Rosamunde Pilcher: Eine Liebe im Herbst

Bakancslistához adom
romantikus dráma, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Michael Foster
Sally Wilcox
Peter Wilcox

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 márc. 16. - 19:47:51 10/10

Rosamunde Pilcher - Eine Liebe im Herbst - Őszi szerelem (2009) - A Clara néni cottage-a „Aunt Clara’s Cottage”

Sally Willcox már türelmetlenül várja lánya, Amy Miller doktornő hazaérkezését a reptérről. A lánya többéves Dél-Afrikai tartózkodása után visszatér Dél-Angliába. Hivatalosan azért, hogy ott lehessen megünnepelni az anyja születésnapját. Valójában pedig egy szerencsétlen szerelmi kaland után mondta fel a fokvárosi kórházi állását, és most nem tudja mihez is kezdjen az életével.

Peter Willcox sok munkára és a cég érdekére hivatkozva otthon hagyja a feleségét, de nem a reptérre megy a lányáért, hanem a Southgate hotelben találkozik a tárgyalásra érkező másik szövetgyártó cég vezetőjével, akivel a fúziót eltervezte.
Amy alighogy leszáll Londonban, máris az Exceteri Kórházba hajt, ahol felkeresi dr. Judy Collinst, a barátnőjét. És nem csupán elbeszélgetnek egymással, hanem kivizsgálásra is sor kerül, ugyanis három hónapja Amy csomót érez a mellében, és retteg a legrosszabbtól. Ezenkívül lenne itt számára a kórházban egy belgyógyász orvosi állás is.

Amikor a kórházból továbbhajt, egy autóbalesetet okoz, ami az életét egy csapásra megváltoztatja. A másik jármű vezetője egy ékszerész, Michael Spiers a testvérének a vőlegénye. Majd meglepetésére felbukkan a vérszerinti apja Oliver Miller is, aki visszatért az Államokból, de nem kíván Amy vele hosszasan beszélgetni, otthagyja. Útban hazafelé összefut a nővérével, Vivian Wilcoxszal és őszintén örülnek egymásnak.

Vivian fotóművészetet tanult, különösebben nem sikeres a vállalkozása, pénz, befektetés kellene hozzá, az apjától viszont nem akar kérni. Sajnos már most is csak adóssága van. De a szerelemben viszont hatalmas szerencséje van, holnapra hivatalos a barátja egy koktélre, akit vőlegényként mutathat majd be a családjának… Másnap Amy elkíséri anyját a fodrászhoz és a Piers ékszerüzletház előtt ismét találkozik Michaelel, akivel elmennek egy tengerparti sétára, beszélgetnek, próbálják kitalálni, ki is a másik. Michael ékszertervező. És mivel már másodszor is találkoztak, ez már nem lehet véletlen. Másnap összegyűlnek a koktélra és be kívánják mutatni Vivian vőlegényét Amynek, mikor kiderül az nem más, mint Michael. Ő és Vivian Plymouthban ismerkedtek meg egy jótékonysági vacsorán és azóta tart a szerelmük, ami eléggé egyoldalú. Amy csalódottan szemléli a mostohatestvére boldogságát.

Másnap ismét felkeresi a kórházban a barátnőjét, Judyt, aki személyesen közli vele a jó hírt, a teszteredmény egyértelműen negatív. Közben felhívja Micheal telefonon Amyt, találkozót beszélnek meg a tengerpartra. A lány őszintén beszámol arról, milyen pánikban volt, mert a jobb mellében egy csomót fedezett fel, de szerencsére egész ártalmatlan dologról van csak szó, így van oka az örömre, szinte újjászületett, át tudná ölelni az egész világot. Kezdje hát velem, mondja neki Michael…

Az anyja, Sally Willcox házassága Peterrel is úgy tűnik, mély válságban van. Ugyan ő a cégtulajdonos, de a férje a cégvezető, és a cég üzletmenetébe nemigen avatja be a feleségét. Talán ők is válás előtt állnak. Sallynek az az érzése, hogy ő csak egy öreg bútordarab Peter életében. Majd amikor kiderül, hogy a férje még a születésnapjáról is megfeledkezett, az állítólagos cégfúzió miatt, akkor elege lesz mindenből és fejveszetten elmenekül a nagynénjétől örökölt egy kis tengerparti településen fekvő cottage-ba. Éppen ott találkozik volt férjével, Oliverrel, aki háziorvosként a településen praktizál, mert visszajött az Államokból, ott vett praxist és oda is költözött.
Oliver már régen ráébredt, hogy élete nagy szerelme Sally volt, de már nem kap újabb esélyt, mert Sally, amikor Peter szívinfarktust kap Vivian betegágya mellett, akkor már biztosan tudja, Petert szereti. Amy pedig nem csak kibékül az apjával, hanem orvosként is nagyszerűen tudnak együtt dolgozni. Michael szakít a menyasszonyával és Amy oldalán keresi a boldogságát.
10/10
grosz_i 2020 márc. 08. - 15:28:55 10/10

Pilcher - Gezeiten der Liebe - A szerelem hullámvölgyei (2008) - „Bridge of Corvie” - A Corvie híd novella nyomán

Debbie Mitchell mester-porcelánfestő az Oakwood család manufaktúrájában. Egykori jegyese volt a család legidősebb fiának, Davidnek -, míg a vőlegénye egy föld körülvitorlázása során Cornwall partjainál szerencsétlenül járt, és életét vesztette. Debbie továbbra is erősen kötődik az Oakwood családhoz és szerető gonddal veszi körül Irist, akinek a szeretett fia elvesztésének fájdalmával még mindig nem tudott megbirkózni.

Richard, David apja és egyben a cég vezetője is, nagyon szívesen összehozná Debbie-t a másodszülött fiával, Thomas-szal, hogy Debbie nehogy valamelyik konkurens cégnél kössön ki. Éppen új kollekciót kínálnak a japán üzleti feleknek és újabb kemence beszerzése is esedékes lenne, közli Thomas Debbie-vel, aki épp egy frissen szedett mezei virágcsokorral érkezik. Új motívumot keres a porcelánfestéséhez. Közben Thomas meghívja Debbie-t egy hétvégi partira, amit a nő tapintatosan visszautasít. Debbie romantikus díszítő motívumokat fest, amelyek nem csak Richardot, a volt vőlegénye apját bűvölik el, hanem minden bizonnyal a japánoknak is elnyeri majd a tetszését. Azonnal egy egész mintakollekció lenne szükség. Ugyanakkor Debbie közli vele, hogy ugyan náluk már úgyszólván családtagnak számított, de szeretne a vőlegénye két évvel ezelőtti halála után saját lakásába költöznie. A leendő apósa erről Debbie-t, Irisra hivatkozva, lebeszéli.

Edward Lawrence egy biztosítótársaság megbízásából már két hete merüléseket végez David vitorlás jachtja roncsánál. Egyik merülése során egy szerelmes leveleket tartalmazó kazettát talál; Debbie írta azokat Davidnek. A levelek mélyen meghatják Edwardot és nyomozni kezd e titokzatos nő után. Ugyanakkor kisebb búvárbalesetet is szenved, és barátnője, vagy inkább csak kolléganője, Maureen Baker, akivel ugyan már két év óta együtt él, ragaszkodna hozzá, hogy óvatosságból maradjon továbbra is megfigyelésre a kórházban és hagyjon fel a búvárkodással, térjen vissza az útikönyvíráshoz. Edward egyszerűen kijelenti, miért baj az, ha a munkája a szenvedélye is, és most már úgy érzi, közel van a célhoz, nem kívánja feladni. A nő válaszút elé állítja Edwardot, vagy felhagy az élete kockáztatással járó munkával és hobbival, vagy szakítanak. És a férfi Maureent nem tartja vissza. Később aztán a nő meggondolja magát, egészen gátlástalan eszközzökkel újra és újra küzdeni kezd Edward visszaszerzéséért.…

Iris együtt Debbie-vel egy-egy csokor virággal emlékszik szeretett fia eltűnéséről a hullámsírban - de legalább megtalálták volna a fiát és méltón eltemethették és meggyászolhatták volna… Thomas is arról győzködi apját, miért nem utazik el Irisszal egy hosszabb tengeri útra, talán így könnyebben fel tudná az anyja dolgozni ezt a családi tragédiát. Talán nem bízik a fiában? Nem arról van szó, az apja egy eljegyzést emleget, ami lendületet hozna a cég életébe is… Valóban az új service készlet lenyűgözi a japánokat, de az ellenlábas cég is akcióba kezd, de a műhelyvezetőnek is lesz ehhez még egy-két szava, ugyanis az eredeti dokumentációt az otthonába zárta széfbe…

Iris kimegy egyedül a fia jelképes sírjához, ahol megcsúszik a szirten, és Edward, aki már a helyszínem nyomoz, segítségére siet. Majd meghívja a nőt egy italra, ahol Iris alaposan beszámol a baleset előzményeiről, körülményeiről, amit Edward együttérzéssel végighallgat. A távozásukkor bekövetkezik egy véletlen találkozás az ott lévő David és Debbie sikert ünneplő párossal, amely az esemény további menetét gyökeresen megváltoztatja…

Később, érdekes módon a tárgyalásra induló Debbie mindkét hátsó kereke lyukas lesz… Ekkor ismét találkozik a környéken kutató Edwarddal, aki nem is sejtette, hogy ismét összefutnak. Szóval a férfi továbbra is útikönyvet ír Cornwallról, bár Debbie meggyőződése, arról már minden érdemlegeset megírtak. Megegyeznek egy következő napi vacsorában, este 8-kor egy vendéglőben, ami mindkettőjük számára kölcsönös szerelem kezdete lesz. Edward küzd önmagával, vajon hogyan közölje Debbie-vel, hogy a vőlegénye már nős volt, és a feleségével egy közös gyerekük is… Lehetnek-e ők valamikor együtt boldogok, hiszen mindketten vágynak erre a megérdemelt boldogságra…
10/10
grosz_i 2019 okt. 29. - 09:38:30 10/10


Rosamunde Pilcher - Őszi szerelem (?) (2008)
A Clara néni cottage-a „Aunt Clara’s Cottage”

Amy Miller doktornő több éves Dél-Afrikai tartózkodása után visszatér Dél-Angliába. Hivatalosan azért, hogy ott lehessen megünnepelni az anyja születésnapját. Valójában egy szerencsétlen szerelmi kaland után mondta fel a fokvárosi kórházi állását, és most nem tudja mihez is kezdjen.

Alighogy leszáll Londonban, máris egy autóbalesetet okoz, ami az életét egy csapásra megváltoztatja. A másik jármű vezetője egy ékszerész, Michael Foster a testvérének a vőlegénye.

Az anyja, Sally házassága Peterrel is úgy tűnik, mély válságban van. Talán ők is válás előtt állnak. Sallynek az az érzése, hogy ő csak egy öreg bútordarab Peter életében.

Amy fejveszetten elmenekül a nagynénjétől örökölt egy kis tengerparti településen lévő cottage-ba. Éppen oda, ahol a volt férje, Oliver nem régóta háziorvosként praktizál és oda is költözött.

Oliver már régen ráébredt, hogy élete nagy szerelme Sally volt. Talán ad neki a sors most egy újabb esélyt arra, hogy visszahódíthassa Sallyt?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu