nõvérének.elõre megmondta h a gyûrûvel sem stimmel vmi.az is csak azért votl h a pasi megszerezzel magának..szánalmas.a nõvért meg sajnálom h bedölt:S
jah és ezt is írták már,de én is hányingert kaptam attól amit a pasi mondogatott "ez egy ajándék tõled nekem és tõlem neked" ezen nagyon kiakadtam..pff
szóval összegzésnek nekem nagyon tetszett ez a film.elég tanulságos.
Anditos 2009 ápr. 07. - 18:03:20
Amúgy nekem néhány jelenet párbeszéde túl hosszú és unalmas volt.
Anditos 2009 ápr. 07. - 18:01:55
Annyira szürreális volt a film is, hogy elbírta ezt a véget, sõt, kellett is. Már sejthetõ volt, amikor a nagyobbik lány az anyja és a saját halálát kívánja, meg amikor hosszan elidõzött a film az autópályán, ahogy haladtak a kamionok között. Én azt hittem, ott fognak karambolozni.
Kár, hogy a filmet a korhatár és bizonyos jelenetek miatt pont az a korosztály nem nézheti meg, akiknek kellene. No nem a vége miatt persze.
prunco 2009 ápr. 07. - 15:40:27
A film vége fos volt. Nem is értem, hogy lehet így lezárni egy filmet. Ennyivel megoldani...
bounty123 2009 ápr. 07. - 00:50:34
egyébként a 12 évest játszó lány 14, a 15 évest játszó 20 éves volt a forgatáskor
7/10
Coleman 2008 okt. 28. - 16:47:33 7/10
Ez egy erõs film volt, egészen az utolsó részig. A vége viszont konkrétan suta, annyira szürreális és képtelenül hat. Valószínûleg Breillat rosszul lett volna, ha normálisan (ne adj isten konvencionálisan) fejezi be, egyébként sok szempontból értékes filmjét. Többen írtak a befejezésrõl, még értelmet is adtak neki, nem is mondom, hogy a levegõbe beszéltek, ennek ellenére nekem ellenszenves így, pedig amúgy ajánlhatom, mert egy jó közepesnek elmegy.
brownbunny 2008 jún. 20. - 13:10:11 Előzmény Fereste
Ja, ez volt a sors fintora...
Összes hozzászólás