Steve Jobs

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi film, 123 perc, 2015

Értékelés:

107 szavazatból
Szerinted?

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.
Bemutató dátuma: 2016. január 14. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sladka_pani jún. 02. 22:04:30 8/10
Kifejezetten tetszett :) 8/10
andru1@freestart.hu ápr. 24. 03:03:18 Előzmény meridian74
A vevőnek mindig igaza van mondatot nem szó szerint kell érteni szerintem. Az értelme az, hogy egy kereskedőnek és szolgáltatónak nem szabad vitába szállnia a vásárlóval, arra kell törekednie, hogy a vásárló ne haraggal hagyja ott az üzletet. Egy rossz vélemény többet tud ártani a cégednek, mint 1000 jó. Emiatt sok potenciális vevőtől eleshetsz a későbbiekben. Ezért, ha a vásárlónak ténylegesen nincs is igaza, jobb ráhagyni, vagy valamilyen alternatív megoldást találni számára. A lényeg, hogy ne távozzon rossz szájízzel és ne keltse a céged rossz hírnevét.
6/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 07. - 21:24:28 6/10
Kate Winslet, Michael Fassbender jól játszott, miattuk néztem meg a filmet, amely néha elég unalmas volt. Ad képet Steve Jobs jelleméről, hogy milyen volt.
4/10
idõjós1010 2017 márc. 04. - 18:31:00 4/10
Ad némi képet Steve Jobs jellemérõl, ami talán elegendõ is volt a filmbe, viszont ami a márkát illeti, 123 percesre nyújtva a játékidõt, igencsak elenyészõ a hasznos információmennyiség benne. Hosszú, elnyújtott párbeszédek. Rengeteg, elfecsérelt idõ, a kislányára, és a körülötte folyó vitára. Töbször látunk izgatottan várakozó, tomboló tömeget, de szinte egyszer sem tárul elénk, amit õk késõbb látnak a színpadon. Bemutatják végül a (98-as ?) iMac-et, de nem jut el a felhasználóig. Nem követi a film tovább, a sorsát. Unalmas, ingerszegény, és minimális helyszín, hatalmas ûrökkel. Nem volt sajnos sem dokumentumfilm jellege, sem mozifilm jellege. Sem óriási információmennyiséggel nem halmozott el ez a darab, sem drámával. Olyan csupasz, és egyszerû. Nem tudom hová tenni. Kínlódás volt az egész. Az pedig végképp nem lett világos, mért várta ekkora tömeg, ilyen óriási izgalommal azt a terméket, mely újra, és újra bukás vált, hisz abszolút nem felhasználóbarát.
Én azt vártam volna a filmtõl, hogy picit talán majd megkedvelteti velem a Apple termékeket. Tényleg hagytam volna magam rájuk beszélni, de most még messzebb állt tõlem, mint valaha :-D nem arról gyõzött meg, hogy különleges, hanem éppen arról, hogy egy rögeszmés ember, borult agyszüleménye. Nem vagyok igazán "mûvelt" az informatikában, de azt volt szerencsém tapasztalni, hogy egy Huawei P9-es, gyakorlatilag szana szét alázza az iPhone 7-est. Gondolom a PC detto ugyanez. Sajnos nem derült ki a filmbõl, hogy mi fut most egy apple Pc-n, de ha nem windows, akkor bármenyire is sikeres ma a vállalat, biztos vagyok benne, hogy csak fele anyira az, mint amennyire lehetne windows oprendszerrel.
offtopic
tombenko 2016 szept. 04. - 17:20:25
Láttál volna egy winest! :D
3/10
katom 2016 szept. 04. - 13:50:40 3/10
Én a 90-es évek végén dolgoztam Macintosh gépen, egy fos volt, szinte használhatatlan. Ez a film se sokkal jobb. Unalmas, vontatott, eddig se sokat tudtam Steve Jobs-ról, de a film sem segített abban, hogy jobban megismerjem. Nem is értem, hogy kinek/kiknek készült igazán. Nálam 3/10.
U.i.: egy hét végén néztem meg az Aljas nyolcassal, mindkettõ hatalmas csalódás volt.
meridian74 2016 márc. 31. - 15:46:07
NA ez is csak ereõsíti azt, hoyg gennyes egy társaság ez az Apple...
index dot hu/tech/2016/03/31/meg_egy_iphone-t_feltor_az_fbi/
meridian74 2016 márc. 29. - 01:47:59 Előzmény Findzs
"De halottakról jót vagy semmit."

Nem, nem... ez el van torzítva. A halottakról csak IGAZAT vagy semmit. Így helyes.
meridian74 2016 márc. 29. - 01:40:52
az említett dokufilm a youtube-on - és beállítva az apple-s részhez :)
https://youtu.be/lJ_5OyF6uOM?t=1969
meridian74 2016 márc. 29. - 01:31:35 Előzmény blaze86
"A film "érzésre" hajaz egyébként a Közösségi háló c. filmre, ugyanúgy nem szeretjük meg a fõhõst,"

Na, az a film legalább nézhetõ volt valamennyire, de ez a film elégé lapos volt... mondjuk 2 dolgot megjegyztem belõle. AZ egyik, a vevõvenk mindig igaza van azt egy másik vásárló találta ki. Ez nagyon is igaz. Hogy is lehetne igaza? Akkor minden egyes reklamációját el kellene fogadni, még az irreálisakat is. Legfeljebb a vevõnek lehet jó vagy rossz véleménye a termékrõl vagy szolgáltatásról, de semmi több.
A másik, hogy a büdös életbe nem veszek iAkármicsoda terméket mert totálisan zárt, semmivel nem kompatibilis. Ezt eddig is tudtam, hiszen láttam mások hörgésdét akik konkrétan használták is, és problémájuk támadt vele. (Még dokufilmet is generált, a "A Villanykörte Összeesküvés A Tervezett Elavulás története" címût.). És ez az egyetlen amiben különbözik más termékektõl. Ez pedig nem jó. Akárhogy is festik színezik, szagosítják, végül úgyis beleszalad ebbe a fogyasztó.
Custom House for ExCeL 2016 márc. 20. - 10:42:23
A legkevesebb, amit Steve Jobsról el lehet mondani az, hogy érdekes figura volt. Hogy hogyan sikerült errõl az emberrõl a világ legunalmasabb filmjét elkészíteni, az számomra talány. Senkinek nem ajánlom, idõpocsékolás.
3/10
pihes 2016 márc. 15. - 14:32:01 3/10
Elõfordult már, hogy ebben a kategóriában is, sok jó film született. Ráadásul, itt a számítógépek fejlõdésérõl is szól.
Sem képi világában, sem a párbeszédek, nem hozták a színvonalat.
Nem tetszett, unalmas volt.
Mikkamakkamocska 2016 márc. 15. - 12:23:20
jobb lett a világ, hogy meghalt és remélem a sok hasonló szociopata is követi , még van remény
Commodus 2016 márc. 15. - 08:10:52
Halottakról is lehet "rosszat" írni..., az igazságot mindenképp.A tény, hogy többet már nem vesz levegõt, nem változtat azon az emberi mínõségen, amit életében képviselt.Mondjuk az, hogy LSD mámorban szövi a céggel kapcsolatos terveit, számomra nem releváns értékmérõ, tõlem aztán Jobs fellegelhetett volna egy egész cannabis ültetvényt, ha ennek hatására olyat alkot, amitõl többek leszünk, amitõl a világ elõre megy, ami nagy haszonnal bír az úgynevezett "emberiség" számára - legyen ez mégoly elcsépelt kitétel is - én azt gyanítom, nem alkotott olyat.Én az almát, még mindig inkább a "Nagy Almával" azonosítom be - gyengébbek kedvéért New York - és nem azzal a sznob idiótáknak készült elektronikai szeméttel, amit Jobs a világra zúdított.
9/10
vászonpeti 2016 márc. 15. - 00:21:30 9/10
Nem dokumentum film, akit a részletes tények érdekelnek, másik filmet kell keressen. Ugyanakkor - szerintem - azok fogják élvezni , akiknek nem ismeretlen az Apple és Steve Jobs története, sok életrajzi eseményre van benne utalás, vagy arról szól anélkül, hogy érthetõen ki lenne fejtve. Jobs néhány személyes konfliktusa van a fókuszban, elhelyezve az Apple történének egy szakaszában. Az emberiség töténete sokszor múlott öntörvényû , a többséggel, akár a többség jóérzésével, szimpátiájával szembemenõ konok embereken, hol jó, hol rossz irányba. Akárcsak Steve Jobs, aki mint ilyen, mégis szerethetõ. Ha valakit érdekel az életrajz ajánlom ezt a köynvet: https://www.hvgkonyvek.hu/steve-jobs-eletrajza
1/10
Findzs 2016 márc. 14. - 15:10:36 1/10
Steve Wozniak elektromérnök nélkül sehol se lett volna az apple.
Steve Jobs "csak" igazgatta az Apple dolgait nélküle is megvolt a cég 1985-1996 -ig.

Láttam pár doku filmet az ügyben ahol még Wozniak is szerepet vállalt és amit ott is bemutatnak Jobs -ról hát nem igazán volt szimpatikus.
Pl.: LSD mámorban találta ki a céggel kapcsolatos dolgokat.

Szóval túl van egy kicsit misztifikálva ez az ember.
De halottakról jót vagy semmit.

Az apple termékek is túlárazott divattermékek sem mint valódi használati értékkel rendelkezõ eszközök.
Egy 20 ezer forintos lg telefonnal is ugyanazokat meg lehet csinálni.
10/10
beszelo86 2016 márc. 03. - 08:42:37 10/10 Előzmény keysme
Az Oscar számomra nem mindig mérvadó, méghozzá azért nem, mert elsõdlegesen politika, azután minõség. A díjazásokban közrejátszó elemek:

- közönségsiker;
- promóció;
- internetes követések száma, imdb-pontok;
- egyéb fesztiválokon való szereplés;
- téma aktualitása;
- adott színész esetében a vásznon való szenvedés hányada, illetve az Oscar-mellõzések száma.

Számomra DiCaprio bukása abban áll, hogy díj ide vagy oda, nem egy komplett karaktert, hanem egy élethelyzetet láttam tõle, és azt sem teljesen hihetõ módon megjelenítve.
eIemes 2016 febr. 29. - 09:26:59
Igen, valaki biztosan érti.

Lehetséges magyarázat: kevesen nézték.
Talán ha a Magyar Filmcímkitaláló Intézetnek van vér a pucájában, és "István dolgozik" címmel vetítik, többet hozott volna.
timaco 2016 febr. 29. - 08:44:26
Január közepén mutatták be a filmet, ma február 29.-én szerettem volna megnézni. De már nem adják. Érti valaki ezt?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu