Számokba fojtva

Bakancslistához adom
Drowning by Numbers
angol-holland filmdráma, 119 perc, 1988

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Különös történet három asszonyról, akiknek férjei hasonló módon távoznak az árnyékvilágba. A három nőszemély ugyanis egymást utánozva megfojtja őket. Az egyik férfi a fürdőkádban végzi, a másik a tengerbe fullad, a harmadik egy medencébe. A három nő abban reménykedik, hogy megússzák a gyilkosságokat, különösen, hogy a halottkém rokonszenvez velük. A halottkém és a különc fia igazán ügyes játékosok, mindenkit meggyőznek, hogy csatlakozzanak hozzájuk a szex és a halál játékában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Sadenal 2014 szept. 22. - 23:01:58 6/10
Nem nagyon érettem a filmet, de az atmoszféra érdekes, Nyman meg szerelmem, úgyhogy akármennyire is nem tetszett ez a film, meg fogom majd nézni a többit is elõbb vagy utóbb. :D


6/10
nuiii 2013 dec. 16. - 19:23:32
Hú, ezt ma leadja a cinemax. Úgy látszik lassan leadják az összes Greenawayt. A kedvenceim a Zed & Two Noughts és a Rajzoló, de utána egybõl ez jön. Köszönjük, cinemax!
Coleman 2012 ápr. 09. - 15:57:52
A film eleje gyomorforgató, aztán, ha jól belegondolok az egész az. Rohad minden, kívülrõl és belülrõl. Greenaway vélhetõen sosem lesz a kedvencem, de el kell ismerni: az elmúlt évtizedek legeredetibb filmesei közé tartozik, aki saját univerzumot teremtett, nem kis dolog.
nagi 2009 febr. 28. - 01:12:56
Én is régen láttam már a filmjeit, de az akkori érzéseket idézte fel bennem, amiket írtál. Pont most írtam hasonlókat a Rajzoló szerzõdése topicba :).
Nagyon szeretném még megnézni a Genfi lépcsõket, mert pont akkor jártam ott, amikor a városban felállított a rendezõ egy csomó dobogót, amelyekre felmehettél és egy egyszerû papírmasé vagy furnérlemez - vagy hasonló - lapba vágott lyukon keresztül megnézhetted a város egy részletét, amelyet õ akart megmutatni. Sajnos nemigen van rá reményem, hogy megtudjam, milyen film született ebbõl, sztem Mo-n soha nem forgalmazták :(.
nagi 2009 febr. 25. - 23:31:58
Huh, hát kicsit sokkoló volt (ez volt az elsõ Greenaway-filmem), de beleszerettem. A rendezõbe is. És Michael Nyman zenéjébe is.