Rigoletto

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar operafilm, 114 perc, 1987

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A csalfa mantovai herceg udvari bolondja, Rigoletto javaslatára Ceprano grófné elcsábítását az asszony elraboltatása és férje, a gróf börtönbe záratása útján kívánja elérni. A grófné ezt számon kérő apja dühében megátkozza az őt kigúnyoló udvari bolondot. Amikor a herceg magának Rigolettónak a lányára, Gildára vet szemet, először szegény diákként udvarol a lánynak, majd tudtán kívül emberei őt is elrabolják azért, hogy rászedjék Rigolettót, aki lánya visszaszerzése érdekében bérgyilkos megbízásától sem riad vissza a herceg ellen forrongó bosszúvágytól hajtva. A felbérelt Sparafucile tévedésből a hűtlen szerelmeséért magát feláldozó Gildán teljesíti be Rigoletto bosszúját.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ibrahim 2015 dec. 15. - 21:11:45 10/10 Előzmény drProktor
Ami a Port honlapját illeti, teljesen igazad van!!! A régi sokkal jobb volt!

Ami az operát illeti: Nagy örömmel hallottam ismét magyarul, ahogy gyermekkoromban már több tucatszor.
Nagyon jó, hogy magyar feliratozással is meg lehet nézni. Nem mindenkinek olyan a dikciója, mint pl. Gregor Józsefnek volt, akinek még az olaszul énekelt szerepeinél is minden szót tisztán lehetett érteni. Ellenpélda az az - egyébként kiváló - szoprán énekesünk, akinek szinte egyetlen szavát sem lehetett érteni. (A nevét nem írom, mert szegénynek, betegsége miatt korán abba kellett hagynia at éneklést.
Nagyszerûek a szereplõk is (bár azt hittem, hogy a Radnai György; Simándy József; Osváth Júlia stb. felállásnál nincs jobb!)Az elõzõ megjegyzésem nem ezen opera szereplõire vonatkozott!
És nagyon jó a rendezés is! Nagy kár, hogy Horváth Ádám mostanában csak "teleregény"-nek csúfolt szappanoperákat rendez. A régi rendezései nagyszerûek voltak! Szerencse, hogy az M3 hébe-hóba azért hozza még ezeket is!!!
drProktor 2015 dec. 12. - 23:28:49
Olyan régen hallottam magyarul, hogy egészen meglpett.
Ezzel az új rendszerû honlappal nagyon nem vagyok kibékülve.
Nem értem, mi ez a magamutogató, hiperaktív, mániákus változtatási láz,
bizonyos egyedek a létjogosuétságukat akarják kényszeresen igazolni?
Számomra az ellenkezõjét igazolták. . .