Rosamunde Pilcher: A múlt fuvallata

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wind über dem Fluss
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 87 perc, 2001

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Amikor még kisgyerekek voltak, Jenny és Patrick, meg voltak győződve arról, hogy az ember a szelet egyszerű füttyel előidézheti -, egy különös fütty az alvó szelet felébresztheti. Ezek az álmok viszont már régóta a múltba vesző emlékekké lettek. És az idillt jelentő csónak is már régen a víz alá került, ahol oly sokat álmodoztak együtt. Ugyan az évek során szem elől veszítették egymást, Patrick mégsem tudta a gyerekkori nagy szerelmét, Jennyt elfelejteni. Visszaérkezésekor már-már tervezgette a közös jövőjüket.

Az édesanyja, Anne születésnapja kapcsán Jenny néhány napra Londonból újra hazalátogat. Viszont az örvendetes születésnapi partira mégsem kerül sor. Anne éppen akkor tudta meg, hogy a cégvezetője becsapta, és a cége, egy jachtüzemeltető cég a csőd szélére került.

Kilátástalan a helyzet, amíg Patrick bátyja, Michael a nagy-nagy szükségben "megmentőként" meg nem jelenik, ugyanis Michael, időközben bankigazgatóvá avanzsált. Anyagi segítséget ígér, és rendkívüli módon törődik Jennyvel is. Azt, hogy a Jennyvel csak kalandvágyból flörtöl és mindent megtesz, hogy a hajózási vállalatot jutalék fejében beruházóknak átjátssza, csupán az öccse, Patrick tudja, vagy legalább is sejti.

Patrick nagy-nagy bánatára be kell látnia, hogy miként teljesül be Jenny egyik ifjúkori álma. Már gyerekként Patrick csak a legjobb barátja volt Jennynek, Patrick viszont a lányt rajongásig szerette, ő volt élete nagy szerelme, de ő csak Michael szerelmére vágyott. És Michael kalandor felszínességével sikeresen be is hálózza, meg is téveszti Jennyt, míg az egy telefonbeszélgetés véletlen tanújaként rájön, hogy Michael csak kihasználta a naivitását, és végre ráébred kit is szeret igazán.

Viszont nem csak Jenny számára elevenedik meg a múlt. John, Jenny apjának a testvére is hazaérkezik. Több mint harminc évvel ezelőtt a két testvérnek volt egy autóbalesete -, Jenny apja még a baleset színhelyén meghalt. Röviddel a szerencsétlenség után John szinte kimenekült az USA-ba és ott jelentős vagyonra tett szert. A hazatérése Anne és a lánya számára is teljes meglepetés. John most a pénzét felkínálja nekik, rendelkezzenek vele, hogy megtarthassák a jacht vállalkozásukat.

Kezdeti habozás után Anne belemegy a csábító ajánlatba -, azt viszont nem is sejti, hogy John sötét titkot rejteget… Ugyanis akkor, a végzetes balesetnél ő vezette az autót, amelyben meghalt a testvére, Jenny apja, még a tervezett házasságkötésük előtt. Amikor mindezt bevallja Anne-nek, ő visszautasítja John ajánlatát. Patrick a biofarmra hajlandó jelzálogkölcsönt felvenni, amit viszont Jenny nem akar elfogadni. A nagy izgalom következtében John életveszélyes szívinfarktust kap, csak azonnali műtéttel lehet megmenteni az életét. A végén mindenki megtalálja a szeretett nő oldalán a boldogságát, és Michaelt bank machinációi végül is rács mögé juttatják.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?