Sherlock Holmes: Gyilkos elegancia

Bakancslistához adom
Dressed to Kill / Sherlock Holmes: Prelude to Murder
7 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 76 perc, 1946

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Nagy a kereslet az árverésen a dartmoori börtön egyik rabja által készített zenélő dobozokra. A probléma csak az, hogy a boldog vevők hamarosan holtan végzik, a dísztárgyaknak pedig lába kél. Sherlock Holmes - oldalán hűséges segítőtársával, Dr. Watsonnal - mint mindig, most is jó nyomon jár: szerinte a zenedobozok kódolt üzenetet rejtenek, amelyből pontosan megtudható, hová rejtettek el egy mesés vagyont érő zsákmányt.

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. John H. Watson
Hilda Courtney
Julian Emery
Cavanaugh ezredes
Mrs. Hudson

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2019 dec. 08. - 14:22:01 Előzmény feketevipera
Egyetértek! A filmből egy csomó minden nem derült ki. Például az, hogy honnan tudták az elkövetők, milyen és melyik zenedobozokat kell keresni? Egyáltalán hogyan lehetett a zenedobozba üzenetet kódolni?
10/10
Sorozat Sherlock 2016 márc. 13. - 20:31:28 10/10 Előzmény feketevipera
Szia! A viktoriánus korban már voltak görkorcsolyák és autók. (Az elsõ benzinmotoros automobilt Karl Friedrich Benz készítette Mannheimben 1886-ban, majd feleségének, Brethának köszönhetõen a találmány hamar elterjedt.) Ha beírod a keresõbe, hogy "Conan Doyle car", akkor a Sherlock Holmes történetek íróját is láthatod kocsival, maga is ült volánnál. Persze legtöbbünkben Jeremy Brett Sherlock Holmes sorozatából a hangulatos lovashintók élnek, de a gyerekek valóban közlekedhettek már görkorcsolyán is, mint más feldolgozásokban látni. Modernebb kor volt, mint így utólag gyakran hisszük.
10/10
Sorozat Sherlock 2016 márc. 13. - 20:30:16 10/10 Előzmény feketevipera
Szia! A viktoriánus korban már voltak és autók. (Az elsõ benzinmotoros automobilt Karl Friedrich Benz készítette Mannheimben 1886-ban, majd feleségének, Brethának köszönhetõen a találmány hamar elterjedt.) Ha beírod a keresõbe, hogy "Conan Doyle car", akkor a Sherlock Holmes történetek íróját is láthatod kocsival, maga is ült volánnál. Persze legtöbbünkben Jeremy Brett Sherlock Holmes sorozatából a hangulatos lovashintók élnek, de a gyerekek valóban közlekedhettek már görkorcsolyán is, mint más feldolgozásokban látni. Modernebb kor volt, mint így utólag gyakran hisszük.
feketevipera 2011 aug. 14. - 23:24:59
A vége olyan furcsa volt a filmnek, szerintem kicsit összecsapták a "megmagyarázós" részt. Lehet, hogy csak én vagyok hülye, de számomra nem derült ki, hogy kik voltak valójában ezek a bûnözõk, milyen kapcsolatban álltak a börtönben lévõ fickóval. Itt talán kevesebbet mutatnak meg Holmes briliáns logikájából, pedig ez általában jól le van írva az egyes történetekben, ott jobban megmagyarázzák, hogy mibõl jött rá a dolgokra. Plusz furcsa volt, hogy autók is szerepeltek a filmben, az eredeti történetekben emlékeim szerint nem igazán volt ilyesmi (bár már régen olvastam, így ebben nem vagyok biztos). Egyszer meg lehet nézni a történetet, bár én picit csalódtam benne.
Ford Mustang 2011 aug. 10. - 15:27:07
A film teljes hossza egész pontosan 71'
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu