Nyom nélkül

Bakancslistához adom
Sin señas particulares
15 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol filmdráma, 95 perc, 2020

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Magdalena útra kel, hogy megkeresse fiát, aki valahol az USA határában tűnt el. A mai Mexikó határmenti, elhagyatott városain és tájain keresztül utazva megismerkedik Miguellel, egy nemrég az Egyesült Államokból kitoloncolt fiatal férfival, aki hazafelé tart édesanyjához. Sorsuk az utazás idejére összefonódik: Magdalena a fiát keresi, Miguel pedig alig várja, hogy újra láthassa édesanyját egy olyan veszélyes, a könyörtelen milícia által ellenőrzött területen, ahol az áldozatok és az agresszorok útja gyakran egyfelé vezet, és ahol nehéz eldönteni, kiben lehet megbízni és kiben nem. A kétségbeesett útjukkal a halál kockázatát is vállaló menekülteknek emléket állító film több díjat is nyert a Sundance Filmfesztiválon.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex 2021 dec. 05. - 08:54:08
Ez a film számomra az emberiség egyik lehetséges jövőjét is jelképezi: fegyveres milíciák – amikor nem a szomszédos fegyveresekkel háborúznak – felélik a területük erőforrásait, kivégzik vagy elüldözik az ott élőket. A film még a jelen Mexikójában játszódik nyilván elméletileg, mert ennyire rossz talán még ott sem lehet a helyzet.
8/10
NADAL14 2021 márc. 14. - 21:22:59 8/10
utólag olvastam hogy sundance nyertes film, tény elvont szürreális apokaliptikus képvilág és történet a gonosz térhódítása ,a kiúttalanság útvesztője, szóval depis az egész ....