Ragtime

Bakancslistához adom
amerikai filmdráma, 150 perc, 1981

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

E. L. Doctorow világhírű regényét az Oscar-díjas cseh származású rendező, Milos Forman varázsolta hasonlóan remekmívű filmmé. A múlt század elején Amerikát meghódító szaggatott, improvizatív muzsika, a ragtime ütemére kavarognak a korszak jellegzetes figurái. Tanúi leszünk, amint egy önfejű milliomos csemete emberek százai előtt végez felesége korábbi szeretőjével, a neves építésszel, majd pillanatnyi elmezavarra hivatkozva elkerüli a büntetést. Szemünk előtt hullik darabokra egy hagyományos amerikai mintacsalád, ahol mindenki kedvenc "Öcsikéje" terroristának áll. Láthatjuk, amint a koldusszegény, angolul alig tudó kelet-európai zsidó bevándorló - porosz nemesi művésznéven - a némafilm egyik meghatározó rendezőjévé válik. És mindeközben ifjabb Coalhouse Walker, a szépreményű fekete bőrű zongorista folytatja elszánt küzdelmét az őt megalázó tűzoltóparancsnok ellen, melynek eredményeként ropognak a fegyverek New York utcáin...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
majorlacko 2013 nov. 26. - 08:45:14
Amennyiben valaki látni szeretné a filmet komoly minõségben, már megtalálható és letölthetõ torrenten.
[img]http://kepfeltoltes.hu/131126/vlcsnap-2013-11-26-08h33m21s30_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
Ragtime.1981.720p.WEB-DL.H264-fiend [PublicHD]
Vinogradov 2009 febr. 02. - 16:24:34 Előzmény tpasztor
Jó pár esztendeje olvastam a könyvet és nem gyakorolt rám maradandó hatást...

Lehet, hogy ha újra elolvasnám, az meggyõzne az igazadról, de egyelõre egy abszolút középszerû munkára emlékszem...

Brilliáns könyv?

Dosztojevszkij, Flaubert, Mikszáth, Eco vagy Updike írt ilyeneket...
Sztem...
tpasztor 2009 jan. 31. - 16:59:34 Előzmény Vinogradov
Nem tudom, mi nektek a jó könyv, ha ez a középszer. Szerintem egy brilliáns könyv kitûnõ feldolgozása a film.
efes 2008 jan. 31. - 10:18:43
az hogy itt te elsõztél, akkor, amikor, semmi más, mint a közízlés valós állapota. :)) egyet beszélünk, amúgy.
Vinogradov 2008 jan. 30. - 21:58:59
Egyébként a film jóval több, mint egy bestseller adaptációja. A könyv erõs középszert képvisel, de a film igazán maradandót alkotott, és hogy mi mindennel, azt nagyon remélem, hogy nem kell taglalnom...
Vinogradov 2008 jan. 30. - 21:56:38
Jó, jó, biztos én vagyok rendkívüli mértékben elfogult, de nézzétek el nekem, hiszen nagyon szeretem és nagyra tartom ezt a filmet.

Másrészt szerintem Formannak minden filmje nagyon magasra helyezte a mércét és azt hiszem, hogy nagyon rangsorolni kellene õket és azt sem, hogy bármilyen szempontból is eltérõ szintû minõséget képviselnének, hiszen szinte mindegyik tökéletes.

Harmadrészt pedig továbbra is azt mondom, hogy nem jó dolog, hogy nekem kellett az elsõ hozzászólást írnom ebbe a topicba - mikor nem egy kis vacak film száznál is több hozzászólással rendelkezõ topikokat tud létrehívni.
Hihetetlen.

Negyedrészt pedig a Ragtime - mondott, vagy mondjon bárki akármit - egy tizes skálán egyértelmû tizes: és ettõl a véleményemtõl senki sem tud elántorítani, úgy hogy ha csak ezért akar valaki beírni ide, jobb, ha nem is próbálkozik!
efes 2008 jan. 30. - 20:22:03
szvsz nem a legjobb milos forman film, ezzel együtt persze jó film, mert pan forman minde filmje jó.

inkább azt mondanám errõl a moziról, hogy egy jól sikerült irodalmi adaptációt látunk, e.l.doctorow regényébõl. no, a regény nem az irodalom csúcsa, de jó erõs bestseller volt annak idején, tisztességes mainstream mû. a film is jó erõs, tisztességes mainstream.
Vinogradov 2008 jan. 30. - 20:17:01
Döbbenetes, hogy ide még senki semmit nem írt, holott ez minden idõk egyik legjobb Milos Forman filmje, vagyis a lehetõ legmagasabb kategóriába tartozik!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu