"O" (Othello)

Bakancslistához adom
O (Othello)
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 91 perc, 2001

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Odin az egyetlen fekete diák az elit magániskolában. Régebben problémái voltak a drogokkal, de ma már rendkívül népszerű a diákok körében, és ő a kosárcsapat nagy jövő előtt álló sztárja. Ezen felül a dékán lányával, a csodaszép Desivel jár, ám mély, őszinte szerelmüket van, aki irigy szemmel nézi...
Például Odin legjobb barátja, a kosáredző fia, Hugo, akit apja arra kér, vigyázzon csapata ászára a közelgő nagy mérkőzés előtt. Ám Hugónak elege van abból, hogy minden figyelem középpontjában Odin áll, és ravasz, veszélyes játékba kezd. A rejtélyes Hugo bábuként manipulál mindenkit Odin környezetében, és lassan sikerül belecsepegtetnie a féltékenység mérgét a benne vakon megbízó barát szívébe. Csakhogy a szálak kicsúsznak Hugo kezéből, és az események megállíthatatlanul sodródnak a tragédia felé...
Az Othello cselekményének eme rendkívül izgalmas, sodró lendületű átültetése a mai amerikai fiatalok világába azt bizonyítja, hogy a Shakespeare klasszikus drámájában kibomló konfliktusok időtlenek és mindig aktuálisak.
Bemutató dátuma: 2001. december 27. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Odin "O" James
Hugo Goulding
Desi Brable
Michael Casio
Roger Rodriguez
Duke Goulding edző

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Marokko 2008 márc. 18. - 21:19:02
fogalmam sincs mi ez a film, de nem is olvastam el h mirõl szól csak szertném megjegyezni milyen tehetséges fordítóra volt szükség, hogy ilyen lenyûgözõ magyar fordítással tudott elõrukkolni: gratulálok! ezt jól megcsinálta ! nem kicsit...nagyon!
Newcastle United 2007 máj. 01. - 21:36:56
Vagy az Oliver Parker verziót.
Newcastle United 2007 márc. 30. - 13:16:25
A sztori teljes ugyanaz. Esetleg a szereplõk jelleme kicsit eltérõ és természetesen a környezet, na meg az eredeti nyelvezetet se hagyták meg. Viszont a történet megegyezik 100%-ban Shakespeare Othellojával.
dark_angel 2007 márc. 29. - 19:26:32 Előzmény Newcastle United
szerintem ha eltekintünk Shakespeare-tõl mert sztem olyan szorosan nincs átültetve a sztori,akkor ez egy jó kis film:)
Newcastle United 2007 márc. 20. - 09:09:15
A történet sem rossz?! Persze mert Shakespeare.:) A kivitelezés viszont már nem tetszett. Nem az a baj, hogy mai környezetbe ültették át, a fiatalok világába, hanem az, hogy hiányzik belõle dráma. Az Othello Shakespeare egyik legfeszültséggeltelibb drámája, amibõl itt igencsak keveset láttunk. Josh Hartnett meg, mint Jago... Nem sok negatív kisugárzása volt.
Bov 2007 márc. 19. - 21:49:44
Nagyon jó film! Jól összerakva, jó színészekkel és a történet sem rossz... több témát is feldolgoz: apa-fia kapcsolat, feketék-fehérek,szerelem, barátság, sport... tetszik.. fõleg a sólymos-dolog az elején és a végén..
10/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu