Sírok között

Bakancslistához adom
A Walk Among the Tombstones
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 114 perc, 2014

Értékelés:

208 szavazatból
Szerinted?

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.
Bemutató dátuma: 2014. október 30. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Midnight67 máj. 31. 01:02:41 7/10
Sokkal gyengébbre számítottam, nem is terveztem megnézni, mert azt gondoltam, az egész film alatt egy temetőben fognak nyomulni az elkövetők. A vége valóban erősen sötét hangulatúra sikeredett, helyenként nagyon kellett sasolnom, hogy lássak valamit, ez kicsit levon az értékéből, de egyszer simán végignézhető krimi (és nem akciófilm - szerintem).
7/10
Findzs ápr. 18. 11:04:33 7/10
Kellemesen csalódtam a filmben 7/10.

Spoiler
Mondjuk az érdekes volt, hogy hátrabilincselt kézzel, hogy tudta levágni a saját csuklóját.
Spoiler
9/10
szabzero ápr. 17. 23:37:57 9/10
Azért jó elolvasni a hozzászólásokat a film előtt, mert a fikázók meg az 1 pontos agysebészek véleménye után, csak kellemes meglepetés érhet. Itt is ez történt, nem filmtörténeti klasszikus, de a célját elérte, simán vállalható alkotás.
6/10
Péterrrrrr ápr. 17. 11:43:56 6/10
Egyszer meg lehet nézni, de semmi nem indokolta, hogy ilyen hosszú legyen ez a film, és Liam Neeson nagyon bénán küzd benne. Annyira rosszul, hogy egyszer-kétszer megfordult a fejemben, hogy nyugdíjba mehetne már. Amúgy sem értem, hogy miért erőltetik az amerikaiak, hogy 60 meg 70 éves színészekkel még kőkemény harcosokat próbálnak eljátszatni. Ebben a filmben Neeson 60 éves. Nem találtak jobb szereplőt? De ha nem, akkor minek ez a sok verekedés? Egy 60 évesnek esélye sem lett volna a valóságban egy fiatal gyilkossal, sőt kettővel szemben.
5/10
Nótárius febr. 24. 23:57:46 5/10
Az általam oly kedvelt Liam Neeson-hoz mérten, részletezésre is méltatlanul gyenge színvonalú film, pl. valószerűtlenül nyámnyila "nem-dílerekkel".
sexykex 2018 dec. 07. - 12:38:52
A szörnyetegek közöttünk élnek. Ugyanúgy esznek, isznak, alszanak és szeretkeznek, mint a többi ember, hiszen hús-vér emberi szörnyek ők. Ha feldarabolnánk egy szörnyet egészen apró részekre, vagy tüzetesen átvizsgálnánk a koponyáját, semmi eltérést nem találnánk a többi emberhez képest. Tehát minden emberben ott lakozik a szörny is, de sokunknak sikerül őt háttérbe szorítani.
A filmben két embernek nem sikerült, előbujt belőlük és Liam Neesonra hárul a feladat, hogy megvédje tőlük a világot. Ha kedvelitek Neesont, vagy az ilyen szörnyüldözős filmeket, akkor biztosan tetszeni fog nektek is ez a mozi.
BlueTT 2018 dec. 06. - 01:25:30 Előzmény Trivia Showtime
Nyelvi vicc volt a hozzászólásom, erre kapok két művészeti definíciót.
Így is jó! Helytállóak. :)
Trivia Showtime 2018 dec. 03. - 18:57:16 Előzmény BlueTT
Nem egészen. A thriller elsősorban filmes műfaj, melynek neve az angol 'thrill' kifejezésből származik, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően a thrillerek általában egy félelmet ábrázoló archetipikus élményt mutatnak be.
A krimi (bűnügyi történet) ezzel szemben irodalmi és filmes műfajként is előfordul. Ezeknél nem minden esetben jelenik meg a félelem, ijesztés, rettegés, mint sajátos ismérv, legtöbbször inkább egy bűneset felderítése áll a fókuszban, nem feltétlenül a borzongás megjelenítése vagy előidézése.
Persze vannak közös pontok, kb. annyi, mint Hitchcock és Agatha Christie munkássága között... ;)
BlueTT 2018 dec. 03. - 17:26:40 Előzmény michael corleone
A thriller krimit jelent...
BlueTT 2018 dec. 03. - 17:17:30 Előzmény kino pioneer
Így van...
Vídiafej 2018 okt. 06. - 00:13:22 Előzmény cellasto
kibaxot 1xű..tőcsd le
8/10
cellasto 2018 ápr. 02. - 21:47:57 8/10
Még ha valami emberi időben is adnak akkor talán még tudnám nézni…
10/10
vcse 2018 ápr. 02. - 18:30:02 10/10
Nagyon izgalmas, végig lekötött.
A 18-as karika indokolt a brutális részek miatt.
kino pioneer 2017 nov. 15. - 01:02:54
Ennyi fanyalgó, nagyokos embert, aki itt osztja az észt. Nem semmi.
Éppen ezért megírom elsõ hozzászólásom, mert ezt már nehéz elviselni.
Lehet vitatkozni kinek mennyire tetszik vagy sem a film, de azt leírni, hogy semmire sem emlékszik rövid idõ után a filmbõl vagy 3-5 pontot adni a filmre eléggé túlzó cselekedet.
A film alapvetõen nem akciófilm, ha megnézitek az eredeti besorolását, akkor láthatjátok, hogy krimi, dráma. És ez valóban egy kõkemény dráma. Akit a film sötét hangulata nem érint meg és egy pörgõs akciófilmre számít az lehet valóban csalódik. De ez nem a film hibája, hanem azé aki úgy ül le, hogy nem tudja mit is fog megnézni.
Másrészt ebbe a filmbe az ember bele tudja élni magát, annyira gyomorforgató, amit a két elmebeteg páros elkövet, hogy ha egy kicsit is a férj szerepébe éljük magunkat vagy éppen a végén elrabolt kislány apjáéba, akkor érezhetjük mekkora fájdalmon ment, megy keresztül és igazán utálni tudjuk a negatív szereplõket, többek között megértjük, hogy a férj miért a saját kezébe akarja venni az igazságszolgáltatást. Aki ezekkel nem tud azonosulni azt sajnos megfertõzte a közönyösség. A film részben pont erre épít, a részben drámai vonulatra és hogy bemutatja mennyire beteg a társadalmunk ahol ilyen emberek köztünk élnek.
Moziban láttam anno, akkor is tetszett és most megnézve másodszorra is ütött.
Elsõsorban a hangulata fogott meg, de érdekes a nyomozás, az ügy felgöngyölítése, a sztori, a zene, a képi világ és pont ezért kilép a tucat akciófilmek sorából. Természetesen az alakítások rendben vannak, engem igazából talán a kábítószeres testvér szerepe, alakítása idegesített. A fekete fiú szerepe meg igen is indokolt volt a filmben, mert ez anélkül egy túlságosan rágós mócsing lett volna. A fõszereplõ nyugger detektív karaktere igazán vele együtt bontakozik ki. Ebbõl látszik, hogy nem csak egy érzéketlen zsaru, aki kiégett, hanem annál sokkal több.
Persze nem tökéletes a film, lehet ennél többet is ki lehetett volna még hozni belõle, talán, ha a gyilkosok indítékait jobban (azonkívül, hogy beteg állatok) megismerjük, ha az elõéletükre jobban rávilágítanak, esetleg korábbi bûnesetekkel is, sõt talán ha a jellemükre jobban rávilágítanak és kicsit eszesebbek, tökösebbek, mert a filmben elég semmitmondóak voltak.
Nálam ez a film összességében simán 7-7,5 pont körül van így. és többször is meg lehet nézni, bár nem állítom, hogy rögtön a mozi élmény után 1-2 hétre.
8/10
Sárkányírtó 2017 nov. 15. - 00:50:08 8/10
Jó hangulatúra csinálták meg a filmet. A történet, bár nem volt benne semmi átütõ, nem volt egyszerû, így sejthettem volna, hogy regény alapján készült. Azoknak szokott az átlagnál jobb története lenni.
7/10
Omega12 2017 szept. 19. - 22:34:39 7/10
Elrabolva 4.
Egyébként nem rossz film.
6/10
idõjós1010 2017 jan. 10. - 23:37:50 6/10
Jóindulatú hatos :-) Ennyire értékelem a filmet.
....mert bár nem volt ez rosszul összerakva, tényleg komolyan lett véve a sztori, de tulajdonképpen unatkoztam alatta. Pedig nem vagyok kiéhezve én sem a puskaporra, mégis talán most egyrészrõl túl kevésnek találtam azt is, másrészrõl meg nincs igazán atmoszférája a filmnek. Olyan érdektelen az egész. Darab kedvelhetõ karakter sincs benne, és bár mégegyszer mondom, komolyan lett véve a sztori, mégis egykaptafás, tucatszerû az egész.
7/10
michael corleone 2016 jún. 09. - 08:55:17 7/10
Én is a szokásos Neeson akció filmre számítottam,faék sztorival.Thriller a film egy kis krimis felütéssel,hasonló témában sokkal jobb filmek vannak mint ez de nem volt rossz.10/7.
3/10
Istenasszony 2016 máj. 11. - 09:01:55 3/10
Iszonyú gyenge film. Tele logikai bakikkal, érthetetlen/életszerûtlen szituációkkal. Liam Neeson továbbra is a "kõkemény vagyok, és bárkit kivégzek már a nézésemmel" szerepét játssza, mint kb. az összes filmjében. 2 órát elpazarolni, erre?! Kár volt.
8/10
King Diamond 2016 ápr. 22. - 19:55:13 8/10
Így van, nem egy szokásos Liam Neeson akciófilmre kell számítani, mint ahogy elõttem is írják. Aki egy Elrabolvára számít, az valószínûleg csalódni fog. Már vagy két hete tervezem megnézni a filmet, de egyszerûen nem volt idõm rá ezidáig. Jó volt, nekem tetszett. Bár, most olvastam az IMDb-n, hogy ez egy regényciklus egyik könyvének/kötetének a feldolgozása. Sõt, volt már egy korábbi film is, ahol ez a Matt Scudder nyomozó volt a fõszereplõ, csak ott Jeff Bridges játszotta (azt sem láttam még). Nem tudom, hogy milyenek a regények, hányat filmesítettek már meg belõlük, de ez elég jó lett. Ha ilyen a könyvnek/könyveknek is a hangulata, akkor még jobbak lehetnek valószínûleg. Mert engem az még ugyan megfogott. Egyáltalán nem azt várom el Neesontól, hogy csakis ultrapörgõs akciófilmekben szerepeljen, ez is remekül állt neki, illetve az Éjszakai hajsza is nagyon jó volt, pedig az sem volt egy akciódömping. A történet elég jó volt, aki ebbõl egy hét után semmire nem emlékszik, az egyáltalán nem tudja beleélni magát egy-egy film történéseibe. Még ugyan kemény történet volt ez. A színészek is jók voltak, persze Liam Neeson itt a "nagy név", õ a legismertebb, aki miatt a legtöbben megnézik. Végig feszült hangulatú volt, semmint unalmas. A zene tényleg remekül támogatta az atmoszférát, és a magyar hangokkal sem volt problémám, jó, hogy Csernák János volt itt is Neeson magyar hangja. Az mondjuk engem is érdekelne, hogy miért húzódott majdnem egy évig a film magyar szinkronos megjelenése.
Fõleg a hangulata és a szép tájak, helyszínek miatt tõlem 8/10-et is megkap.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu