Rosamunde Pilcher: Nyár a tengerparton

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Sommer am Meer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 1995

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Virginia Cornwallban tölti a szabadidejét nagynénjével, ahol beleszeret Eustace-ba, azonban az édesanyja hozzáadja őt a rangos, skót Anthony Keile-hoz. Tíz év házasság után Anthony halálos balesetet szenved, Virginia csak ekkor szembesül férje végrendeletének záradékával: gyermekei nagykorúságáig anyósa, Lady Keile kezeli a vagyont, Virginia-t pedig bármikor kitagadhatja. Virginia dacosan elviszi gyermekeit Cornwallba, ahol újra találkozik nagy szerelmével, Eustace-szal...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:50:42 10/10

Rosamunde Pilcher – Nyár a tengerparton (1995)
A Tengerparti románc című regény nyomán

Az ifjú Virginia Parsons évek óta a nyári vakációját nagynénjénél, Alice-nél tölti Cornwallban, és ott egészen jól is érzi magát ellentétben a nagyvilági anyjával. Ezen a nyáron elkíséri a nagynénje Virginiát egy nyári partira, amit Eustace Philips, egy jóképű ifjú farmer szervez a szűk baráti körének és a szomszédok számára.

Már az első találkozásukkor mindketten vonzódnak egymáshoz. Az elkövetkező napok és hetek során Virginia és Eustace rengeteg időt tölt egymással. Közben Virginia anyja, Rowena úgy gondolja, megtalálta az ideális férjet a lánya számára: a nemes földbirtokost, Anthony Keile-t. Már minden el is van rendezve lady Kyle és a kiszemelt férj anyja között.

Virginiát ez végtelenül megdöbbenti. Ő ugyanis egy egyszerű élet mellett döntött Eustace oldalán, és feltett szándéka, hogy harcba kezd a szerelméért. Biztos benne, hogy ezt a harcot együtt a szíve választottjával meg is fogja nyerni. De a férfi másként reagál, mint ahogy arra ő számított. Virginia nem is sejti, hogy nem a sors, hanem az anyja keze van a dologban. Mélyen megbántva az ifjú nő elhagyja Cornwallt és feleségül megy Anthony Keile-hoz.

A házasság viszont nem áll szerencsés csillagzat alatt: Anthony egy minden hájjal megkent, önző férfi, aki a feleségét rögtön az esküvő után meg is csalja.

Tíz évvel később Anthony és Virginia a két gyermekükkel egy nagyobb földbirtokon élnek Skóciában. Egy dadus neveli a gyerekeket. Anthonynak szeretője van és egészen nyilvánvaló mennyire boldogtalannak érzi magát Virginia ebben a házasságban. Válni akar. Egy heves vitát követően Anthony elhagyja a házat és a szeretőjéhez távozik, akivel nem sokkal később, a találkozásuk után halálos balesetet szenvednek. Lady Keile rábeszéli Virginiát, látogassa meg nagynénjét, Alice-t.
Ott újra szembetalálja magát Eustace Philips-szel. A fiatalasszony nem akarja tudomásul venni, hogy még mindig, a történtek ellenére -, szereti Eustace-t. Virginia nem is sejti, hogy ami elválasztotta őket, az egy végzetes félreértés volt.
10/10
Nanásnani 2019 jún. 02. - 16:43:22 10/10
A film magyar címe: Nyár a tengerparton (1995)
korona777 2018 júl. 28. - 13:07:27
színes, magyarul beszélő, német romantikus dráma, 1995., hossz: 89 perc
Virginia Cornwallban tölti szabadidejét nagynénjével, ahol beleszeret Eustace-ba, azonban édesanyja hozzáadja őt a rangos, skót Anthony Keile-hoz. Tíz év házasság után Anthony halálos balesetet szenved, Virginia csak ekkor szembesül férje végrendeletének záradékával: gyermekei nagykorúságáig anyósa, Lady Keile kezeli a vagyont, Virginiat pedig bármikor kitagadhatja. Virginia dacosan elviszi gyermekeit Cornwallba, ahol újra találkozik nagy szerelmével, Eustace-szal.