Pár-harcok

Bakancslistához adom
War of the Sexes
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Miért tájékozódnak jobban a férfiak, mint a nők? Miért hiszik azt a nők, hogy a férfiak nem eléggé közlékenyek, és miért hiszik azt a férfiak, hogy a nők túl sokat beszélnek? Ugyanabban a helyzetben miért fakadnak sírva a nők, és miért lesznek bosszúsak a férfiak? Ismerős kérdések? Hát persze! És a legáltalánosabb válasz: mert a férfiak mások, mint a nők! Ez igaz: másképpen viselkedünk, más nyelvet beszélünk, mások az érzéseink, és akkor szexuális szokásainkról még nem is beszéltünk. A most bemutatásra kerülő, ötrészes sorozatban tudományosan és játékosan keressük a választ ezekre a kérdésekre: férfiak és nők kis csapatokban "mérkőznek meg" egymással. A hétköznapi szituációkból - higgyék el - sok minden kiderül.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
szalbint 2008 szept. 19. - 09:46:52 Előzmény suuperbus
Az én tapasztalataim szerint a nõk semmivel sem együttmûködõbbek, mint a férfiak. Persze lehet, hogy annak tûnnek, de aki hallott már nõket kötetlenül egymás között beszélgetni, az tudja, hogy hogyan fúrják egymást a háttérben, és hogyan rivalizálnak egymással. A nõk éppúgy versenygenek mint mi, csak ez más szinten és más célokért zajlik.

Másrészt pedig a nõk a dominancia-kérdésekben sokkal fogékonyabbak mint a férfiak. Egy férfitársaságba, ahol nincs semmiféle hierarchia, simán beleképzelnek nemlétezõ erõviszonyokat, és rangsort. Valaha nem értettem, hogy miért, de ma már tudom, hogy voltaképpen a saját tyúklétrájukat képzelik oda.

Az én véleményem szerint a nõk éppen annyira nem értenek minket, mint mi õket, csak amíg a férfiak szemében a nõi lélek bonyolultsága és kiismerhetetlensége már-már mitikus magasságokat ostromol, addig a nõk nincsenek tudatában annak, hogy nem értenek minket. Az pedig csak ront a helyzeten, ha látens vezérhímmániában szenvedõ nõk, akik folyamatosan pofára estek a Nagy Alfa hajszolása közben, mert sokadszor képzelték tévesen a durva kéreg mögé az érzõ szívet, ráborítják a nõtársaikra a csalódottságukat.
pj67 2008 szept. 14. - 12:15:28 Előzmény suuperbus
Hi.
Tökéletesen igazad van, Superbus.
Én nem tudom, ilyen pontosan tudományosan megfogalmazni, de értem hogy mire akarsz kilyukadni. Tulajdonképpen ez egy olyan kényes téma, a mérleg nyelve olyan könnyen kiugrik egyik vagy másik javára... nem szabadna ennyire egyoldalú filmet készíteni, mert az egyszerûbb tudománytalan igényû filmekre a nõk sokkal fogékonyabbak, és hiszékenyebbek, ezt használták ki a film készítõi. Pont úgy mint a szappanopera készítõk. Nagy tisztelõje vagyok a nõi nemnek, de hát egyik fél sem tökéletes, fõleg nem egyforma. Jól is néznénk ki...:) nem ?
1/10
suuperbus 2008 jún. 07. - 10:23:07 1/10 Előzmény Silvana
Akkor kezdjük az elején.
A feminizmus egyrészt egy társadalmi mozgalom, ami a nõk egyenjogúságáért, azonos jogaiért és megbecsültségéért küzd, folytatója a szüfrazsettek küzdelmének, akik elõször álltak ki a nõk választójogáért. Ha innen közelítjük meg, akkor én férfiként is támogatom célkitûzéseiket és sokra tartom õket.
Másrészt a feminizmus egy tudományos irányzat, ami megint érdekes pl. a történelem vagy éppen a mindennapi élet nõi dimenzióból történõ vizsgálata és magyarázata szemszögébõl, ma már a férfiakkal azonos modern nõi szerepek vizsgálata pl. nõi vezetõk, politikusok stb. Ez is nagyon érdekel és szimpatikus nekem!
Csakhogy a feminizmusnak több ága van, így például a radikális feminizmus. Ez utóbbi szerint - nagyon leegyszerûsítve - a férfiak egymással és a világgal állandóan konfliktusban versengõ tesztoszteron által vezérelt ösztönlények, míg a nõk éppen az ellenkezõje. Én ennek a rettentõen leegyszerûsítõ és ostoba gondolatnak a hatását véltem itt felfedezni, ráadásul a tudományos igénytelenséget sok ténybeli tévedéssel és hibával kombinálták.
A lényeg az, hogy szerintem ez egy áltudományos sorozat, ahol az elvégzett "kísérletek" és azok magyarázata nem állja meg a helyét a tudomány világában, rossz a kontroll-csoport kiválasztása, hamis premisszákon alapul.
A véleményem nem változott.
10/10
Silvana 2008 máj. 02. - 13:51:52 10/10
Már bocsi, ha megrázó lett a véleményem számodra.
10/10
Silvana 2008 máj. 02. - 13:50:41 10/10 Előzmény suuperbus
:-) Nem sokat érthettél a filmbõl. Talán majd idõvel, tapasztalattal, ésszel...
10/10
matildiko 2008 ápr. 28. - 19:54:14 10/10 Előzmény suuperbus
Ezt is "csak" egy férfi írhatta!
1/10
suuperbus 2007 jún. 20. - 19:04:12 1/10
Hihetetlen manipulatív, leegyszerûsítõ és áltudományos sorozat, úgy érzem nem illik a spectrum többi igényes mûsorához.
Különösen az ócska, primitív heurisztikán és elõítéleteken alapuló álkísérletek döbbentenek meg, hiszen ezt sokan talán elhiszik. Mindig ugyanaz: a nõk együttmûködõ jófejek, akik megoldanak mindent, szemben a férfiak ostobaságával és agresszív kompetitív magatartásával. Közbeiktatva - gondolom - egy feminista tanszék gyûlölködõ kékharisnyája osztja az igét, saját személyében cáfolva meg a nõket felmagasító sztereotípiáit.
Hát elég gáz. :)