Sybill

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar operettfilm, 114 perc, 1980

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"Kis Petrovom, remélem megbocsátja, hogy búcsú nélkül hagytam el magát..." - egy melódia, mely sokak fülében cseng. A Sybill nemcsak Karády Katalin nagy szerepe volt az 1940-es években, hanem azóta is folyamatos népszerűségnek örvend, csakúgy, mint az operett műfaja. Jacobi Viktor nagyoperettjének 1980-ban készült gyönyörű feldolgozásával kedveskedünk ezúttal nézőinknek, Pitti Katalinnal, Leblanc Győzővel, Kovács Zsuzsával, Maros Gáborral és Haumann Péterrel a főszerepben.
A cári Oroszországban játszódó történetben Sybill a francia primadonna és Petrov testőrhadnagy szerelemre gyulladnak egymás iránt. Egy vidéki város kormányzójának estélyén látja viszont egymást a szerelmespár: az ezredétől megszökött Petrov és a gyönyörű asszony. A szökött tiszt letartóztatását elkerülendő, szerepcserékre és félreértésekre kerül sor, mígnem minden elrendeződni látszik a szerelmesek között.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Joan Fontaine 2020 dec. 25. - 18:22:29 6/10

Tudom, hogy amit írni fogok, csak részben tartozik ide, mivel erről az operettről van szó, csak más előadókra szeretnék utalni. Viszont nem volt olyan topic, amibe be tudtam volna tenni.
Nem rajongok az operettért, de ha már arról van szó, akkor a kedvencem az Illúzió a szerelem c. dal, mely pedig a Sybillből való. Nos ezt a duettet szépen éneklik itt is, mégis, a számomra legideálisabb változatot másokban találtam meg.
Azt hiszem, ennél szebben és hitelesebben ezt nem lehet tolmácsolni, különleges szépségét pedig az adja, hogy igaz, mert a előadók valóban társak.
Kalmár Magda-Mersei Miklós: Illúzió a szerelem...

https://www.youtube.com/watch?v=OO7IotBeLt4
yuri 2016 szept. 10. - 23:33:00
Nem értem, miért kell a fõszereplõk felének nevét lespórolni! Bende Zsolt, Maros Gábor vagy Farkas Zsuzsa nem érdemelte volna meg, hogy ide írják a nevét?