Pusztító

Bakancslistához adom
Destroyer
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, akciófilm, 123 perc, 2018

Értékelés:

96 szavazatból
Szerinted?

A Pusztító egy napjaink Los Angelesében játszódó thriller, amelyet a város jellegzetes ködje burkol be és heves akciók fűtenek.
Erin Bell, a Los Angeles-i Rendőrség nyomozója tizenhat évvel ezelőtt beépült a rettegett Silas bűnbandájába a kaliforniai sivatagban. Amikor a társaság egyik brutális balhéja rosszul sült el, Erin lebukott, Silas pedig elmenekült. Sok évvel később azonban újra felbukkan: merészebb és veszélyesebb, mint valaha, és újabb bankrablását tervez, Erin pedig eltökéli, hogy ezúttal nem hagyja kicsúszni a keze közül.
Bemutató dátuma: 2019. január 24. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Dörflinger 2022 aug. 03. - 21:23:55 5/10
Hát, ez elég pusztító egy film, de inkább azt a címet kellett volna kapnia, hogy pusztulat. Olyan vontatott helyenként, főleg a végén, hogy alig vártam, hogy vége legyen. Végig lehet nézni, de nagy csodát nem kell várni tőle. 5/10
offtopic
DUNAWÖLD 2022 jún. 17. - 01:53:59
Ez mind OFFTOPIC.
Már nem tudom törölni.
DUNAWÖLD 2022 jún. 14. - 00:32:55 Előzmény sexykex
Nem "jól" esett 😔...
Engem biciklivel ütött el egy szabálytalañul kanyarodó autós tata. A levegőbeñ repültem fejjel lefelé.
Egyetlen kék folt nem lett rajtam, pedig 2 hêtig kerestem.
Valaki rosszul lép, és nyakát szegi ☹️
Egy ilyet így megúszni rendesen kiakasztja az embert.
Ptsd... Sokáig sikítva álmodtam rémeket.
offtopic
sexykex 2022 jún. 13. - 08:42:01 Előzmény DUNAWÖLD
Köszönjük! Orsócsonttörés könyöknél és mivel a tompítás nem sikerült, ügyesen orra esett.
DUNAWÖLD 2022 jún. 12. - 20:46:45 Előzmény sexykex
Több drâma mint akció- ez a forgatókönyvre, nem a rendezésre tartozik.
És ffiak írják- rendezik a legjobb csajos filmeket ( A született feleségeket kamasz fiunk is nézi- ami ritkaság 😁 A foci, bringa, úszás, autók, fényképezês stb.mellett.
DUNAWÖLD 2022 jún. 12. - 20:39:01
Jobbulast, csont, vagy (izom, szalag) rosszabb?
(Zajlik nalatok is, minket is elrangatnak a fiúk, az apjuk így tartja a súlyát a focival, és tollassal, bringaval megelegszem).
A filmművêszet is szubjektív, elvont, kàr beszélni róla, nemhogy apró technikai reszleteket idehozni.
Csak azt monda meg valaki, a Bud- Terence pàros miért jó szinte mindenkinek ezredszerre is???
Ezt csinalja valaki utanuk...
offtopic
sexykex 2022 jún. 12. - 06:31:50 Előzmény DUNAWÖLD
Először én töröltem, mert egy szó kimaradt és ezért értelmetlenné vált a mondat, de utána újra feltettem a javított szöveget. Nem tudom az miért tűnt el. Viszont én is eltűntem, mert a feleségem sportbalesetet szenvedett és a sürgősségire kellett vinnem. (Focizott az unokákkal.)
sexykex 2022 jún. 12. - 06:30:42 Előzmény DUNAWÖLD
Ha nemi identitás és szexuális irányultság szerint is nőről beszélünk, akkor igen. Manapság ez már ritkán egyértelmű, ezért lenne tévedés bőven. Ráadásul vannak műfaji követelmények, amire a rendezőnek is illik tekintettel lenni, az is bezavarhat. Egy biztos: a nők többet drámáznak, mint akcióznak.

A második kérdést nem értem. Műszaki színvonalról beszélsz vagy szakmai minőségről? Ha remeg a kép, vagy minden sötét és jóformán láthatatlan, vagy nagy a zaj, érthetetlen a beszéd az eleve nem lehet jó film.
Azt, hogy egy film jó vagy rossz nem mindig tudom megállapítani. Azt már hamarabb, hogy nekem tetszik vagy nem tetszik. De, még ez utóbbi esetben is vannak változók az egyenletben. Hiszen van, amikor az ember zsíros kenyeret enne hagymával, máskor Budapest bélszínre, vagy kaviárra vágyik és ha nem azt kap, esetleg nem esik jól az étel.
Megszereztem a Vezess helyettem és a Párhuzamos anyák című filmet, de már jó ideje halasztom a megtekintésüket és inkább hétköznapi butaságokat nézek. (Pl. Jó a szamár is.) Nem mindig vagyok vevő egy fesztiválfilmre.
DUNAWÖLD 2022 jún. 12. - 02:34:09 Előzmény sexykex
Nem tudtam elolvasni, eltűnt. A vàlaszod
DUNAWÖLD 2022 jún. 12. - 02:33:00 Előzmény DUNAWÖLD
2. 😁 Korrekció
Hogy nő vagy ffi rendezte-e?
DUNAWÖLD 2022 jún. 10. - 23:04:37 Előzmény sexykex
A Nagy Filmteszt:
1.Meg tudod àllapítani, hogy egy filmet nő vagy ffi rendezett?
2. A film minősêgêből tudod megállapítani, hogy jó vagy rossz a film?
offtopic
sexykex 2022 febr. 23. - 08:43:07 Előzmény InteriorLulu
A világban minden összetett és bonyolult: az érzéseink, a véleményünk. Sokszor impressziókat vetek papírra és kissé kiszínezem. Leírom, ami eszembe jutott a filmről, akár egy Rorschach-tintafoltteszt esetében szokás. Attól, hogy te vagy más nem érted a hsz-t nem biztos, hogy az értelmetlen. Én mást láttam a filmben, mint te és másképp gondolkodok róla. (Sokszor magamat is meglepem, hogy miket írtam, de ha újranézem a filmet rájövök, miért. Néha nem, de amit korábban írtam, attól még érdekes lehet.)
Az unokám időnként megbőgeti az öcsikéjét, ha felbosszantja, esetleg meg is veri. De, mindenki mással szemben próbálja megvédeni, némi túlzással „még az élete árán is”. Na, most akkor szereti a testvérét, vagy nem? Amikor az első babánkat vártuk, én kislányt szerettem volna. Ha én lánynak születek, akkor leszbi lennék, mert nekem csak a nők tetszenek. Épelméjű ember nem gondolhatja, hogy a nők másodrendűek, hogy eredendően butábbak a férfiaknál. A nők egyszerűen mások. Létezhet olyan nő, aki képes összehozni egy jó akciófilmet? Létezhet, de egyet sem ismerek. Eleve kevés a női filmrendező, aminek valódi okairól nincs tudomásom. (Most egyedül Kathryn Bigelow és Joli jut eszembe, de a Bombák földjén és A vér és méz földje sem igazán akciófilm.) Ha azt mondjuk, hogy a férfi és a nő egyenrangú, egyenlő mércével kell mérnünk és a filmrendezés terén egyértelmű a férfiak fölénye.
Azt a mondatot, amit nem tudsz értelmezni, Európa 16 országában értenék. Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzám bátran máskor is. (A jóindulatú szexizmus oly távol áll tőlem, mint például a rasszizmus. Ez egyben a nap kérdése volt. Igaz vagy hamis? Tautológia vagy ellentmondás? A válaszokat a kiadóba kérem.)
8/10
offtopic
InteriorLulu 2022 febr. 21. - 12:56:58 8/10 Előzmény sexykex
Szexizmus nem csupán az, ha a két nemet nem tartjuk egyenrangúnak, hanem pl. amikor a pszichomaszlagnak ítélt alkotást helyretesszük azzal, hogy hát persze, hiszen nő készítette. Szerintem érdemes az ilyen, nem annyira explicit kiszólásokra is figyelni, ha nem akarjuk, hogy szexistának tartsanak. Ám te nem annyira figyelsz, hisz az elmúlt években olvastam már tőled pár szexista, vagy minimum annak tűnő hozzászólást, ezért gondolom, hogy ilyen a felfogásod.

A "fiúk gyereket akarnak szülni a férjüknek"-et nem tudom értelmezni, de kérlek, te se tedd!

Nem az van, hogy alapvetően értelmetlennek tartanám a hsz-eid, hanem sokat - és az utóbbi egy-két évben a korábbinál határozottan többet - tartok annak. Pontosabban azok kisebb-nagyobb részét, vagy akár egészét. Sok kommentet elolvasok (adott film esetében mondjuk ha össz 10-20 hsz van, akkor mindet, ötven hsz-nél már csak azok kb. felét, száznál max a harmadát stb., mindig miután már láttam a filmet), és mivel korábban a tieidet valamiért mindig elolvastam, valószínűleg mert általában tartalmasnak és érdeminek tartottam őket, ez egyszerűen megmaradt, és mindet elolvasom, függetlenül attól, mekkora hülyeség. (Ismétlem, gyakran semekkora. Az elolvasott kommentjeidnek eleve csupán a töredékére reagálok).
sexykex 2022 febr. 19. - 12:01:16 Előzmény InteriorLulu
Kezdjük talán a szexistával. Sohasem mondtam, hogy a férfinem értékesebb a nőknél, sőt egyértelműen egyenrangúnak tartom az emberi fajt, függetlenül a nemétől és a bőrszínétől. Ha viszont egy adott területen belül egy etnikum szokatlanul sok bűncselekményt követ el, akkor hazugság lenne ezt elhallgatni. Mivel a férfiak általában reálisabbak, ezzel szemben a nők érzelmesebbek, butaság lenne az ellenkezőjét állítani. Hazudik, aki azt mondja, hogy az összes szakma és az összes sport jól áll a nőknek. Vitán felül bármire képesek, de testi adottságaik, fizikai teljesítőképességük miatt van, amit nem kellene erőltetniük. Ez olyasmi, mint amikor a fiúk hímeznek, dajkának állnak vagy gyereket akarnak szülni a férjüknek.
Azt mondod, hogy a kritikusok véleménye nem hasonlít az enyémhez. Ezzel azért vitatkoznék, de semmi kedvem újabb kritikákat felkutatni, ezért inkább elfogadom, valóban nem szó szerint ismételtek engem. De, értelme sem lenne szajkózni mások véleményét. A fórum lényege lenne, hogy mindenki elmondja az érzéseit a filmmel kapcsolatban, amit az olvasó szintetizál, ami segít eldönteni a nézzem, ne nézzem kérdést, illetve kialakítani a saját pontszámát. (Végül egy kérdés. Miért vonzanak ennyire az írásaim, ha azokat alapvetően értelmetlennek tartod?)
8/10
InteriorLulu 2022 febr. 18. - 13:10:58 8/10 Előzmény sexykex
"...de ő az akciókkal fűszerezett drámai pszichomaszlag mellett döntött. Ezért nem szabad nőkre bízni egy ilyen sztorit."
A fórumtársnak két hónappal később írt válaszodban egyszerűen nem mondasz igazat, hisz az általad akkor idézett kritikarészletekből semennyire nem jön le, hogy az ő véleményük hasonlít a te saját szexista felfogásodhoz igazított, és így persze teljesen értelmetlen véleményedhez.

"Nem érdekelnek a kritikák, a pontszámok és mások véleménye sem."
Hát persze.
offtopic
sexykex 2021 dec. 21. - 19:23:54 Előzmény DUNAWÖLD
Megsúgom! Én megnézem a filmet és ha azonnal tudok véleményt írni, az a legjobb. Másnap még elmegy, utána már csak 50 %-os, mert túl gyorsan túl sokat felejtek. Nem érdekelnek a kritikák, a pontszámok és mások véleménye sem.
Ha viszont rákérdeznek valamire, akkor utána nézek, utána olvasok, mert a legtöbbször gőzöm sincs a filmről. Ilyenkor megnyugvással tölt el, ha a kritikusok véleménye hasonlít az enyémhez, hiszen én nem vagyok szakmabeli.
Ilyeneket írnak: Nos „Kusama is beállt abba a sorba, ahol azt hirdetik, hogy amiatt nem fogják fel az alkotásait, mert azok legtöbbször nőkről szólnak. [...] Fájó szívvel, de tényleg nem tudom senkinek sem ajánlani a Pusztítót, amiben pedig ott volt a lehetőség, hogy igazán emlékezetes, magával ragadó film legyen. Ennek ellenére egy kiszámítható, unalmas, sokszor keszekusza alkotás lett belőle, ami a pocsék fényképezésével, csapnivaló forgatókönyvével, kiaknázatlan mellékszereplőivel az év egyik legfelejthetőbb mozijává vált.”
Azután egy idézet egy másik kritikából: „egy minden téren erősebb stáb nagyobb büdzsével csodát tett volna ezzel a sablontengerrel.” Egy harmadikból: „A Pusztító legnagyobb baja a tempóban keresendő: fájdalmasan lassan halad előre, és jó sokat elidőzik Bell szenvedésén, hogy aztán lassan továbbrugdossa remélhető megváltása felé.”
Én a korábban sem brillírozó rendezőnőről beszéltem, a forgatókönyvet jegyzőket Te említetted meg. A téma, az ötlet jó volt, a többi kevésbé. Úgy gondolták Nicole Kidman elviszi az Oscarig a filmet, de ez nem jött össze. Én egy jó akciófilmre számítottam, de az sem sikerült.
DUNAWÖLD 2021 dec. 20. - 22:25:32
Az előző félrement.
Ahogyana véleményed is erősen félrehúz...
Minek nőkre bízni bármit is?
Nő írta a scriptet? Tudtommal sem Phil, sem Matt nem nő. Ennyit a pszichomaszlagról.
DUNAWÖLD 2021 dec. 20. - 22:21:15 Előzmény sexykex
Ilyen közel ülő szemekkel Nicole?!?
Amúgy minek kellett ilyen hosszasn taglalni, port.hu?
8/10
nefefe 2021 okt. 24. - 17:18:18 8/10
Hát, a maszkmesterek jó munkát végeztek. Ha az elején nem tudom, hogy Nicole-t látom, nem ismertem volna fel. Szépen megkreálták egy 50 éves nőből az életerős fiatal és a kiélt idősebb karaktert. A film címe szerintem téves, nem a Pusztító, hanem az Önpusztító címet kellett volna adni neki. A film hullámzó volt, hol érdekesen izgalmas, hol vontatottan unalmas. De a végére azért összeállt a kép, mert ugye amíg nem ismer minden részletet az ember, addig nem is nagyon érti a lényeget. Itt a végére minden a helyére került, végül is azt kell mondanom, hogy ez egy jól felépített, komoly mondanivalóval bíró film. Nicole - szerintem - kiválóan alakított. Mindenkinek ajánlott, - akár drámát, krimit vagy akciót vár - aki szereti a mélyebb értelmű, elgondolkodtató filmeket.
sexykex 2021 okt. 15. - 13:10:03

Ebből a történetből lényegesen jobb filmet is kanyaríthattak volna. Erin inkább karikatúrája egy zsarunak, mint valóságos nyomozó. Kusama rendezhetett volna szimpla akciófilmet is belőle, de ő az akciókkal fűszerezett drámai pszichomaszlag mellett döntött. Ezért nem szabad nőkre bízni egy ilyen sztorit.
Összes hozzászólás