Rosamunde Pilcher: Családi titkok

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Stürmische Begegnung
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 87 perc, 1993

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Rebecca megtudja, hogy az édesanyja súlyos beteg. Ibizán megismeri Ottót, az anyja társát, aki pontosan elmondja neki, mi a baja az anyjának. Az anyja először mondja el Rebeccának a család történetét és azt kéri, hogy lánya az ő halála után látogassa meg a családot Cornwellben.

Stáblista:

Szereplők

Rebecca Bayliss
Joss Gardner
Grenville Bayliss
Lisa Bayliss

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i okt. 02. 08:57:27 10/10
Időközben elkészült Pilcher műveiből a 161. epizód is…

Rosamunde Pilcher - A szőtt álmok - Der Stoff, aus dem Träume sind (2021) - 161. epizód - A „Levél Singapore-ból” novella nyomán

Így módosul a filmismertetésem első, bevezető sora:
Rosamunde Pilcher – Viharos találkozás (Első epizód - 161 Pilcher filmből…)
Az írónő „Tengeri szél (1975) regénye nyomán
4/10
lakica 2020 aug. 12. - 13:02:28 4/10A könyv sokkal jobban tetszett
kifo2 2019 aug. 26. - 10:27:07 Előzmény grosz_i
Tetszenek az írásaid, grosz_i, és köszönöm :-))
10/10
grosz_i 2019 aug. 25. - 10:21:50 10/10
Rosamunde Pilcher – Viharos találkozás (Első epizód -150 Pilcher filmből…)
Az írónő „Tengeri szél (1975) regénye nyomán

Rebecca Bayliss, ifjú könyvkereskedő éppen az új lakását rendezi be Londonban, amikor eljut hozzá a hír, hogy az Ibizán élő édesanyja súlyos beteg. Ahogy megtudja a hírt Rebecca, szinte kapkodva, azonnal Spanyolországba siet.
Ibizán édesanyja élettársától, Otto Feddersen-től megtudja, hogy az anyja leukémiás és sajnos az életéből már nem sok van hátra. Az újbóli viszontlátás anya és leánya számára öröm és egyúttal fájdalmas is. Lisa örökül hagyja, elmondja a lányának a Bayliss család történetét. Olyan családtörténet, amit Rebecca először hall. A lány megtudja, hogy a nagyapja az ismert festő, Grenville Bayliss, aki a Boscarva birtokon él, Cornwallban, és ugyanott él egy nagynéni, Mollie és annak fia, Eliot, akik valamennyien megszakították Lisa Bayliss-szel a kapcsolatot. Eképpen Rebeccára hárul az a feladat, hogy anyja halála után Cornwall-ba menjen felkutassa a rokonsági szálakat és felvegye a nagyapjával a kapcsolatot.

Boscarván barátságosan fogadják Rebeccát. A lányt elbűvöli Cornwall varázslatos tája, a pompás ház, amelyben a Grenville nagypapa él. Grenville erős, lenyűgöző személyiség – nyers, viszont szívélyes ember, és boldog, hogy végre az unokakislányát karjaiba zárhatja, megölelheti. Ugyanakkor Rebecca szinte azonnal érzi azt is, hogy Boscarván nincs minden rendben. Nagypapa bánatára a lány unokatestvére, Eliot komolytalan üzleti partnerekkel tart kapcsolatot. Nagynénje, Mollie barátságos, de felszínes személy és akkor ott van még Joss Gardner, egy fiatal régiségkereskedő, akivel Rebecca már egyszer Londonban véletlenül összefutott. Ki-be jár a Boscarva kastélyba és a régi, értékes bútordarabokat restaurálja.

Különösen Eliot gyűlöli Joss-t, aki Grenville engedélyével és támogatásával szabadon mozoghat Boscarván, bár nem tartozik a családhoz. Az elején Rebecca sem kedveli Joss-t, különösen a nyílt, egyenes modora kellemetlen számára. Viszont az unokatestvére, Eliot egyre szimpatikusabbá válik számára. Mégis Rebecca és Joss útjai egyre gyakrabban keresztezik egymást vagy Boscarván, vagy a környékén. A férfi iránt érzett bosszankodása ellenére, Rebecca mégis egyre jobban vonzódik hozzá, és egy napon Joss meghívását egy kávéra, a férfi lakásába – el is fogadja. Közben döbbenetes felfedezést tesz: a férfi pincéjében ott talál egy régi szekretert, ami anyjáé volt és egy ideje nincs meg Boscarván. Minden jel arra utal, hogy Joss a bútordarabot ellopta. Csalódottan és mérgesen hagyja el Rebecca a lakást.

Ugyanakkor további megválaszolatlan kérdések is felmerülnek Rebeccában Boscarvával kapcsolatosan: vajon milyen titkokat rejt a nagypapa műhelye, ahova évek óta senki sem teheti be a lábát? Ki az a "Sophia", akit nagypapa oly sok képén látni, anélkül, hogy az arca is látható lenne?
10/10
grosz_i 2019 aug. 25. - 10:20:11 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2019 jún. 18. - 05:40:39
Hol "Családi titkok", hol "Viharos találkozás" címmel megy.
Talavera 2019 márc. 08. - 09:23:27 Előzmény Herbst Ferencné
A csatorna annyira lenéz minket, akik ilyen filmeket nézünk, hogy nem méltat a film tartalmának ismertetésére ? Majd elfogy a néző mert internetről már sok film letölthető, visszanézhető. Erre kényszerítenek.
Sárosi Pálné 2018 nov. 28. - 19:31:26 Előzmény Herbst Ferencné
Egyetértek !!!
Herbst Ferencné 2018 nov. 28. - 17:47:22
Miért nem lehet a film ismertetőjét leírni. Nem gondolom, hogy nekünk kellene utána nézni s keresőben, egyre többet csalódom a port.-ban, pedig mindig szerettem!
korona777 2018 szept. 27. - 19:35:28
Rebecca megtudja, hogy az édesanyja súlyos beteg. Ibizán megismeri ottót, az anyja társát, aki pontosan elmondja neki, mi a baja az anyjának. Az anyja először mondja el Rebeccának a család történetét és azt kéri, hogy lánya az ő halála után látogassa meg a családot Cornwellben.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu