Ördögi szerencse

Bakancslistához adom
Z pekla štěstí
cseh mesefilm, 111 perc, 1999

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A gazdának, akinél Honza szolgált, két leánya volt. Az egyik büszke és parancsolgatós, neve Dora, a másik pediglen a kedves és jószívű Markéta volt. Honza egyszer megmentette a paraszt életét, amikor a viharban megvadultak a lovai. Aznap este Dora azt mondta apjának, hogy férjhez akar menni Honzához. Honza azonban már réges-rég óta Markéta gyönyörű barna szemeibe volt szerelmes. A sértett testvér Honza nyakára küldte a verbuváló katonákat. Az erdőn keresztül menekült el, ahol egy házikóra bukkant, s amelyben két ördög lakott. Mivel Honza illedelmesen viselkedett az ördögökkel, azok búcsúzóul neki ajándékozták a láthatatlanná tévő köpenyt és a huszárokkal teli tarisznyát.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jeffero 2011 júl. 02. - 04:22:05 Előzmény piciera
Hát ezt most nagyon benéztem. Ugyanis azt hittem, hogy a 2 részes filmet ismétlik hétfõnként. De most látom, hogy 3. rész (?) Akkor ez az a sorozat lesz, amit keresel. Vagy pedig a filmeket adják le 30 perces darabokban?
Valaki fel tudna világosítani, hogy is van ez?

Hát igen, jó elõre tüzetesen meg kéne nézni a mûsort, nem pedig késõ este vagy kora reggel átfutni, hogy mi érdekelne, amikor fáradt az ember. Nem elsõ alkalom, hogy valami lemarad emiatt. Mindegy, a filmekbe belenézve annyira nem tetszett, aki jobban mese-fanatikus, annak biztosan fog.
A Trükkös Tomi filmeket várom, az egyik Duna TV-s ajánlóban megláttam, szóval van esély rá, hogy fogják a nyár folyamán vetíteni õket. De majd lehet, hogy megkérdezem a csatornát emailben, ha lesz kedvem hozzá.
piciera 2010 szept. 17. - 11:38:53 Előzmény scorpio13
Szia! Nincs meg véletlenül a sorozat neked/nektek? Vagy nem tudtok valakit, akinek meg van? Tudnék kiváló csere mesét helyette, ami ritka, vagy megállapodhatnánk anyagiakban is. Írjatok, ha meg van a film. Köszönöm! piciera@gmail.com
Édesanya 2007 ápr. 22. - 10:13:39
Megint én. Bocs, most találtam meg, hogy már csak a befejezõ rész van hátra. Nem hagyom ki!
Édesanya 2007 ápr. 22. - 10:11:03
Hello
Nekem is tetszik, e kíváncsi lennék, hogy összesen hány részbõl áll. Szerintem lehetne egy-egy epizód kicsit hosszabb. Mire ráhangolódom, vége.
scorpio13 2007 ápr. 10. - 19:25:14
hello.
nagyon kedves sorozat.
bizom benne hogy felveszik még páran.
sajnos az 5.részrõl lemaradtam.
ha van valakinek,dobjon egy emilt.
hogya@t-online.hu