Pityke őrmester

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar rajzfilm sorozat, 1980

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

A rajzfilmsorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, a betörőket és a tolvajokat. Pityke barátai Kukucs, Szöszi, Kati, és a kutyája, Marcipán, aki "szirénaként is működik". Hőseinkkel részt vehettek egy barlang felfedezésében, egy bankrabló elfogásában, egy közveszélyes szélhámos üldözésében, aki különféleképpen öltözve és maszkírozva csap be embereket, de Pitykén nem foghat ki. Ha figyeled a sorozatot, megtudhatod, hogy különböző manőverekkel miként lehet eltéríteni a gyerekeket attól, hogy egy daru tetejéről leugráljanak. A sorozat nyárra is tartogat kalandokat, mégpedig a strandolóknak, akiknek ruháit egy tolvaj lopta el, és amelyek természetesen főhősünk segítségével kerülnek elő. A sorozat a Pityke szabadnapja című epizódban pedig felhívja a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket rejteget autóstoppost felvenni. A fentieket összegezve, aki kedveli a krimit, és kalandra vágyik, az ne hagyj ki Pityke őrmester kalandjait.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Pityke őrmester hangja
Kati hangja
Kukucs hangja
Marcipán hangja
Csusza hangja
Komputer hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kobaki 2020 jan. 15. - 03:02:37
Még mielőtt valaki keresné a 14. részt: A sorozat csak 13 részes, de a nagyokos sajtóipari munkások megduplázták a Rabló pandúr című epizódot.
10/10
Larvitar 2015 febr. 22. - 20:29:17 10/10
Szuper rajzfilm, igazi klasszikus. Szórakoztató, ráadásul oktató jellege is van. 10/10.
offtopic
robicsek2 2013 ápr. 28. - 10:57:56
Õ nem szereti ha így hívják :)
offtopic
robicsek2 2013 ápr. 28. - 08:38:05
Nálunk is ez volt a helyzet,Csak én anno szomszédban néha néztem CN-t is mikor még Magyar verzió-s egy kosza gondolat se volt :) Ott néztem a Sok Tom és Jerryt és a H and Barbara sorozatokat. Akkor is volt rengeteg hülye mese, de nem ennyi. Van már kábel tv-nk de õrölök hogy pont a CN-t nem tudjuk fogni. Max csak a Scooby- sorozat miatt sajnálóm, de az szerencsére felkerül a netre.

AZ új SCooby Doo nak is romlott a rajz minõsége, a szép kerek rajzokat felváltotta az új gagyi rajz stílus( Bár a SD ben azért még valamennyire tûrhetõ. ( Meg a movi-kban is) Sajnos ezt az új Amcsi gagyi rajz stilust, össze mossák néhányan az ANime Rajz stílussal. Holott ég és föld. Max van néhány olyan anime amelyiknek hasonló a grafikája, de az legtöbbször csak azért van mert kicsit el akarnak ütni a már megszokott anime rajz stílustól. Na meg sokakat zavar az animékben a Nagy szempár, Egyrészt az enimékben a szem nagyon sok mindent elárulhat, Érzelmek, Plusz az amimékben legtöbbször a Nagy szemûek a jók, na meg a fiatalok, A vékony szemûek, a rosszak, vagy pedig az idõsebb emberek.

Ezen felül Nagy szemû karakter az amcsiknál is van rengeteg nagy szemû rajzfilm szereplõ, Ott van az idióta Spongya bob, Pindur pandurok, stb. Csak az a különbség, hogy A Japán animék többségénél megmaradt a precizitás, a kidolgozottság, amely régen pl a Disney-t is jellemezte, Ma már elég silány munkát adnak ki õk is, Na jó néha vannak kivételek PL a Mackó testvér. A Hercegnõ és a békában próbálták ugyan vissza hozni, de úgy látszik hamar letettek róla.

PL a mai disney rajzfilm sorozatok BOOA , Na jó az új Pókember sorozatnak egész türhetö a rajza ahhoz képest.

DE pl ott van az a Phineas és tudom is én kicsoda. A Három szög és a téglalap fejû. Igénytelen gusztustalan rajz, Olyan amit tömeg gyártásra terveztek. Talán megbocsájtható lenne ha valami igényes történetek lennének, de ez is csak egy új amcsi agyeméses sorozat, ami arra hó hogy a már amúgy is lefárasztott agyat kikapcsolja. Ez ne nem kell elgondolkodni, ezt csak nézni kell és nyáladzani. (Elnézést ha megsértettem volna valakit)
Valamikor kapcsolgattam a csatornák közt, és pont láttam hogy bemutatták a rajzolóját, és ö meg azt mutatta hogyan kell fõbb kartereket rajzolni, a pofámról lesült a bõr, ilyet egy óvodás is képes rajzolni.

Az amiméket szidóknak elsõ sorban ajánlóm a Mijazaki Hajao mûveit, kivéve a Totoro-t mert az kicsit idegesítõ. :)
Na és persze a nem olyan régi Farkas gyermekek-et ( Nagyszerû alkotás, amely több fajta érzelmet is kihoz az emberbõl. És a grafika is lélegzet elállító, Ha valaki nincs óda a nagy szemû anime karakterekért, az is nézze meg mert a táj gyönyörû, És a történet is, igaz fantazi is bele van szõve. Ha valaki azért nem nézné meg mert nem szeret feliratot olvasni, azon nem tudok segíteni. Igaz hogy a Magyar nyelvû szinkronok szerintem a legjobbak,(Voltak) Mivel manapság bekerült több olyan semmilyen hangú szinkron színész is a gárdába. Régen még tényleg azt tudtam volna mondani hogy tényleg jobb lenne szinkronnal. De manapság olyan silány munkák is készülnek hogy néha jobb, ha nem készül. Egyrészt a régi szinkron színészek még érzéssel csinálták az ilyesmit, ma meg van olyan is hogy lehet hallani hogy csak felolvassa, de érzelmeket nem visz bele. Akkor már inkább az eredeti Japán szinkron ahol a szinkronosok szívüket lelküket bele adják a munkába.

Jó lenne ha vissza térne az élet a szinkron iparba, és megint csak azt tudnánk mondani ez igen.
Az Animax egész kis korekt szinkront csinált pl a III. Lupin: Cagliostro vára Movi-hóz.
Ott pl Lupin szinkron hangja Molnár Levente hangja kicsit túl fiatalos volt Lupin-hóz, ugyanakkor ö az egyik olyan szinkron színész aki még most is átéléssel csinálja amit csinál. Pele ad érzelmeket is. A Babilon kincse Lupin filmben Kautzky Armand volt Lupin hangja, ö is nagyon jó volt.
robicsek2 2013 ápr. 27. - 18:06:42
A Kockás fölû, Popon,És a több gyenge rajzú mese nekem se tetszett kiskoromban sem. Nyugodtan meg lehet kövezni.
Én a szép rajzú meséket szeretem. Ez a sorozat nem rossz, engem csak Kern hangja idegesít.
offtopic
robicsek2 2013 ápr. 27. - 10:03:28 Előzmény Moldávia bánata
A Mai Japán animék nem szarok! Csak azok a szarok amiket a tv adok vetítenek. PL POkémon Dino gyökérség hasonlok. Ezek a ratyik, De vannak nagyon jó nem feltétlenül gyerekeknek szoló animék. Amugy ha itt tartunk akkor ma már nincsenek jó magyar rajzfilmek, se sorozatok. Csak a régieket éri meg újra leadni. És szerencsére adják is.
sofi 72 2013 ápr. 20. - 18:05:16
10/10
feeco 2013 ápr. 20. - 13:30:17 10/10
"Marcipán fiam! Szirénát...!" ;)
10/10
Saphir 2012 febr. 24. - 15:33:41 10/10
Megunhatatlan alapmû.
elisabet 2008 júl. 29. - 14:02:40
Ebben egyetértünk ! :)
Már nem emlékszem - mikor is vetítették ezt a rajzfilmet ? Mármint Pitykét..
Moldávia bánata 2008 júl. 29. - 13:42:35
A mai japán rajzfilmek nagy kalap sz.rok - yes, comment! ;)

De azért egy-két manga beütésû, japán koprodukciós rajzfilmek voltak nagyon jók is, elég, ha a Nils Holgerssonra gondolunk.
elisabet 2008 júl. 29. - 12:45:41
OK - ha második hozzászólónak kell lennem... - persze, hogy nem felejtett/ük/em el ! :)
Sztem ez gyerekeknek való sokkal inkább, mint a Pokemon ( bár nem akarok senkit megbántani ezzel ), de ilyesmiket kellene nézniük mint pl. a Vuk, Frakk, stb. A mai japán rajzfilmek - már elnézést, de... no comment!
Szasza112 2008 júl. 29. - 12:29:48
Ugy nem felejtette el senki ezt a mesét?! Nekem egy ideig a fõcímdal volt a csengésem:)))