Nyolcadik érzék

Bakancslistához adom
Sense8
amerikai sci-fi sorozat, 60 perc, 2015

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Briariosz 2020 márc. 27. - 16:02:57 9/10
Alfredo, sajnálom, hogy nem érted. De valószínűbb, hogy esélyt sem adtál neki. Ha csak lefelé nézünk, a porba, nem lehet olvasni a csillagok üzenetét.
9/10
Briariosz 2020 márc. 27. - 14:17:55 9/10
Egybites gondolkodóknak nem ajánlott!
9/10
Briariosz 2020 márc. 26. - 19:41:19 9/10
Olykor-olykor néhány elemében valóban túlfűtött film, de az életnek annyi színe és színtere van benne, amit kevés filmtől lehet megkapni. Néhol gyönyörű, néhol fájdalmas, néhol sokkoló és brutális, de jól elegyíti a különböző műfajokat. Így aztán műfaja sincs. Mondanivalója annál inkább.
8/10
sankara 2020 márc. 26. - 16:23:41 8/10
Nagy érdeklődéssel kezdtem el nézni ezt a sorozatot, és beszippantott a multikulturális tobzódás. Nagyon jó az alapkoncepció, érdekes töténetszálak fonódnak rá egy központi szálra. Kellő izgalom ötvöződik kellő drámaisággal, akcióval és misztikummal. Ez így akár a tökéletes sorozat lehetne, ám sajnos mégsem vált számomra azzá.
Úgy érzem, nem szenvedek hiányt toleranciában, de amint mások is megjegyezték, túlzásokba esik a film. Semmi bajom nincs azzal, hogy ki milyen szexuális beállítottságú, de (néhány más jelenet mellett) tényleg eltúlozták az LGBT részeket. Nem tudom, miért volt ez szükséges, nekem speciel valamivel diszkrétebb utalás elég lett volna.
Ha sikerül ettől eltekinteni, vagy ha ez nem zavaró, akkor kivételes sorozatnak lehet tanúja a néző, ami akár 10 pontos kattintást ér.
A túlfűszerezettség miatt azonban árnyaltabb az összkép és kevésbé élvezhető a film.
De ezt ki-ki eldönti magának.
meridian74 2018 dec. 29. - 21:45:51
Az alapkoncepció jó, készítők is értettek a szakmájukhoz, csak éppen a gender ideológiát rettenetesen túltolták benne...
Ez lerontja az élvezhetőségét a sorozatnak, emiatt bukott meg (vagy kaszálták el) végül. Amúgy többször is kiverte a biztosítékot nálam ez a kreténség, a genderizé meg nyílt társadalom... pl. a 7-ik részben megemlítés szintén van hogy a transznemnek a húga görögbe ment segíteni a szíreket... aha. Azzal csak annyi a baj, hogy azok ott nem szírek, hanem többségében mindenki más. Bangladesiek, indiaiak, pakik, kurdok, meg a fasztudja kik... a nyílt társadalommal meg az a baj, hogy az olyan, mintha azt akarnád, hogy gyorsabban mozogj a térben, mint a fény. Nem működik, nem lehet. Ezen a módon nem lehet. A végső "cél" az lenne, hogy eljussunk más csillagrendszerekbe, de azt nem lehet úgy megtenni, hogy gyorsabban mozogj mint a fény. Viszont lehet a teret gyorsabban hajlítani mint a fény. Azaz azt amit végül a nyílt társadalom kitalálói akarnak, az megvalósítható, de nem úgy ahogyan azt manapság erőltetik - a nyílt társadalom nem működik, de a világbéke az megoldható, de más módon.
7/10
Viktor6665 2018 nov. 04. - 13:05:44 7/10
Nagyon jó sorozat. A karakterek és a történet is érdekes, egyedi.
Viszont az érzelgősséget kicsit túlzásba viszik, az én ízlésemnek ez már sok. Az LGBT részt pedig nagyon túlzásba viszik. Még ha nagyjából egyet is értek az üzenettel, akkor sem kéne ennyire erőltetni.
Marcipáncica_ 2017 máj. 06. - 15:45:05
Egyik legkedvencebb sorozatos élményem. Izgalmas fõszereplõkkel, a föld különbözõ tájain forgatva, egyre jobban felpörgõ történettel.
Rendkívül vártam a most induló második évadot.
perry 2017 jan. 10. - 12:05:00
A Sense8 Christmas Special a 2. évad pilotja és mint ilyen felvezeti az évadot. Kissé zavarba is jöttem a több mint egy órás széria nyitó filmen.
Az tagadhatatlan, hogy erõsen Wachowskis a mozi, ez átjön minden beállításon a színészek játékán a fényképezésrõl nem is beszélve. Rossz szokásom, hogy ha képet látok azt asszociatív módon társítom máshoz. Nekem hirtelen a Barakka képei tódultak fel pillanatok, emberek egy arc egy helyzet egy interakció.
A Sense8 talán nem több és nem kevesebb mint film ami rólunk szól, esendõségeinkrõl a vesztett vagy nyert hitrõl. Arról a vágyott és talán soha el nem érhetõ tökéletességrõl amit az ember szeretne elérni, és olyan keveseknek adatik meg. Alkotunk létre hozunk mûveket és közben cipeljük a disszonancia \"keresztjét\". Hol félre sikerült életeket, hol megbicsaklott álmokat, melyek vissza tükrözõdnek életünk óceánjában ahol kicsi úszunk majd alámerülünk és átadjuk helyünket a körforgás új szereplõinek.
Nehéz nem arra gondolni, hogy múlandóak vagyunk csak egy egy percet kapunk ebben az idõ óceánban jobb estben nyomot hagyva, rosszabb esetben névtelenül eltûnve. Addig is élünk, vagy is megpróbálunk tartalmas életet élni hol pedig önpusztítót. vagy csak részt venni ebben az egy dal erejû életben.
Persze mondhatjuk azt is, hogy láttunk már ilyet na és a nagy érv ott van a Felhõjáték amiben már volt hasonló.
Töredelmesen bevallom kedvelõje vagyok a szomorú lassú filmeknek - talán ezért is vagyok a keleti filmek rajongója - ahol a tér és idõ a gondolat és az üzenet sugárzik a képekbõl.
A Sense8 ezt teszi velem beszippant bûvöletben tart, életeket hoz közel hozzám és én hagyom. Hagyom mert van benne valami szívbemarkolóan fájdalmas és ugyanakkor felemelõ is, a lehetek ilyen de vagyok más útkeresésének megélése.
Kinek, kinek kénye vagy kedve szerint.