Rosamunde Pilcher: Felhők az ég alján

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wolken am Horizont
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 1995

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Laura előtt virágzó jövő áll újdonsült férje, Alec Haverstock mellett, akit úgy szeret, mint eddig soha senkit életében. Azonban nem sejti, hogy Alec családja ravasz tervet eszelt ki boldogságuk elrontására. Cornwalli útjukon olyan hazugságokba keveredik Laura, amelyek veszélybe sodorják házasságát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2021 febr. 27. - 11:31:25 8/10

Rosamunde Pilcher – Felhők az ég alján (1995)
A „Nyáridő” című regény nyomán

Laura és Alec Haverstock nagy csendben Londonban házasságot kötött. A terhes Laura szerfölött boldog és reméli, ezzel abba is marad az örökös összehasonlítgatás Ericával, Alec első feleségével.

Sajnos az ifjú pár nem indulhat el a tervezett nászútjukra, Laura ugyanis elvetél. Alecnek sürgős üzleti útja miatt New Yorkba kell utaznia, ezért a feleségét elviszi Cornwallba, hogy ott a férje családjánál felerősödjön.

Laurát nagy-nagy szeretettel fogadja Alec unokatestvére Gerald, valamint a felesége Eve és a fiúk Ivan is. Csupán Sylvia, a család egyik közeli barátja, egyébként Alec gyerekkori szerelme viselkedik nagyon távolságtartóan vele szemben. Sylvia próbálkozik Alec lányánál, Gabrielnél Laura ellen intrikálni, aki apja miatt aggódva -, szintén ideérkezik Cornwallba.

Egészen felindultan számol be Sylvia Geraldnak és Eve-nek egy névtelen levélről, amiben azzal vádolják, hogy ő kergette a férjét a halálba. Minden amellett szól, hogy a levelet May, Ivan egykori, mára már eléggé szenilissé váló dajkája és nevelőnője küldhette.

Gabrielt Ivan nemcsak szeretettel üdvözli Cornwallban, hanem mindketten azonnal nagyon rokonszenveznek is egymással. Közben Gabriel is talál a postájában egy anonim levelet, amelyben Laurát azzal vádolják, hogy Alec-et Ivan-nel megcsalja. Minden jel arra mutat megint, hogy a levél az idős Maytől származik. Maga Alec is, aki időközben visszaérkezik Cornwallbe, gyanakodni kezd a feleségével kapcsolatban, amikor átnézi a névtelen levelet.

Dühösen és mélységesen csalódottan Laura elutazás mellett dönt és csomagolni kezd. Csupán Gabriel győzködése sikerül rávenni Alec-et, hogy bírja rá Laurát a maradásra… de az intrikák átalakulnak ördögi praktikákká, ami mögött egy háborodott elmét vélünk majd felismerni.
8/10
grosz_i 2021 febr. 27. - 11:28:04 8/10

Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író: Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt. Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot. Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett. Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta. A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu