Szebb holnap 2.

Bakancslistához adom
Yinghung bunsik II
18 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi krimi, akciófilm, 105 perc, 1987

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A hongkongi rendőrség egy nagyszabású pénzhamisítási ügy leleplezésére készül. Az egyik gyanúsított Lung Si a rettegett triádok egykori tagja, aki jelenleg egy hajógyár tulajdonosa. Az ügyre Kitet, a fiatal zsarut állítják, aki beépül az egykori bűnöző családjába. Mikor a börtönbüntetését töltő Ho megtudja, hogy öccsét küldték a veszélyes feladatra felajánlja segítségét a rendőrségnek és öccse segítségére siet. Éppen jókor érkezik, mert egy üzleti összejövetelen orvul megölnek két fontos triád tagot és a gyilkosságot a bűnözők útjában álló Lungra terelik. A bosszú elől a biztonságosabbnak tartott New York-ba menekítik a férfit. A két testvér pedig együtt ered a gyilkosok nyomába.
Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Szereplők

Ken Gor/Mark Lee
Kit Sung/Billie
Ho Tse Sung
Lung Si
Wu felügyelő
Mr. Yiu

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
The Man Who Laughs 2010 aug. 28. - 14:29:08
Még Szebb Holnap/Szebb holnap 2.
(Better Tomorow 2/ Yinghung bunsik II)

Teljesen méltó folytatása az elsõ (stílus teremtõ-klasszikus) résznek. A történetben vannak apró botlások (amikor az elõzmény való életbeli kultuszára reflektál a film az kicsit nem illet oda szerintem, illetve a film közepén amikor Lung (Dean Shek) és megörül kicsit megáll az egész és van egy enyhe camp jellege, ahogy Chown Yun-Fat visszahozásának is, de hiba lett volna, ha nem szerepel). Ezektõl eltekintve viszont jól kidolgozott és kelõen drámai. John Woo rendezésére mesteri, még, ha a filmet nem is egyedül vágta meg. A színészek is remek játékot nyújtanak (különösen Dean Sheak és természetesen Chow Yun-Fat). Egy rossz alakítás van a filmben, egy mellékszereplõ maffiózóé, de õ kb. 5 percet szerepel és két mondata van. A többi szereplõ mind remekel. Nem is igazán éreztem az ázsiai filmekre jellemzõ túljátszást, ami furcsán hat európai szemmel. Amiben viszont mindenképpen felülmúlja az elõzményt az az akció. Az utolsó 40 perc annyira pörög és annyira véres, hogy azt élvezet nézni. Mikor Fat hotelben öli a maffiózókat (itt van a rendkívül cool lépcsõn lecsúszás) és a végsõ leszámolás elképesztõ. Színtiszta heroic bloodsheld.

A magyar DVD kiadás sajnos botrányos. Extrák nuku, de ami nagyobb probléma a képminõség sokszor inkább vhs mint sem DVD szinten van és még a legjobb pillanataiban is messze van attól hogy maximálisan kihasználja a formátum lehetõségeit.

8/10
10/10
Roy Mustang 2008 nov. 10. - 23:15:57 10/10
Jó film,legalább olyan jól sikerült mint az elsõ rész.
Aki szereti a régi hongkongi akciófilmeket annak biztos bejön ez is!