Rögbi bunda

Bakancslistához adom
Necessary Roughness
amerikai vígjáték, 108 perc, 1991

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Texas állam Armadilos csapata négy helyet esett vissza. Ráadásul egy korrupciós botrány majdnem véget vet az egész futball-szezonnak. Így a derék edzőnek egy vadonatúj csapatot kell összeállítania...

Stáblista:

Szereplők

Paul Blake
Gennero edző
Rig edző
Suzanne Carter
Dean Elias

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ZedIzDead 2016 jan. 11. - 16:56:49
Ez a cím egy katasztrófa, még azt is figyelembe véve, hogy nem egyszerû ezt a szójátékot átültetni (és ami azt illeti, az eredeti filmcím se valami találó). Azon már túl vagyunk, hogy a foci nem rögbi. Na de elõször is a rögbibundát egybe kellene írni, másodszor a filmben nagyjából az elsõ 5 percben van szó bundáról, és ennyi is a szerepe a történetben, ti. emiatt születik új csapat, de ezután a sok más filmbõl is ismert csapatépítgetõs-hepiendes sztori következik. (Egyébként maga a film egész nézhetõ, és a címtõl eltérõen a szinkronszöveg is viszonylag szakszerû, például nem nevezik hátvédnek a quarterbacket, mint ahogy sokszor szokás, hanem korrektül irányító.)
stampo 2015 ápr. 27. - 19:26:12
Nem nézem meg, mert csak felpöccintem az agyam. El tudom képzelni, hány félrefordítás van még, ha az amerikai focit sikerült "rögbire" keresztelni.
-pandy- 2015 jan. 04. - 18:27:46 Előzmény Waikato
Valójában a rugby és az amerikai foci egy bizonyos generációnak ugyanaz. Még a régi vhs korszakból. ;)
offtopic
Waikato 2014 okt. 01. - 21:45:15
Nahát, a "rohadtul" szó fennakadt az vulgár-szûrõn :-DDD
Waikato 2014 okt. 01. - 21:42:50
"Gratula" a cím fordításához. Oké, hogy ez valószínúleg nem tegnap lett elkövetve, de szerintem már a 90-es években is tudta minden moziba járó egyén hogy az amerikai foci az rohadtul nem rögbi.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás