Sátánfajzat

Bakancslistához adom
Satansbraten / Satan's Brew
NSZK filmszatíra, 112 perc, 1976

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A fekete komédia főhőse, az anarchista költő, Walter pénzhiánnyal küzd, mivel a kiadója megtagadott tőle egy előleget. Különféle módokon próbál pénzhez jutni: egyik szeretőjét meggyilkolja, a másikból pénzt csal ki. De nem csak szeretői és a rendőrség gyilkossági csoportjának emberei elől kell menekülnie, hanem szókimondó felesége elől is, aki Walter legújabb költeményeit olvasva úgy érzi, mintha művész-férjében a nagy misztikus és homoszexuális német költő, Stefan George reinkarnálódna. Ez felkelti Walterben a homoszexuálisok iránti érdeklődést...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Walter Kranz
Luise Kranz
Ernst Kranz
Lana von Meyerbeer
Irmgart von Witzleben

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Anonym 2021 2021 máj. 03. - 13:33:19 10/10
Számomra kicsit nehezen értelmezhető ez a film, de a hiba valószínűleg nálam van. Olyan embereknek nem ajánlom, akik nem ismerik még a rendező filmjeit, mert ez nem biztos, hogy meghozza a kedvüket hozzá. Pedig zseniálisak a filmjei és ennél azért közértetőbbeket is készített. Viszont aki szereti az abszurdabb filmeket, annak tetszeni fog. A megvalósításra nem lehet panasz, a szokásos nívót hozza.
Kurt Raab nagyon jó alakítást nyújtott, mintha nem is ugyanaz az ember lenne ebben a filmben, mint a ''Miért lett R. úr ámokfutó''-ban.