Összefoglaló a Versünnep - 2007 díjkiosztásról (felvételről)

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2005-ben József Attila születésének 100. évfordulóján rendezték meg első alkalommal a hivatásos előadók számára meghirdetett versmondó versenyt, a Versünnepet. A magyar költészet szeretetét hirdető, hagyományteremtő céllal létrehívott eseményre ezen a tavaszon harmadik alkalommal kerül sor.

A Duna Televízió kezdettől fogva társrendezője és médiatámogatója a rendezvénynek. Eddig is beszámolt a verseny fordulóiról és élő adásban közvetítette a Versünnep záró eseményét, az ünnepélyes eredményhirdetést. A nézők az idén is részesei lehetnek az ünnepnek május 4-én.

Kodály Zoltán születésének 125., halálának 40. évfordulója alkalmából a verseny témája ezúttal a "zene a magyar költészetben. A 117 jelentkezőből a szabadkai, marosvásárhelyi, budapesti és balatonfüredi válogatások után 16 versenyző jutott tovább döntőbe. A Szatmárnémeti Északi Színházból élő adásban közvetített végső megmérettetés versmondó művészeit nemcsak a szakmai zsűri (Schubert Éva színművész, Dévai Nagy Kamilla előadóművész, Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány elnöke, Czintos József, a Szatmárnémeti Északi Színház igazgatója, Szinetár Miklós rendező), hanem a televíziónézők is értékelhetik SMS-ben elküldött szavazataikkal. A legtöbb közönségszavazatot elérő versenyző a Duna Televízió különdíját veheti át.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu