Sodródva

Bakancslistához adom
Rudderless
amerikai filmdráma, 105 perc, 2014

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Sam, a sikeres reklámszakember életét kettétörte fia halála. A férfi egy vitorláshajón lakik, és a fájdalmát italba fojtja. Egy nap talál egy dobozt, ami tele van a fia kazettáival és dalszövegeivel. Felfedezi, milyen tehetséges volt, és a dalainak köszönhetően úgy érzi, mintha újra vele lenne. Elhatározza, hogy megtanulja és előadja azokat a helyi bárban. A dal megragadja Quentint, a fiatal zenészt és a két barátját, akik úgy döntenek, hogy rock'n'roll bandát alapítanak. A zenekar meglepő sikert arat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Istenasszony 2016 júl. 05. - 09:29:20 9/10
Remek film. Nagyon jók a zenék, a sztori, engem végig lekötött, és nagyon jól szórakoztam. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg, mert tényleg üdítõ.
5/10
Sztrogacsev 2015 ápr. 21. - 15:08:56 5/10
Egy nagyon jó film lehetett volna ebbõl... Sajnos nem lett. Az alapötlet hiánypótló, a story jó, a dalok se rosszak de minden más nagyon gyenge. Az elsõ 20 perc után ki akartam kapcsolni, de aztán erõt vettem magamon, és onnantól hogy eljutottunk a dalokig, egész nézhetõ lett. A színészi alakítások B kategóriásak, hiteltelenek. A rendezés a forgatókönyv összecsapott, a vágások is rosszak. Sok a sablonos jelenet, és nagyon "amerikaira" sikeredett. Az egész filmet a zenék és az alapötlet elgondolkodtató volta cibálja el a célvonalig. Plusz fél óra szerintem sokat segített volna a karakterek kiforrottságán. Az in medias res kezdés nem tesz jót a dolognak. Kicsit olyan érzés, mintha a forgatókönyvíró is csak kötelezõen lefutandó körnek gondolná a bevezetést és szeretne rajta a legegyszerûbben, leggyorsabban túlugrani, hogy aztán a zenéé legyen a fõszerep.
Sajnos nem tudom ajánlani a filmet, de storyn való gondolkodást mindenképpen.

SPOILER
A nem megfelelõ felvezetés miatt, értettem ugyan a "csavart" a filmeben, de semmilyen hatása nem volt. Másrészt meg ha valaki tömeggyilkos és öngyilkos lesz, az nem ilyen dalokat ír, a szülõk, hozzátartozók nem így viselkednek a halotti toron. Valahogy az egész ügy sántított picit és ezért hiteltelen volt.
Az alapgondolat, hogy tettes gyerek szülei mit élhetnek át, hogyan dolgozzák fel a tragédiát, mindenképpen dicsérendõ. Kár, hogy a kivitelezés nagyon gyenge lett.
8/10
Delaco 2015 ápr. 19. - 12:51:17 8/10
Belenéztem, megfogott. Meglepõen kellemes film, kellemes zenékkel, életszagú befejezéssel.
adamnagysweetmovie 2015 ápr. 17. - 22:19:20
Quiz Kid Donnie Smith (Magnólia, emlékszik valaki?) elsõ mozirendezése.
(Kép)magnóra, osztók!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu